Csányi Sándor szerint ha valamikor fejleszteni kell a magyar mezőgazdaságot, annak most van itt az ideje. Egyúttal állást ajánlott Ángyán Józsefnek egy sertéstelepn.

A Bonafarm cégcsoport tulajdonosa - aki az OTP Bank NyRt. elnök-vezérigazgatója is -  kedden a Beremendhez közeli Csípőteleken, Közép-Kelet-Európa legnagyobb és egyik legkorszerűbb tehenészeti telepének átadási ünnepségén hangsúlyozta: az elmúlt években alapvetően megváltozott a mezőgazdasági, élelmiszeripari termékek értékelése a világban.

Csányi Sándor: itt az ideje a mezőgazdaság fejlesztésének

Hozzátette: Ázsiában a következő évtizedekben emberek százmilliói, milliárdjai lépnek a gazdagodás útjára és jelentkeznek fogyasztóként az élelmiszerpiacon. Ez óriási lehetőség, de nagy kihívás is a magyar mezőgazdaság számára, mert ebben a versenyben érvényesülni csak a legkorszerűbb fejlesztések révén lehet.

Orbán Viktor ugyanezen a megnyitón azt mondta: a magyaroknak a génjeiben van a föld szeretete, tisztelete, az elmúlt években mégis egy olyan vidékellenes szemlélet uralkodott, amely arról szólt, hogy a jövő Magyarországán jelentéktelen szerepe lesz az agráriumnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.