Drasztikus nyugdíjcsökkentést javasolt Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy hétvégi televíziós műsorban, mivel szerinte egy elöregedő társadalomban nem lehet megtenni, hogy nem nyúlnak hozzá a nyugdíjkiadásokhoz. A hvg.hu által megkérdezett szakértők szerint a nyugdíjak már a korábbi években is komolyan vesztettek reálértékükből. A kormányközeli tanácsadó cég vezetője által javasolt további, azonnali csökkentés pedig elképzelhetetlen a nyugdíjasok tömeges elszegényedése nélkül. A kormány már sok mindent tett a kiadási oldal lefaragásáért, azonban még lenne mit tenni, a kiadási oldalon drasztikusabb vágásra lenne szükség, főleg a szociális kiadások esetében - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke az M1 Lényeg című közéleti magazinműsorában. A közgazdász szerint a népesség elöregedése miatt szükség lesz a nyugdíjkiadások csökkentésére. Heim szerint bizonyos intézkedésekkel a probléma megoldását időben el lehet halasztani, viszont a rendszerben lévő...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Most akkor hogyan is állunk.AGKI ? Heim nyugdíjelvonást javasol, mondván nincs
pénz ,most meg nyugdíjpótlást ígér a kormány. Legalább beszéljétek meg OV.-val mit is kell hazudozni.Egyetértek a kormány sok mindent tett,csak az emberek elszegényesedése irányába. GKI.vezéreként nem azon kéne törni-ennyi pénzért- a picinyke agyát,hogyan lehetne a gazdaságot fellendítenie,munkahelyeket teremteni? !!És még ő az intézet vezetője! LE VÁLTANI.3 hónap munkanélküli segély után munkanélkülivé tenni,had élvezze a majdnem 2millió ember gondját saját magán.Hátha megjönne az esze !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
Ha két három nappal később jön a postás a nyugdíjjal már az is probléma.
A kisnyugdíjasnak.
QQCSI
Ezerszer elmondtam már, de minek:
az ilyen zsigamarcell-félék jövedelmén kellene spórolni!
És annyian vannak már, mint a nyű!
Milyen alapon kap ez a nyikhaj havonta 1.7 milliót, még ha bruttó is!
Nincs a pofájukon bőr a politikusoknak- sem-, vagy, ha igen, rohadt vastag!
Feraj49
Most akkor hogyan is állunk.AGKI ? Heim nyugdíjelvonást javasol, mondván nincs
pénz ,most meg nyugdíjpótlást ígér a kormány. Legalább beszéljétek meg OV.-val mit is kell hazudozni.Egyetértek a kormány sok mindent tett,csak az emberek elszegényesedése irányába. GKI.vezéreként nem azon kéne törni-ennyi pénzért- a picinyke agyát,hogyan lehetne a gazdaságot fellendítenie,munkahelyeket teremteni? !!És még ő az intézet vezetője! LE VÁLTANI.3 hónap munkanélküli segély után munkanélkülivé tenni,had élvezze a majdnem 2millió ember gondját saját magán.Hátha megjönne az esze !
kukac50
@Feraj49: Nem jön meg az esze.A lényeg az,hogy Neki tele legyen a zsebe.
Az,hogy a kisnyugdíjas bír e tűzifát vásárolni az már senkit nem érdekel.
Feraj49
@kukac50: 160 000 Ft.10 köbméter tűzifa,és 30 000Ft a fuvar. Akkor hány hónap alatt lehet összegyűjteni a 28 eFt. segélyből az árát ,vagy 47.000Ft-ból.Kormányom szerint meglehet élni 47 000Ft.-ból.Én is azt mondom meg lehet élni,ha nem fizetek semmilyen rezsit,nem veszek semmit,nem megyek sehova /még dolgozni se/ mindenre van ingyenes juttatásom,semmit nem kell csinálnom.
yazo64
"A kormány már sok mindent tett a kiadási oldal lefaragásáért, azonban még lenne mit tenni, a kiadási oldalon drasztikusabb vágásra lenne szükség..."
Igen, ki lehet próbálni a politikusoknak is a 47 ezer Ft-ból való megélést, nem kellene utcákat-tereket-országot átnevezni, stadionokat építgetni, egyéb marhaságokra költeni az adózók pénzét...
Elég legyen már a népnyúzásból, illő lenne már hogy a nagyurak is meghúzzák magukon a nadrágszíjat...
Azt már rájuk bíznám melyik testtájékon:)
batukán
@Feraj49: 14:48 Tudod nem véletlen, a fityisznél semmi nem az, csak annak látszik. Azért mondatják, hogy hozzá kell nyúlni, mert az egy piros pont nekik ha ők meg mondják, hogy emelni kell. Aztán majd a végén mégsem emelik, mert ráfogják a szakemberekre. Ám ezt is csak azt szopálja be, aki nem tiszta már. Ez a kormány mindent megtehet. Bármit. Nem érdekli senki véleménye, de olyan jó eljátszani az adakozó szerepét!
batukán
Egyébként nem a nyugdíjasok kevéske pénzéhez kellene nyúlni, hanem a saját gázsijukból kellene levenni, mert igen rosszul bazseválnak...
marlin2
"Ezek" majd(!) akkor mondhatnának véleményt, ha 38-40 éven keresztül befizették a keresetük törvényben meghatározott százalékát nyugdíjjárulékként!!
Addig javaslom, nem pofázni(!), hanem a 1.7 millából csak a 47000.-et felvenni, és megmutatni a zembereknek, hogyan kell megélni belőle!!
kukac50
@Feraj49: De azt a fát még össze is kell vágatni,vagy vágni mert mifelénk 2200 forint mázsája köbméteres ára is több 16 ezertől. Vagy erdő mellett laksz?
kukac50
@marlin2: A többit meg az államadósságra átutalni szíveskedjenek
kukac50
@gibgab: Nagyon jól leírta, aki írta eredetileg ez az igazság
KöBüKi
@Feraj49: Át kell változni eszkimóvá,jégkunyhóban,és elég egy mécses.!!!
Hm!Enni is akarsz,fürödni,melegedni? - NEM SOK EZ EGY KICSIT,VAGY NAGYON???
oRBÁC ÉS BANDÁJA SZERINT IGEN.
CÉL: - minél gyorsabban fogyjon a nyugger!!!
yazo64
@KöBüKi: Na ja... az eszkimók kiteszik egy jégtáblára az öregeket, aztán a természet lerendezi őket... lehet hogy humánusabb megoldás mint amit itt követnek el a nyugdíjasokkal...
a Pepita
Ez a produkció már nagyon gyengus volt, fáradnak a fijjúg...Fognak a készletből egy majmot, mondatnak vele egy nagyot, aztán szakmányban cáfolják...
www.pupublogja.hu/2012/07/nyugodt-nyugdijas.html
a Pepita
@gibgab: Bocsi, látom te már betetted...
kkalman
Bátorság próba fityisz módra. Minden választás eredményét nagyban befolyásolták a nyugdíjasok szavazatai. Így lesz ez 2014-ben is. Lehet csökkenteni a nyugdíjakat, és közben fel lehet készülni a totális bukásra.
Csak így tovább fityisz, a politika szemetesedénye felé!
kukac50
@kkalman: Még nem tudták eldönteni,hogy csökkenteni kell vagy emelni.
Nagy a tét,és ezt valami kiszámolós játékkal majd eldöntik.
Minden döntés hasra ütés szerűen zajlik,várják,hogy mit reagál a Nép a bejelentésekre.
overdose
Ezek a mocskok bezzeg a maguk fizetését csak emelik ! költsék koporsóra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.