Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Bogsch Erikkel, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. vezérigazgatójával.

Az Országházban tartott ünnepségen a kormányfő magyar sikertörténetnek nevezte a Richter történetét, jelezve, hogy a gyógyszeripar kiemelkedő szerepet játszik a magyar nemzetgazdaságban, a kabinetnek pedig célja, hogy a magyar gyógyszergyártás a jövőben is a világ élvonalába tartozzon, ezért támogatják például a kutatásokat, az új gyógyszerek fejlesztését.

Orbán Viktor hozzátette, a magyar kormánynak a Richter Gedeonnal kapcsolatban speciális felelőssége van, hiszen tulajdonos a vállalatban.

Orbán ismét unortodoxiáról beszélt

A Richter az egyetlen olyan magyarországi központú gyógyszercég, amely külföldi szakmai befektetők nélkül magyar menedzsment irányításával működik, a világon több mint száz országba szállít, közvetlenül ötezer, közvetve további tízezer embernek ad munkát az országban, és a magyarországi vállalatok közül ez a cég költi a legtöbbet kutatás-fejlesztésre - sorolta a kormányfő, emlékeztetve a Richter Gedeon zöldmezős beruházással épült debreceni biotechnológiai üzemének áprilisi avatójára. A több mint 25 milliárd forintos beruházással 120 új munkahely létesült Debrecenben.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a jövőben több nagy, a magyar gazdaságban speciális szerepet betöltő céggel kötnek hasonló, hosszú távú stratégiai partnerségi megállapodást, amely egy újszerű gazdasági eszköz Magyarországon, innováció, "unortodoxia", és amely segít, hogy az ország a víz fölött maradjon, biztos talajon álljon. A megállapodásokban részt vevő vállalatok érdekeire külön is figyelni fog a kormány, segíti térnyerésüket - mondta, felidézve, hogy a pénteken aláírt egyezség a második a sorban, az elsőt a Coca-Colával kötötte a kormány.

Az ország sikerességéhez sikeres cégekre van szükség, mert azok tudnak versenyképes fizetéseket adni dolgozóiknak. "A magyar kormány számít a sikeres cégekre, oly módon, hogy megpróbáljuk jól beépíteni őket a magyar gazdaság szövetrendszerébe" - fogalmazott a miniszterelnök.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Szerintem azért kötött pont a Richterrel partnerségi megállapodást,mert rövid időn belül baromi sok gyógyszerre lesz szüksége,ld.Cavinton,nyugtatók...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Proli
Chile ezzel nyert anno Pinochet hatalomra kerülésekor.
Az is igaz, hogy neki érdemi hozzáértő közgazdászai voltak!
Mobil123
@profon: Tisztára olyan, mint a Hupikék tőrpikékben a Dulifuli, csak Orbánra restaurálva.:-)
marlin
"Amerikában 60 család ellenőrzi az egész ország vagyonát... A lakosság egy harmadának nincs elfogadható lakása, ruházata és alultáplált... A Közmunkahivatal programjain résztvevők 20%-a a nagyfokú alultápláltság következtében nem képes végig dolgozni egy munkanapot... Szándékomban áll kiűzni a pénzváltókat a templomból." - Franklin Delano Roosevelt

Rooseveltnek nem sikerült, de ha ezek "bebetonozzák egymást" a mi sorsunk is megpecsételődött!! Cselédek leszünk egy "'45 előtti társadalomban"!!
silber13
@profon: Ne fohászkodj legkedvesebb szülődhöz! Légy inkább bátor és nézz szembe a zord valósággal.
KöBüKi
Még most vettem figyelembe a fotóját a támánl.!!
Atya isten,aki a mennyben lakozol!
Mintha egy degenerált nézne le ránk.!Borzalmas!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.