A demokratikus ellenzék összefogására szólított fel a Demokratikus Koalíció (DK) október 23-i, budapesti megemlékezésén Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordonnak kell lennie.

A DK elnöke kijelentette: a demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk és 2014-ben kétharmados többséget kell szerezniük, hogy vissza tudják állítani a "megsebzett köztársaság rendjét". Gyurcsány Ferenc egyúttal közölte, a DK szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordon volt kormányfőnek kell lennie.

Az egybegyűltek megtöltötték az Egyetem teret, a környező utcákban is álltak érdeklődők.

113 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kumming
Nekem semmi bajom azzal amit mondott. Tudomásul kell venni, hogy egyedül senki sem döntheti meg a fidesz hatalmát. Leválthatja a kormányzásból, de meg nem döntheti, csak egy kétharmados többség, vagy koalíció.A fidesz körbebástyázta magát törvényekkel úgy, hogy ellenzékben is ők diktálnának, ha nincs lehetőség törvénymódosításokra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kerék
Ferike már rég leszerepelt, mit pattog meg osztogat parancsokat? Maximum bevárhatja viktorkát a szégyenfalnál...
Pilóta
Állj be egy diliházban a diófa mögé te szerencsétlen elmebeteg!
eberti
Ez vajon jó Bajnainak,vagy nem?
/ Egy Rejtő Jenő könyvből Piszkos Fed jutott eszembe: akit ki akart csinálni,azt elkezdte dicsérni/...
kumming
Nekem semmi bajom azzal amit mondott. Tudomásul kell venni, hogy egyedül senki sem döntheti meg a fidesz hatalmát. Leválthatja a kormányzásból, de meg nem döntheti, csak egy kétharmados többség, vagy koalíció.A fidesz körbebástyázta magát törvényekkel úgy, hogy ellenzékben is ők diktálnának, ha nincs lehetőség törvénymódosításokra.
Pilóta
A nemzeti baloldal pedig eljutott addig, hogy már nincs érdemi jelöltje!
Ezt viszont Fletónak köszönhetik:-)
Kordonka viszont egy olyan "termék", ami nem erre van kitalálva!
Ezért sosem lesz ő Mo. miniszterelnöke!€
... az ideális balos jelölt erre a posztra, talán még meg sem született!:-)
senkifia68
@kumming: Valami nagyon hasonló történt 2002-ben is, amikor a Kovács László vezette MSZP támogatásával Medgyessyék leváltották az első Orbán kormányt. Igaz, nem volt reális programjuk, sőt nem volt még egyet értés sem a két párt között. A végeredmény pedig kézzel fogható! Medgyessynek csak 2 év jutott, az SZDSZ szét esett (igaz prominens képviselői jól megszedték magukat) az MSZP kettő szakadt, és az országot úgy eladósították, hogy az újszülött gyermek is közel 4 millió Ft adóssággal jön a világra.
De a lényeg, hogy ORBÁNT LEVÁLTOTTÁK!!!
És az ellenzéknek most is csupán egy a célja ORBÁNT LEVÁLTANI!!!

ÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSS?
MI FOG VÁLTOZNI? ELENGEDI AZ EU A HITELEKET? VAGY ÚJABBAKAT AD BAJNAINAK AZÉRT, HOGY MÉG 30 ÉVIG TÖRLESSZÜK AZT?
Csizmás Kond
"a demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk "
...egyre többfajták vagyunk...
Pilóta
A világ proletárjai nevében ezek a hatalomittas tetvek mindig lázongtak, s mindig elcsaholták, hogy nekik kell a hatalom, mert ők maguk a megváltók!
Aztán viszont a hatalommal soha és sehol nem mentek semmire.
Mert ők valójában tényleg balf@szok:-)
Így volt ez nálunk is!
Ennek kell véget vetni mindörökre!
Január
@senkifia68: Lehet, hogy még a Fidesznek kellene 4 évig regnálnia, s utána jóval könnyebb lenne leváltani, mert addig már egy jól kiérlelt ország jobbító programot is össze lehet hozni, így nem csak az a cél, hogy leváltani a Fideszt - ez csak "melléktermék"lenne.
vukkocska
KInt voltam a DK-n is. Hihetetlen lelkesedés fogadta Gyurcsányt a több ezer ember. Nem emlékszem azonban olyan kijelentésére, hogy Bajnai legyen a miniszterelnök jelölt, de az is lehet, hogy a folyamatos tapstól nem hallottam. Igaz, Bajnai sem mondott ilyet, hogy szeretne az lenni. Csak az összefogásról volt szó, Gyurcsány is arról beszélt.Lehet utálkozva Gyurcsányról beszélni, de tudomásul kell venni, hogy nagyon sokan szeretik, és az egyetlen potenciális ellenfele Orbánnak, aki össze csinálja magát, ha csak meghallja ezt a nevet. :)
KöBüKi
@vukkocska: Vagy Bajnai,vagy egy a közeli jövőben géniuszként kiemelkedő ember!!!
