Húzd meg, ereszd meg lépések jellemzik a kormányt, ha foglalkoztatásról van szó. Programot hirdetnek a munkahelyek megőrzésére. Előtte meg olyan intézkedéseket, törvényeket hoztak, melyek éppen az ellenkező irányba hatnak. Július elején hirdették meg a munkahelyvédelmi akciótervet, s kedden kezdte el a parlament tárgyalni. Szakértők már előre borítékolták, hogy csekély hatása lehet a tervnek, másrészt sokba kerül, és a finanszírozása is bizonytalan, de a kormány bizalma töretlen. A Fidesz a választások előtt azt mondta, tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtenek. Matolcsy György pedig a munkahelyvédelmi akcióterv kapcsán már a teljes foglalkoztatásról vizionált. Eddig egyik ígérettel sem állnak túl jól a KSH legújabb statisztikája szerint. Legfeljebb a közmunka kiterjesztése miatt veregethetik meg a saját vállukat.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
" Ez a szöveg egy Vitya-féle duma,
Mire rábólintott a Fideszes Duma!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szöszmösz
Most már ideje lenne neki is kiállnia és beismerni az igazságot!
"Hazudtunk reggel ... !"
elefantbolha
Most hogy meglobogtatták a 300 milliárd munkamegőrzési támogatást, mindenki zavarja el a munkásokat hogy részesedjenek belőle. Ugyan ez volt 2008 ban. Mikkor elfogyott a pénz, mindenkinek felmondtak.

Nem munkahely megőrzésre, hanem új munkahelyek létesítésére kell pénzt költeni. Az meg csak a hazai feldolgozóipar talpráállításával lehetséges.
kukac50
Gyárak cégek zárnak be utcára kerülnek az emberek,akkor hol teremtik a munkahelyeket? Naponta bezárásról halhatunk.
senkifia68
"Szakértők már előre borítékolták"

Van olyan szar mit a média szakértői még nem borítékoltak előre???

Amúgy egy érdekes adalék a témához. Bajnaiék "szabálytalan" módon próbálták megmenteni annak idején a MALÉV-ot. Állami pénzt pumpáltak a társaságba, hogy működés és versenyképes maradjon a piacon...
Eltelt két év, s míg Bajnai Amerikában piknikkelt az EU brutális pénzbírsággal sújtotta Magyarországot mert az állam beavatkozott a piaci versenybe!!
Ha állami pénzen bármilyen céget indítanak az itt működő multik és bankok azonnal teleordibálják a kontinenst, hogy a magyar kormány megsérti a demokráciát.
Van megoldás? Van! Leszarni az EU-t!!!
vörösfuvalat
@senkifia68: Nem az állam minden további nélkül létrehozhat vállalkozást lehet az termelő üzem vagy szolgáltatás csak a versenyszabályoknak megfelelően kell működtetnie. A MALÉV esetében valóban hibázott Bajnai , hogy egy magáncégnek adott tőke juttatást. A következő lépés ami már a FIDESZ.re maradt a visszaállamosítás lett volna vagyis kikelet volna vásárolni a tulajdonost és rendezni a tulajdonosi viszonyokat. Erre nem volt hajlandó a kormány. Hagyta bedőlni a céget tudatosan. Véleményem szerint helyesen. Már az első Orbán kormány alatt meg kellet volna tenni. Csak minden kormány pénzátirányító kütyünek használta a céget.
kkalman
@senkifia68: Az utolsó sorodra nyomtam a tetsziket, és egyetértek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.