Sajnos nem lehet eleget beszélni, írni a témáról, mert ez is, – mint a családon belüli erőszak – zárt ajtók mögött történik, és túl magas benne a fel nem derített esetek száma. És az, hogy a gyermekbántalmazás megengedhetetlen, nem fejezi ki azt, mekkora benne minden felnőtt felelőssége

Forrás: elomagazin.com
Feltöltő: acsienator
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@erikakoszegi: Ne foglalkozz az akadékoskodókkal.Írj a témáról ,mert kell,mert szükség van rá.
@Csizmás Kond: Soha nem kaptunk az apámtól még egy kis pofont sem.Sőt ,még hangosabban sem szólt ránk .Mégis értékes ember lett belőlünk.Nem mindenkire egyformán hat az erőszak.Van aki megveszik tőle,van aki alázatos lesz.Én nem akarom,hogy alázatosak,vagy dacosak,gorombák legyenek a gyerekeim.Soha nem bántottuk őket,nem is kellett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Szerintem, csak az veri a gyereket, aki nem képes megoldani a problémät. Ha van azzal a gyerekkel foglalkozva, ezzel nem azt mondom hogy mindent meg veszek neki. az kevés.. Igen is foglalkozni kell a gyerekkel néha nehéz is de nem szabad mutatni hogy terhes. Ki alakulhat egy olyan kapcsolat hogy feleslegessé välik a pofon és a lehülyézés.Tavaj nálunk nyaralt a tini unoka aki tényleg kezelhetetlen , a szülők szerint. Itt is úgy indult. Rumli a szobába, nem eszem, csak kóla meg csipsz. Azt mondtam kóla csipszet ha meglátok, repűltök a nagyival együtt. ! Addig nincs csipsz még ott az ebéd. Volt hogy hajnal egyig beszélgettem a gyerekkel. Azt monta. Az anyujékkal, soha nem lehet beszélgetni mindíg azt mondják. Menny! kérdezd apádat! A rumli? ? két napig tűrtem. Majd azt mondtam Oké. nem kell takarítanod semmi baj. netezzél csak . én meg lefotóztam a szobáját és azt mondtam húsz perced van és megy a fotó a fészbokra hogy így élsz. .Szerinted lájkolni fogják hogy fasza csaj vagy? rend is lett . Szülei kérdezték. hányszor verted el hogy szót fogad? Engem is sokat vertek ok nélkűl is. Türelem és egy kis ész nem erő kell a gyermek neveléshez.
Csizmás Kond
Olvasgatva a beírásokat szerintem sokak összetévesztik a szadizmust a nyaklevessel. Uraim most is fogadni mernék hogy az ide beírók mindegyike kapott úgy a fenekébe mint a nyakára vagy kezére, és csak az emleget az ilyen esetek kapcsán szadizmust akinél tényleg az atyai fenyítés kékre zöldre sikeredett.
Az ilyen álszenteskedés többet árt mint használ.
erikakoszegi
@Kutyafüle: Sokáig, 15 évig dolgoztam szociális szférában én is, mindent láttunk mi már. Az eltűnt gyerekekről nem könyv készül,cikket írok róla az elomagazinba, szerintem nagyjából holnapra. Régóta terveztem, de megadtad hozzá az inspirációt. Igen, többnyire azok tűnnek el, akiket bántanak, vagy akiknek hiányzik az életéből a szeretet. De tudod, olvasgatva itt a kommenteket, a többieknek s igazuk van. Ki a fene tudja, milyen jó szülők vagyunk? Majd ha felnőtt a gyerekünk, akkor kiderül. Van ismerősöm, aki a fizkatanártől kapott pofon óta állja meg a helyét. És van, aki mintaanyaként nevelte a mostanra ál-leszbikussá vált, trágár és hazudozó lányát. Ki tudja? Az is örök vita, hogy genetika versus nevelés. Én is hol ebben hiszek, hol abban...:)
erikakoszegi
@qxy: Ugyanezeket a módszereket alkalmazva sikerül időnként jó irányba terelnem a rokon-gyereket. Aztán hazamegy. Kussolás van, tévé és facebook, és ne zavard anyát. Mindegyik témarészlet megér legalább egy cikket. Mert hátha hat. Én már csak ilyen naív optimista vagyok legalábbis...:)
darwin
@Csizmás Kond: A csínytevés nem érdemel pofont.És ez nem álszenteskedés.
Csizmás Kond
@darwin: Nem is a folytonos pofozkodásra gondoltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.