Gyurcsánytól csak az orbánc fél,de nem potenciális erő.!!
vukkocska
@KöBüKi: Tényleg csak az Orbán fél, de nekem ettől hájjal kenegetik a májamat :) Bajnai nekem nagyon szimpatikus volt. Tény, nem egy nagy szónok, hiszen abban az egy évben, amikor miniszterelnök volt, nem szerepelt, dolgozott azért, hogy a világválságot hazánk valahogy túlélje. Ő számomra ezért hiteles. Majd a retorikát is megtanulja. :)
vukkocska
Tényleg mondott olyat Gyurcsány, hogy Bajnainak kéne a miniszterelnök jelöltnek lenni. Most látom-hallom az ATV-n a visszajátszásokat.
Csizmás Kond
@vukkocska: ... a szerelem nem csak vakká tud tenni hanem süketté is...:))))
qxy
Biztos nem lesz Gordonka az elnök. Mi lenne azzal a sok úri ingatlannal ami ki van puceválva a kis sapkások részére. Meg ha már megvették az országot és a Gordonka meg szarna rá? ? Ki van csukva hogy ő legyen. Itt addig a Zorbánc lesz míg a zsidók teljesen át nem veszik a hatalmat. Gyurcsány is szerintem azért nyal Gordonkának hogy befolyása legyen mert ő is meccett farkú a szemettye! !
vukkocska
@Csizmás Kond: ezt látom pontosan rajtad. :)
alfás
feri! ez már a megélhetési politizálás?
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: ...nem tudtam miként kell írni a szemészt...:)
Csizmás Kond
@vukkocska: bocsi ...az előzőt neked szántam
vukkocska
@Csizmás Kond: akkor írt magyarul, s nem kerülsz ilyen helyzetbe. :) Egyébként pedig: ophthalmologia.
Csizmás Kond
@vukkocska: ...akkor nem sokat tévedtem...:)
vukkocska
@Csizmás Kond: végső soron nem. Bárcsak mindig ilyen kicsit tévednél. :)
Csizmás Kond
@vukkocska: csak csodálni tudlak...mármint hogy mennyire tévedhetetlennek vélitek magatokat...:)
vukkocska
@Csizmás Kond: így igaz. Legalább magunk véljük magunkat tévedhetetlennek. Gondolom, Te is ugyan így van ezzel. :)
Csizmás Kond
@vukkocska: ...nemtudom...de szerintem tévedni emberi dolog...:)
vukkocska
@Csizmás Kond: így igaz. Te tévedtél a szemészetet illetően, s én elnéztem Neked. :):)
Csizmás Kond
@vukkocska: A szemészetet illetően azt szerettem volna kifejezni, hogy ha ennyire pontosan vélsz mindent látni akkor jó szemész vagy...persze optikus is lehetsz...:)
vukkocska
@Csizmás Kond: a jó szemüveg mindenre képes. :)
Csizmás Kond
@vukkocska: Én a behomályosodott lencséimen keresztül úgy vélem, hogy amikor egy ilyen szarban lévő ország vezetéséért évente képesek elkölteni olyan pénzeket amiből egyes szektorokat évekig fizetni lehetne azok nem jót inkább rosszat akarnak.
Gyurcsány is volt miniszterelnök és Bajnai is, egyik kudarcot vallott a másik igyekezett azt elsimítani...most ismét ugyanazok küzdenek a polcért...szóval lehet itt nézelődni
vukkocska
@Csizmás Kond: a 2,8milliárdra gondolsz, amit Viktorod támogatásként a felcsúti focicsapatnak adott? Töröld le a homályt a szemüvegedről, mindjárt tisztábban látsz. :)
Csizmás Kond
@vukkocska: Nem. A focit sose szerettem. Arra gondolok, hogy ha Bajnai vagy Gyurcsány lesz újból a miniszterelnök, akkor majd miért fog jobban esni ha ők fogják elvenni azt amit most Orbánék vesznek el ?
vukkocska
@Csizmás Kond: nem a foci szeretetéről van szó, hanem a 4 millió szegényről, s az ő helyzetük javítása helyett Felcsút 2,8 MILLIÁRDOT kapott. Sajnálom, ha nem érted. Meg azt is sajnálom, hogy felületesen kíséred figyelemmel az információkat. Egyiktől sem lehetett hallani, hogy miniszterelnöki babérokra vágyik. Különösen Gyurcsánytól nem. Bajnai pedig még nem nyilatkozott. Most már eleget szólóztunk ketten, megyek aludni. Jó éjt.
kkalman
Az ellenzék részéről megy a tipi-tapi, hogy kinek a vezetésével tudnák a narancslovagot legyőzni. Van még a választásokig 1,5 év, és vége. Ha senki nem tud felmutatni semmit, sem vezetőt, akit mindenki elfogad, sem programot, az azt jelenti, hogy 2014-ben minden marad a régiben, azaz a csuti törpe marad hatalmon.
