Több millió embert is kizárhat a választójogból az előzetes regisztráció, főleg a falun vagy tanyán élők, illetve a kevéssé iskolázottak vannak veszélyben, és jelen állás szerint négy évig nem is térhetnek vissza a választópolgárok közé. A rendszer ugyanakkor nem szünteti meg a szavazatvásárlás lehetőségét, csak kétszer kell majd fizetni a voksokért. A kopogtatócédulák eltörlésével bővülhet a politikai kínálat, főleg ha állami milliókat is kapnak a jelöltek. Kiskáté az új választási rendszerhez.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sport50
minden kérdésre a válasz:a fidesznek!!!még mindig nem értem ,miért kell nekem, aki itt született,él, a határon túliakhoz alkalmazkodnom???és miért csak 2hétig lehet nekem levélben regisztrálni??és még mit fognak kitalálni ha sokan mennek el ,és nem jön be a számításuk??
overdose
Egyértelmű ennek a mocskos bandának,úgy mint az átláthatatlan vagyon bebetonozása! saját tagjuk mesélte a rádióban .fel van irva minden!
kerék
Világos mire megy ki a játék: A falun vagy községben élők még véletlenül se szavazzanak, és a vidékiek közül is csak kevesen, hiszen orbán meg a bűnbandája őket húzza le a legjobban.

Más: a külföldön élők mi a jó égnek szavaznak? Nem itthon élnek, hanem külföldön és degeszre keresik magukat ( és jól is teszik) de az itthoni helyzethez semmi közük, nem ők szívnak a köcsögkormány miatt.
Ha mégis elmennek szavazni, akkor jusson eszükbe miért is mentek (menekültek) anno külföldre és úgy szavazzanak.
verőce21
Akik a regisztrációhoz „nem is tudnak kitölteni egy hivatalos formanyomtatványt” , esetleg (fél)analfabéták, ne is dönthessenek a társadalom sorsát érintő kérdésekben !

Nagyszerűen megvalósítja a tervezet a szavazók elvárásait, mind a kormány, mind pedig a tudatos szavazók részéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.