A közösségi közlekedés tarifájának emeléséről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. 2013. január elsejétől egy vonaljegy 350 forintba, egy havi teljes árú bérlet 10 500 forintba kerül majd.

A legnagyobb mértékben, 15 százalékkal a metrószakaszjegy drágul 260-ról 300 forintra. A tanulók havi bérlete változatlanul 3850 forintba, a tízdarabos gyűjtőjegy pedig 2800 helyett háromezer forintba kerül majd.

A közgyűlés által 18 igen és 10 tartózkodás mellett elfogadott előterjesztés rögzíti, hogy az árak differenciáltan emelkednek, több környéki bérlet és jegy ára nem változik.

A kedvezményes éves bérlet ára 107 000 forintról 114 600 forintra változik, nem módosul viszont a legtöbb környéki jegy, valamint HÉV-jegy és -bérlet ára.

Az előterjesztés szerint kilenc ponton módosulnak a jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos szabályok. A havi  vagy negyedéves teljes árú bérlethez kapható lesz kiegészítő heti bérlet 2800 forintért, bevezetik a felsőoktatási tanulói bérletet, amely 3850 forintba kerül.

Korlátozást jelent, hogy az eseti jegyek (vonaljegy, gyűjtőjegy, metrószakaszjegy, átszállójegy) a tarifa- vagy évváltást követő egy évig használhatók fel januártól, így egy 2012-es jegyet 2013. december 31-ig lehet felhasználni. Eltörlik a helyszíni pótdíj utólagos rendezésének lehetőségét, így januártól nem lesz arra lehetőség, hogy két napon belül rendezzék a tartozást 50 százalékos engedménnyel, a bérletbemutatás lehetőségét pedig 8 naptári napról két munkanapra csökkentették, a díjmentes utazásra jogosult személyek viszont az eddigi évi 2 alkalom helyett bármennyiszer bemutathatják az utazásra jogosító dokumentumokat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
Ezek a tetvek életükben nem ültek BKV-n!
Még több bliccelő lesz, akik fele egész egyszerűen nem hajlandó jegyet, bérletet venni, a másik fele meg egész egyszerűen nem bírja anyagilag!!!
érdekelne hova megy a pénz, mert a járatok teljes egészében lerohadtak az tuti! meg az is hogy nem erre fogják költeni.
Majd megint jó pár milliócskával megjutalmazgatják egymást a curva anyjukat!
ezek után már CSAK AZ KÖVETKEZHET HOGY a 65 év felettiek ingyenes utazását eltörlik!!
sonderkommando
@csa-csa: Érthető az emberek felháborodása és elégedetlensége, hiszen ilyen színvonal és bérek mellett ez veszett sok.
De ha valaki nincs megelégedve a szolgáltatással, akkor nem kell igénybe venni, végülis nem kötelező dologról van szó.
A 65 év felettiek diszkriminatív és inkorrekt kedvezményét pedig szükséges lenne megszüntetni, sőt be se kellett volna vezetni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.