Pilóta
Ez a helyes cím: "Gyurcsány beállt Bajnai Gordon mögé"
... hogy az első adandó alkalommal kilökje maga elől!
senkifia68
@vukkocska: És ezt a marhaságot te komolyan elhiszed? Mégis mit dolgozott a Bajnai azon, hogy a világválságot az ország túl élje??? Honnan szerzed te ezeket a meséket?
2008-ban, amikor már tombolt a válság Amerikában és a Nyugat-Európai kormányok és bankok rettegve rágták a körmüket, Bajnai Gordon Nemzetgazdasági miniszterként a magyar parlamentben szembe röhögte azt, aki erre figyelmeztetett. Sőt állította, hogy a magyar gazdaság az EU átlagot 2%-al meghaladva fog növekedni!!!
Találsz a neten bőven információt erről a balfasz melléfogásáról. Aztán!!! Gyurcsány és Veres 2009 februárban az IMF-el és az EU-val alkudozott, amit szigorú titoktartás övezett!
Az akkori ellenzéki pártok a parlamentben hiába követelték, hogy hozzák nyilvánosságra a tárgyalások anyagát. Amikor végre az MSZP belső berkeiben kitudódott, hogy milyen helyzetben van az ország, Gyurcsány elvesztette támogatottságát, mennie kellett! Csakhogy nem volt sem politikus, sem gazdasági szakember aki vállalta volna azt a trágyadombot, amit Fletó és bandája maga után hagyott! És hát a kontinens és a világ első hatalmas IMF-EU-ECB hitelét, amely arra kellett, hogy az államcsőd helyzetet elkerüljük! Hol volt ekkor még Görögország, Portugália, Írország, Spanyolország? A IMF-EU hitellel kifizették a nagy hitelezőket, a részlet és a kamatfizetés kötelezettségét azonban a választási időszak utánra halasztották!!! Bajnainak csak költenie kellett abból, ami Gyurcsány után még maradt, de nem az ország javára, hanem azokra a célokra, amelyeket Barossoék 2009 februárban Veres Jánosnak lediktáltak!!!
Bajnai a világon semmi mást nem tett, mint végrehajtotta azt! Pontosan tudták, hogy ha Orbán nem akarja nemzetközi konfliktus sorozatba sodorni a magyar népet, akkor fizetnie fizettetnie kell azokkal a polgárokkal akik a 2010-es választásokon rá szavaztak!
Bajnainak nem vállalt semmilyen számára kényelmetlen szerepet. Végrehajtotta az utasítást, s miután a FIDESZ megnyerte a választásokat kisunnyogott az USA-ba. Idén...
senkifia68
Idén tavasszal az amerikai nagykövet kezdeményezésére a Jobbik kivételével meghívták a magyar ellenzéki pártokat egy eszmecserére, ahol bemutatták Bajnai visszatérésének programját...
Na kicsi róka! Ki állhat mögötte?
adrenalink
@Pilóta: És mit érne el vele? Már a küszöbbe elbotlana...
István71
Most nem az a lényeg,hogy mi volt és mi lesz,hanem,hogy mi van? A fazekas köcsögöt készített - én a minőségi zsolnait választom. Mert ez így nem mehet tovább !Lényegtelen ,hogy mi a vélemény Bajnairól -Gyurcsányról ! Egyébként Bajnait megdícsérte OBAMA USA Elnök a válságkezelés miatt. Tehetséges - hozzáértő - nagyszerű ember.Lényegtelen mi a véleményünk külön-külön,de tisztelnünk kell a közösségi véleményt. Közösségekben - szövetségekben van az erő és hatalom !
Pilóta
@adrenalink: Adott esetben Fletó a hatalomért mindenre képes, még botlani is:-)
István71
@senkifia68: Teljesen tévedésben élsz Barátom. Ugyanis Bajnait a válság kezelésére nevezték ki,vagy ha úgy tetszik - választották meg. Tevékenységéért pedig maga OBAMA USA Elnöke dícsérte meg - ez azért nem semmi-nem folytatom...
adrenalink
@Pilóta: Na, de ha már az 5%-os ingerküszöbben pofára esik???
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: ma, 21:54-ra: Tóóóóódika, csak egyszer, egyetlen egyszer linkeld már be ide a hülyeségeidnek a forrását! Köszi!
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: mennyivel lett olcsóbb a víz Pécsett, még nem válaszoltál!
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Mééé ollan érdekes hogy mennyi a víííz Pécsett? állandóan ezt kérdezitek tűlle! :-)
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: tegnap vettem egy Porschét,, azt próbálgatom. van net is benne. Mert azt mondta a jószág, amikor a pávatáncos Pávája átvette a vízműveket Pécsett, hogy jelentősen olcsóbb lesz a víz. Na erre lennénk kíváncsiak.
