Háztartások százezreinek helyzetét nehezítheti meg az a törvény, amely idén február elsejétől tízszeresére emeli a talajterhelési díjat. Ezt azoknak kell fizetni, akik nem kötöttek rá a csatornahálózatra - írja a Népszava....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Megint a szegényebb réteget nyúzzák !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Bocsika! Én városi fiú vagyok, de ha jól értem: Aki nem sz@rik a közösbe az fizessen?
Plagizálva? Aki nem … egyszerre, nem kap – sőt fizet – reggelre!
senkifia68
@kedwes: Nem, városi fiú, nem erről van szó!
A gyakorlati tapasztalat és rengeteg ANTSZ és víz és egészségügyi mérés eredményei azt mutatják, hogy a talaj és a talajvíz szennyezettsége azokon a helyeken fokozott, ahol a háztartási szennyvizet nem a közösségi gerincvezetékbe vezetik, hanem saját emésztő gödörben gyűjtik és szállíttatják el. Az emésztő gödrök túlnyomó többsége ugyanis vagy nem szakszerűen lett kialakítva, vagy olyan mértékben elhasználódott, a szivárgó anyag terheli a talajt. (vagy eleve úgy lett kialakítva, hogy ami elfolyhat a talajban az menjen. Ezért talaj terhelési díj. Fizetni pedig azért kell,mert a házba bevezetett víz, szennyvízként távozik onnan, ha van vezetékes szennyvíz. Ha nincs akkor pedig el kell szállíttatni az emésztőből a szennyvíztelepre!
Ezt a problémát több településen úgy oldották meg, hogy az önkormányzat megrendelte a csatornázást, és az ingatlan tulajdonosok beszálltak valamennyivel, vagy a kivitelezési költségek lakókat terhelő részét beépítették az ingatlan adóba.
gabrella
Az úszómendencéseken kellene behajtani ezt a díjat!
szaboria1
Azok a városok és községek polgárait nem kellene terhelni ahol a tisztelt kormányok miatt nem lett még csatornázva. 2003-ban úgy vásároltuk meg a háza, hogy kikellet a csatornázás beruházásához a teljes belépési díjat fizetni, ami még a mai napig sem épült meg most is azzal hitegetnek 2015-ig kell megcsinálni. A talajt pedig nem az emberek mellékterméke terheli hanem inkább az a rengeteg vegyszer amit a háztatások elhasználnak.
senkifia68
@szaboria1:
"A talajt pedig nem az emberek mellékterméke terheli hanem inkább az a rengeteg vegyszer amit a háztatások elhasználnak."

Úgy tíz éve lehet, részese voltam egy magyar ökofalu építésének. Csodálatos vidék, hihetetlenül szép természet, induló öko építkezések, hagyományos és szokatlan technológiákkal. Könyvet lehetne írni róla! A társaság egyik alapelve, hogy az ember nem, vagy csak a legszükségesebb mértékben szennyezi a környezetet. Ezért aztán még falusi budit sem volt szabad építeni. Ástak egy fél méterszer félméteres ugyan olyan mély gödröt. Három karvastagságú két méteres fa egyik végét összekötötték, a mási végét gúlaszerűen széthúzták, hogy össze ne csússzon egy lécet szögeltek közéjük. Az így keletkezett sátorszerű képződmény a gödör fölé állították. Egyik távtartó deszkájának támasztva, combodat, két kezeddel megkapaszkodva a gúla egy-egy ágában, bokáig tolt nadrággal, sziporkázó csillagfény mellett élvezhetted a lágy nyári szellőt, mely végterméked illatát szétterítette az alattad elterülő réten, ahol az alkonyt követő esti félhomályában, tábortűznél nyársaltak a többiek. A szemközti domboldalt már sötét foltként borító tölgyesből a kuvik hangja járta át a völgyeket és hátad mögött alig harminc méternyire, az akácos aljából, vaddisznó kezdte szántani a harminc éve parlagon hagyott szántót.
senkifia68
A gödör persze napok alatt megtelt, főképp, ha a Kertészeti Egyetem hallgatói voltak a vendégek. Akkor egy maréknyi szalmát szórtak rá, egy kupacnyi földet a tetejére és ástak egy újabb gödröt két méterrel arrébb. Mert ez volt az ÖKO! Aztán amikor a bozótosban már nem volt talpalatnyi hely sem és elkészült a telepes-ház e célra szánt helysége, jött a világtalálmány ÖKO komposzt WC!Azzal meg kis híján felrobbantották az épületet, mert hiányzott a termék ismertető és egy nagyon fontos alkatrész és senki nem tudta, hogy működik. A szellőző kimenőjét bekötötték a szemközti fürdőszoba kéményébe, oda ahol a fatüzelésű bojler működött. Az üzemi próba előtt érkezett meg a holland feltaláló és egy véletlenül feltett kérdésre feleletül mondta el, hogy a „készülék” nagy mennyiségű metán gázt termel amit a szellőzőn a szabadba kell vezetni, mert robbanás veszélyes lehet. Nem hittem a fülemnek! Alkaida mit fizetne ennek a fazonnak!!! Hiszen a szarból robbanószert csinált. A szerkentyű természetesen ökológiailag és alkalmazásügyileg egy percet sem üzemelt. Hogy mi lett a sorsa nem tudom, nem vártam meg amíg a következő völgy is megtelik emberi szarral ökológiailag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.