A szakiskolákban nincs szükség feleltetésre és dolgozatírásra, a diákok az órai munka alapján kapnának jegyet - ezt tartlamazza az elkészült szakiskolai kerettanterv, írja a Magyar Nemzet. Az új szabályozás véget veten annak a gyakorlatnak, hogy a diákok csak jegyzetelnek az órákon, az új tanterv szerint szituációs játékokban kellene résztvenniük és akár képregényt és közös blogot is kellene készíteniük.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Így meg van az esélye annak, hogy még azt a kevés helyesírási szabályokat is elfelejtik, amit az általános iskolában megtanultak. A dolgozatírás arra való, hogy az ismeretüket logikus rendszerbe foglalják és azt próbálják meg kifejezően leírni. Így viszont még az összefüggő beszédet is elfelejtik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Milyen szakemberek lesznek belőlük?A doli írás mindig is mumus volt az iskolákban,de legalább arra igyekeztünk felkészülni . Ezzel nagyon jól fellehet mérni a diák tudásszintjét !
Múltkor már a kötelező olvasmányokat sem kellett elolvasni,csak annak rövidített változatát.
A harmadikos általános iskolás unokámnak meg olyan matek feladatok vannak,amiket mi középiskolában tanultunk! Ugyan miért ?
jancsik68
Nem irok,nem olvasok mondá a PATÓ PALI bácsi.Ő MEGTEHETTE magyar nemes volt.
Január
Eredményesen haladunk az elbutított társadalom felé.
Már nem is lesz kérdés, hogy javíttassuk-e meg az elromlott dolgokat, vagy dobjuk el. Hisz az így képzett diákokból minden lesz csak szakember nem. Igaz betanított munkás még lehet belőlük... , de ez már egy másik téma.
Rézangyal
A szakiskolák mindig is a képzés legaljat jelentették. Na,lesz meg lejjebb is.
Január
Nem csak anyagi kára lett az országnak a sok üzem, gyár privatizációból/bezárásból, hanem óriási szellemi tőke veszteséget is elszenvedett az ország.

Pedig a tudás hatalom, ezt nem kellene elfelejteni a nemzeti vagyon része!

Városunkban és környékén azért akadozik a szennyvízberuházás, mert az Eu és a kor által előírt alkalmazandó csatorna kialakítás technikáját/technológiáját újból ki kell fejleszteni, holott a 60-as években ez rutin eljárás volt a csatornakészítésben. Csak elvesztek az információk.
Tehát újból fel kell találni a "melegvizet".

Félő, hogy a közelmúlt szellemi termékei ugyanígy el fognak veszni, hisz a régi megoldásokkal néha többre jutunk, mert nem volt minden egyértelműen rossz és káros, mint ahogy ezt az új generációkkal próbálják elhitetni.

Amennyiben a szakember képzés színvonala egyre gyengül, nagy bajban lesznek az utódaink.
Talán még nem késő és össze lehetne gyűjteni szakmánként és archiválni a 30-40 évvel ezelőtt alkalmazott gyártási technikákat/technológiákat az utókor számára, hogy ne kelljen adott esetben a kőbaltával kezdeni!

Itt már annyi szervezetet alakítottak erre-arra és az ellenkezőjére, hogy biztos nem vinné az országot csődbe egy újabb, vagy szüntessenek meg néhány aktatologató szervezetet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.