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Jó kocsikázást! :-) Szerintem drágább lett!
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: egy kicsiit igen, de nem számít! És köszi! mentem, jó éjt!:)
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Jó éjt! :-)
István71
@senkifia68: Bocs,de elfelejtettem leírni : az IMF hitelt amit Bajnaiék kaptak,annak a kétharmadát Orbánék költötték el...Többet kellene olvasnod és kevesebbet írni ...!
adrenalink
@vukkocska: 18:53-ra Nem megbántva, de tulajdonképpen Ti csak azért mentetek imádott Feritek szónoklatát hallgatni, hogy önfeledten tapsikoljatok a tőle már megszokott Orbánt pocskondiázó mondatoknak? Az, hogy nem ő a jövő, hanem Bajnai az, aki ebből a lekvárból eséllyel próbálhatná meg kihúzni az országot, már nem jutott el a fületekig?:(
varirmag
@senkifia68: Most próbálják úgy beállítani mintha Bajnai csak egy évig állt volna az ország élén és igyekszenek elfelejteni hogy
"2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban. Gyurcsány Ferenc lemondása után 2009. április 16. és 2010. május 29. között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke."
Azon kívül hogy felvette a kölcsönöket és a visszafizetést 2010 uánra hagyta, valóban nem tett emmit !!!
Kik állnak mögötte ? azok akik a Haza és Haladást pénzelik ! Clintonék, Sorosék !
De ez nem újdonság ! Már több mint két éve próbálják "győztesé alakítani."
De sokan vannak akik nem szenvednek "szelektív amnéziában", úgy hogy nehéz dolguk lesz.
@István71: Ezt meg hol olvastad ?
lbs
Azért jó lesz ha (li)Bajnai figyel erre a Fletóra!
Gyurcsány ugyanis törzsvendég a "Büszkeség Napjának hívott poronográf felvonulásokon, ahol a "másságot" éltetik évente!
Nem árt a tülökorrúra odafigyelni, mert ha túl szorosan áll Bajnai mögé még akármi is történhet...
Csizmás Kond
@lbs: nézd a képet, mutatja, hogy ilyen közél fogok állni...:)
lbs
@Csizmás Kond: Különben a (li)Bajnai pónumja is több mint gyanús...
Túl sok hasonló alakot lehet látni a népművészeti cserépedények (köcsögök) maguk-mutogató utcai handabandázásain...
vukkocska
@adrenalink: tegnap 8.46.Soha nem végy bátorságot arra, hogy szőke nő fejével gondolkozz, Te mond (írd) meg, hogy miért megyünk Gyurcsány találkozóra. :) Meg nem csak szőke és nő fejével gondolkozz, mert ami a Te fejedből kijön, az csupán a Te gondolatod lehet. Ez objektíve igaz. Akkor Te miért is mentél tapsikolni Gyurcsányhoz? :)
adrenalink
@vukkocska: Én női fejel, pláne szőkével, sose tudnék, de nem is akarnék gondolkodni!:) Ha nem a saját gondolataimat pötyögöm le, akkor szigorúan " jelet használok, nem szoktam idegen tollakkal ékeskedni. Egyébként meg semmilyen tömeghisztériára nem járok, tiltja a vallásom!!!
vukkocska
@adrenalink: Majdnem mást írtam, de mindegy :)
adrenalink
@vukkocska: Nyugodtan írd meg, nehogy valami gondod legyen /vérnyomás, cukor/, nem vagyok sértődékeny!:)
vukkocska
@senkifia68: utánad szabadon: és Te ezt a marhaságot elhiszed? Viktorod ékes szólóan nyilatkozott Bajnai válságelhárító munkájáról külföldön. Nem is tehetett mást. Itthon ugyan másként nyilatkozott, de ezt már megtanultuk. Sem megszokni, sem megérteni lehet lehet.
vukkocska
@adrenalink: Ja, nem úgy gondoltam, hogy valamit "beszólok", hanem arra, hogy mindenki csak a saját fejével tud objektíve nyilatkozni. Az embernek minden megnyilatkozása a saját gondolata, még akkor is, ha úgy gondolja, belelát a másik fejébe. Csak ennyi lett volna, semmi más.
adrenalink
@vukkocska: Én tiszteletben tartom más véleményét, azt sem állítom, hogy az enyém a tuti, így kerek a világ.
senkifia68
@István71: Hagyjál már a hülyeségeiddel! Hol élsz te New Yorkban, vagy a Szilícium Völgyben?
