A hét utolsó napján egy órával vissza kell állítanunk az óráinkat. Hogyan terheli meg az átállás a szervezetünket, és tényleg spórolunk vele? Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is! 1 Vasárnap hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, azaz kezdetét veszi a téli időszámítás. Az alváspártiak örülnek, hiszen amíg a szervezet nem áll át az órával együtt, addig fennáll a plusz hatvanpercnyi lustálkodás lehetősége. A közvélemény áramspórolásról beszél, csak ez nem a téli átállással, hanem a nyári üzemmóddal, azaz a március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig terjedő időszakkal valósul meg.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Ez a téma már volt itt.Egy nagy "hülyeség" az óra átállítása.Az állampolgár nem nyer vele semmit !Ráadásul a bevétel kiesésüket a szolgáltatók újabb áremeléssel kompenzálják !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
Természetesen, van hogy elfelejtkezek róla, tehát megspórolom az óraátállítást, amit persze korrigálok...
kkalman
A Mavir illetékesei nem tudom, hogy számolnak, de a valóságban nem spórolunk az óraátállítással. Áramfogyasztásban nem lehet ekkora különbség, 120 ezer megawattóra. Ezt világításra számolták ki, ami elvileg lehetséges, de napjainkban nem csak a világítás van, mint volt anno, mikor bevezették az óraátállítást, hanem sokkal több elektromos berendezés van üzemben szinte folyamatosan, és nyáron ehhez hozzáadódik a megszámlálhatatlan mennyiségű légkondi és ventilátor, amelyek rendeltetésükből adódóan télen nem üzemelnek.
verőce21
Azért akik reggel 6-ra járnak, kellemetlen már ilyenkor sötétben menni dolgozni...
Levendula
Óraátállítás Magyarországon - itt a nem várt hatás

A legújabb kutatások szerint az óraátállítás még az egészséges szervezetet is hónapokig megviseli. A biológiai órát ugyanis nem lehet egy mozdulattal átállítani...
nehogymá
nem vágom min sporolnak.a közvilágitáson biztos nem.az irodák nem kezdenek 8 elött akkor már ugy is világos van.nyugaton ahol 7 kor kezdödnek a müszakok a suli 9 kor ott is mindegy.engem megvisel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.