Bajnait ki választotta meg? Rajtunk röhögött a világ amikor a saját maga ellen bizalmatlansági indítványt benyújtó exszoci bukovári lemondott! Három hét alatt -ha jól emlékszem hét nemzetközileg elismert gazdasági szakember mondott nemet az MSZP kormányfői ajánlatára. Egyszerűen nem volt más!!!Épeszű magyar ember nem vállalta be azt a trágyadombot amit Gyurcsány és bandája maga után hagyott. Csakhogy ekkor már élt az IMF-EU-ECB hitel, sőt jó nagyot szakajtott is róla Veres Jani mielőtt leléptették. Bajnai csak mondogatta, hogy nem kell, még márciusban is, aztán júliusra mégis belemarkolt. De nem vállalta a kormányzást csak a választásokig és nem vállalta, hogy akár függetlenként, akár valamelyik párt vagy pártszövetség színeiben induljon a választásokon. Neki nem az volt a dolga, hogy a szocikat kihúzza a szarból, hanem az, hogy a Gyurcsány-Veres által titokban összehozott bazi nagy hitel választási ciklusig történő felhasználását (korábbi hitelek visszafizetése, multi kompenzáció stb) levezényelje és "elvarrja" az esetleg ott felejtett szálakat. Aztán szépen csendben elosont amerikába ahol a kongresszusban jelentős befolyással bíró és a magyar gazdaságban nem kis súllyal jelenlévő pénzügyi körök kisírtak neki egy pirsopontot OBAMÁNÁL (?)
Nem érdekes, hogy a görög, vagy a spanyol kríziseket kezelő Bajnainál nagyságrenddel ismertebb és elismertebb görög, vagy spanyol, politikusokat Barack nem dícsérte meg!
Nem lóg ki nagyon a lóláb? Aztán amikor nyilvánvalóvá válik, hogy a FIDESZ nem rogyik meg a hatalmas hitelteher alatt, egyszer csak el kezd száguldani a Forint árfolyama, a devizahitelek tízezrei dőlnek be hazánkban, akkor az amerikai külügy összehívja a balliberális ellenzéki pártokat és ott van Bajnai is aki elvileg nem tagja semmilyen pártnak és "nincsenek politikai tervei". S amikor a januári békemenet kapcsán kiderül, hogy a liberális sajtó és a magyar balliberáli...
marlin
@senkifia68: Tódi!!
Hol hallottad ezt a sok baromságot?? Megint volt ökörkörös agitprop óra??
Ezeket a hülyeségeket "ráérsz" 2014-ben "megosztani", majd ha élesbe megy a buli!!
Vagy mondta köztisztviselő, hogy mond?? :))
senkifia68
Folytatás... a tegnap, 22:20..kor elkezdettnek...

S amikor a januári békemenet kapcsán kiderül, hogy a liberális sajtó és a magyar balliberális politikai brutálisan túl értékelte támogatottságát, a támadások hirtelen lanyhultak, békésebbre fordult a történet. Mindez folytatódott Bajnai visszatéréséig.
S akkor mint egy varázsütésre hirtelen megint beint az EB, az az EB amelyet súlyos felelősség terhel az EU és különösen a mediterrán államok válságáért, az a szervezet, amely bizonyíthatóan felelős az EUR zóna válságáért, annak kiterjedéséért, a tagországok állampolgárai életkörülményinek fokozódó romlásáért.
Bajnai nem politizál, csak jót akar a magyaroknak!Aztán mégis politizál, de nem alakít politikai pártot, aztán mégis alakít de nem pártot.
És kik a partnereik ebben? Egy kábítószer díler, egy szovjet elit katonai főiskolán végzett, de leszerelt kötéltáncos. És a háttér is lassan kitisztul... A néhai liberálisok ex-fenegyereke a ciános Kuncze, A modern kori liberálideológus TGM akinek ahány beszéde annyi értelme és értéke, de feltűnik a sorok között a kádár-rendszer néhai Pécsi Egyetemi főbesúgója alias Gyurcsány ex-Ferenc, és mögötte a 2004-2010-es kormány minden bukott minisztere, államtitkára...
És ezzel egy időben az IMF is elfogadhatatlan feltételeket szab, az EU büntetni akarja Magyarországot úgy, hogy közben a Görög adósságának felét elengedik, és a korábban adott hitelek törlesztésének kötelezettségét két évre elhalasztják!!!
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Akinek futja Porschera mit foglalkozik mennyibe kerül a víz? Nem vagy te kicsinyes? :-))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: nem, itt egy ígéretről volt szó!!! Akkor te még a ...szóval sehol nem voltál itt.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: de jó hogy szóltál!!!
@senkifia68: mennyivel lett Pécsett olcsóbb a víz, Tóóóóóóódi???
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Csak jó hogy eszedbe juttattam...:-))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: köszi, látod, nem is válaszol rá a Tóóóóódika..:)))
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: látod ezért becsüllek (kicsit!) többre ennél a senkinél! Ő a megkapott pártanyagot nyomja be ide, te (meddig?) a saját, de elvetemült gondolataidat. Belőled még lehet ember. A Tóóóóódiból már soha. Ő mindenkit kiszolgált már.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: na ezt neked szántam, magamnak címeztem...:)))
@Pálinkafőző Rézüst: látod ezért becsüllek (kicsit!) többre ennél a senkinél! Ő a megkapott pártanyagot nyomja be ide, te (meddig?) a saját, de elvetemült gondolataidat. Belőled még lehet ember. A Tóóóóódiból már soha. Ő mindenkit kiszolgált már.
senkifia68
@Pálinkafőző Rézüst: Korlátolt értelmi képességű olvtársam!!
Meglátásom szerint már régen fel kellett volna keresned az orvosodat, mert vagy rossz gyógyszert írt fel, félre diagnosztizált!
Fogalmad nincs, hogy mibe kötöttél megint bele! Pécsett a vízdíjat 2009-ben befagyasztották, majd 2010-ben 4%-al csökkent, 2011-ben további 3%-al.
2012-ben nőtt ugyan, de a három évre vetített szolgáltatási időszakban, tehát 2009-2012 között 8%-al.
Bronzcsupor!Azt miért nem kérdezed meg, hogy korábban ugyan ennyi idő alatt mennyit emelkedett? De azért elmondom! A vízdíj 2006-2009 közötti MSZP-s város vezetés alatt több mint 30%-al nőtt, de volt, hogy a csatornadíj emelkedése megközelítette az 50%-ot!!!
És most menj szépen mossál fogat, szájat, öltözz melegen, és indulj a legközelebbi pszichológushoz, mielőtt még kárt teszel a környezeteben.
senkifia68
Kukacos bronzcsupor! A köcsögöket nem akarom sértegetni!
Nyilván több pártanyagot láttál mint én, mert nekem nincsenek ilyen irányú ismereteim veled szemben, te ugyanis minden neked ellentmondó megnyilvánulásban azokat véled felfedezni. Ez pedig feltételezi az ez irányú tájékozottságodat.
DK.-s elvtárs! Ez így nem korrekt és főképp NEM DEMOKRATIKUS!!!
István71
@senkifia68: Legszivesebben azt mondanán: NO KOMMENT ! A sok zagyvaság helyet elég lett volna annyit írni ííííííííííííííí. utálom és kész ! Válaszom: ne az embert gyűlöld,hanem a tetteit,ha rászolgált. Bajnai remek munkát végzett:megmentette az országot a csődtöl Orbán meg oda viszi,ha nem lesz IMF hitel. Ez van.! Neked gurult el a gyógyszered. Ne aggodj a pszihológus az IQ-mat díjazza !
nahát
@István71: sötét baloldal! Miért lenne jó ha a fidesz folytatná a mssp balfasz gazdaságpolitikáját? Tovább növelje az államadósságot és hagyjon még több hiteltörlesztést az utánuk következőre? A lehető legrosszabb egy országnak ha imf hitelt fesz fel! Ennél még szarabb lenne, ha még vissza sem fizetett imf hitel után újabb imf hitelt venne fel.
Mikor fogjátok fel, hogy újabb hitelekkel nem fog csökkenni az államadósság, csak egyre szarabb lesz. Egy lehetősség van, csökkenteni a főleg mssp-nek köszönhető horribilis méretűre duzzadt államadósságot , de ez újabb hitelekkel nem fog menni!!!
Buta libák!
kacsa0707
Utána meg megfúrja, kirúgja mint Meggyesit, hogy ő lehessen a miniszterelnök.
Csak azt nem veszi figyelembe a Ferike, hogy magyar ember nem felejt.
Nem kérünk az országot eladósítókból.
senkifia68
@István71: Légyszíves kezd el sorolni azokat a remek intézkedéseket, amelyeket libás barátod tett!
Melyek voltak azok, amelyekkel megmentette az országot a csődtől?
És légyszíves sorold fel azokat a hitel törlesztő részleteket, amelyek Bajnai fizetett vissza az államcsőd elkerülése érdekében!
Ez utóbbi ugyanis azért fontos, mert az államcsőd elkerülése nem a költségvetési lukaknak a választásokig történő betömésével kezdődik, hanem a hitelek szerződésekben vállalt VISSZAFIZETÉSÉVEL.
Márpedig az IMF-ECB-EU hitelből, Bajnainak egy centet sem kellett visszafizetnie! Neki csak költenie kellett azt, ráadásul a Veres János által aláírt hitelszerződés pontosan meghatározta, hogy mire költheti! Abból pedig sem magyar polgár, sem a magyar föld egy grammot sem látott!!!
bosszants
Védjétek csak meleg főnökötöket, látszik ti sem különböztök tőle :(
István71
@nahát: Nem kötöszködök veled,de nem lehetsz gazdasági szakember. Csak az érzelmi világod vezérel. Pillanatnyilag az országnak nincs olyan gazdasága és jövedelme amivel a gazdaságot fellendíthetné. A GBP vagyis a jövedelem kevés.Hitel kellene a vállalkozásoknak - ez sincs ,nem folytatom-márpedig ha szarba vagy Te is kölcsönkérsz.
István71
@senkifia68: Nekem nincs szófosásom ,de annyit leírok mégegyszer Bajnait Obama USA elnök megdícsérte a válságkezelésben tett erőfeszítéséért.A többit olvasd el a korabeli ujságokból. Belöled jó történelem hamisító lenne. Gondolom neked súgnak ! Rosszul !
senkifia68
@István71:
Persze, hogy súgtak! Ki más mint a FITYESZ-esek!
Mert hiába írom ide immár kétszázadszor, hogy soha nem voltam tagja egyetlen pártnak sem, a véleményemet pedig az általam megválogatott baloldali, liberális, konzervatív és jobb oldali médiákból szerzett információk alapján alakítom ki, akárhányszor nem egyezik a TI ($.€)-ban fizetett véleményetekkel azonnal a másik oldalhoz toltok!
Nagy ívben teszek Obama dícséretére, mert mint írtam az a Hillary Clinton és a köréje szerveződött, magyarországi pénzügyi befektetői csoport sírta ki, aki idén januárban a diplomáciában és a politikában szokatlan és másokat is megbotránkoztató módon beavatkoztak Magyarország belügyeibe!
Te pedig a lózugok ismétlése helyett legalább egyeten olyan Bajnai intézkedést írhattál volna, amely a magyar választók, a magyar családok érdekeit szolgálta!
A sunyi barátod a választások után azonnal elhúzta a belét megbízóihoz Amerikába, Aztán visszahozták januárban és felajánlották az ellenzéki pártoknak vezérül, nem kis anyagi támogatásért cserébe!

A @natáhnak írt gondolatodhoz azért hozzá tenném, hogy ha szarban vagyok kölcsön kérek TALÁN!!! ha már más megoldás nincs! De előtte megpróbálok létrehozni valamit, vagy a bérmunkát vállalni, hogy rendezni tudjam az adósságomat. Ha végképp kölcsönt kell felvennem akkor viszont nem veled, nem a szomszédnénivel akarom és fogom kifizettetni, s én addig majd Washintonban leckéket veszek a yenki gazdasági morálról!!!
Nem fáj neked, hogy azok bírálják el és minősítik az eladósodott országokat és most már népeket, akik az egész világgazdasági válságért felelősek? Nem onnan indult el ez a szar?
Pálinkafőző Rézüst
Fletó neked most nem osztottak lapot, tehát ne tegyél tétet!
@senkifia68: remélem jól laktatok gyerekek, ebéd helyett megint @senkifia68: bácsi meséit halhattátok! Most már fekvés, nehogy kinézzetek az ablakon, és meglássátok a valóságot!
Amúgy személyeskedés helyett, és a tények elferdítése helyett, kedves Ctrl+c - Ctrl+v fedőnevű fidszes elvtárs, valami érdekes?? Ezek szerint a 8% emelkedés az csökkenés..:)))))) Igazi fideszes agitpropos vagy te! De ha nem lennél, hiányoznál, és nélküled vajon utálnánk e ennyire a fideszt?? Lehet, hogy beépített maszpos vagy???:)))))
varirmag
@senkifia68: Ne húzd fel magad ! Vannak akik szelektív amnéziában szenvednek,de az is lehet hogy csak jól esik nekik köpködni ! Ma ez nagy divat !
senkifia68
@Pálinkafőző Rézüst: Hát persze! Más már nincs mint a pécsi barátaid akik lecsekkoltak! No csak no csak!
Hazug gazember te vagy barátom! Én nem kényszerből váltottam nicket, csupán azért, mert az előzőt más tevékenységek folytán máshol is regisztráltam, ami kellemetlen ütközésekhez és félre értésekhez vezetett. Nem kellett nevet változtatnom sem az MSZP sem a FIDESZ miatt, de a fogyatékosság vélelmére az jogosít fel veled kapcsolatban, hogy akár hányszor a te véleményeddel ellentétes, vagy attól eltérő gondolatokat fogalmazok meg azonnal személyeskedni, sértegetni és gúnyolni kezdesz. Tapasztalatom és emlékeim szerint ezzel ráadásul nem csak engem tüntetsz ki! És az, hogy lecsekkoltál demokrata barátom mit jelent? A fujj a diktatórikus fideszes ganyét demokratikusan leellenőrzöd barátaidon keresztül? És vajon melyi adatomban találtak jól értesült barátaid kivetni, vagy kételkedni valót?
Tóódizol itt évek óta, de gerinced annyi nincs mint a teknőbékának!
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: " Más már nincs mint a pécsi barátaid akik lecsekkoltak!"
Nem téged, te nagyon agymosott, hanem az állításaidat!!! hát már olvasni, értelmezni sem tudsz???, Muszáj mindent félre magyarázni??? Ez valami kényszeres dolog nálad, nálatok??? Ne sugalld itt azt ami nem igaz, mert akkor nem Tóóóóóódi, hanem hazug gazember leszel! Olvass el még egyszer, és légy ember. Még ha fideszes is. Nehéz, tudo, nehéz, de próbálkozz!
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: "Hazug gazember te vagy barátom!"
Miért is?? Ezt oszd meg velem is, efftike...:)))
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: "És az, hogy lecsekkoltál demokrata barátom mit jelent? A fujj a diktatórikus fideszes ganyét demokratikusan leellenőrzöd barátaidon keresztül? És vajon melyi adatomban találtak jól értesült barátaid kivetni, vagy kételkedni valót? "
Ezt megválaszoltam ma, 12:36 .kor.
Egyéb hamis, talmi, nem valós állítás?:)))9 Szeretünk Tóóóódi, te tartod az emberekben a vajda hazugságainak valóságának az igazát! :)))) Maradja velünk!!! :))
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: és cumi van neked, a 100. hsz az enyém volt!!! Beeeeeeeee...:))))
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: egy pécsi vélemény.
IQrájderöcsém
IQrájderöcsém
Van pofájuk kirakni Pécsen az ingatlanadó-nem plakátot??? Rohadékok! Nyögjük a hitelt, kifizettetik a párszázezres illetéket, és most fizetjük az adót. És letagadják!!!?
No comment!
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: 5* :)))))))) Meg vannak elégedve veled, ne aggódj! :))
senkifia68
2005 > 243 > 118 => 391
2006 > 254 > 155 => 409 >>> 4,6%
2007 > 323 > 209 => 532 >>> 36,1%
2008 > 339 > 236 => 575 >>> 8,1%
2009 > 339 > 236 => 575 >>> 0,0% összesen = 48,7% növekedés!!!
***********************************************
A helyhatósági választások után
***********************************************
2009 > 325 > 226=> 551 >>> -4,2% csökkenés!
2010 > 315 > 226=> 541 >>> -1,8% csökkenés!
2011 > 340 > 244=> 584 >>> 8,0% növekedés!
2012 > 362 > 260=> 622 >>> 6,5% növekedés! Összesen = 8,5% növekedés!

Én ezekről írtam! Ezt lecsekkolhatod! A 2011-es növekedést valóban benéztem, de ha végig olvasod figyelmesen az írásomat az a 2012-es sor végén tett állításomra hivatkozik, az pedig korrekt!!!
senkifia68
Magyarázatként kiegészítésül. Az évszám utáni első szám a vízdíj a második a csatornadíj a harmadik az összegük a százalékban megadott érték pedig az előző évhez való viszonyítás.
A 2009-es sor végén látható százalék érték pedig a Pécsi Vízmű illetve a Tettye által eszközölt árváltozások konklúziója.
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: Oké. Szóval összességében nőtt. 2 év alatt 6%-ot csökkent, (beetetés) aztán 1 év alatt 8% növekedés. És még +6,5% rá. Mi a gond?? Csökkent?? Ha csökkent volna, akkor most kevesebb lenne, mint amikor átvette. Első oszt. anyag kombinatorikából. Hogy 2-3 éve csökkent valamelyest, annak mi köze ahhoz hogy most többe kerül, mint akikor átvette??? MOST kéne kevesebbnek lennie, hogy az állításodnak igaza legyen!! Mi a bonyolult ebben???
senkifia68
@Pálinkafőző Rézüst: A bonyolult eset az, hogy az általad idézett válaszom egy 2010-ben feltett kérdésre vonatkozott! Azóta nyilván változott a helyzet, de a kombinatorika szabályára hivatkozva állított kifogásod megbukik azon a cseppet sem elhanyagolható tényen, hogy a Tettye a város egyik legjelentősebb bevételi forrása, amellyel kompenzálhatók az általad rendszerint elfelejtett, vagy szándékosan kihagyott okok. Többek között az, hogy a városnak ki kell fizetnie országosan legmagasabb adósságát, amelyet a korábbi 1998-2009- közötti pofátlan és gátlástalan herdálások okoztak. Nyilván nekem is fáj, hogy olyan miatt kell magasabb építményadót és magasabb szolgáltatási díjakat fizetnem amihez semmi közöm, de véleményem szerint ez a kisebbik rossz. Mert a Suez az általa eszközölt majd 50%-os áremelések bevételeit a környékbeli vízhálózatok és vízgazdálkodási társulások felvásárlására fordította és nem a városi vízellátás, vagy a város adósságának csökkentésére.
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: ebben van egy picinyke igazságod. reméljük, hogy ebből majd megtudunk valamit:
hvg.hu/ingatlan/Nagyitoval_keresik_Pecs_eladosodasanak_okai_POGKCR

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.