A hatéves gyereknek jövőre iskolába kell mennie, de ha a szülő nem akarja, hogy nála nagyobb 7-8 évesekkel kezdje az iskolát, alig tehet valamit ez ellen. Így szól a törvény, a döntést erről nem is a szülő, hanem az óvoda hozza meg.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
Érthető a szülők aggályai én sem szivesen vinném a gyerekemet 1-2 évvel idősebbek közé,főleg amilyen dolgokat hall az ember, hogy miket művelnek a fiatalok egymással szembe.
nehogymá
nálunk a falusi iskolában nem volt gond.több olyan gyerek volt aki 2 évente megbukott.de igy legalább meg volt a létszám hogy ne zárják be.azokkal avédönönek élmény dús évek voltak.el is vittem öket onnan8 évesen 20 km ert buszozott a kisebbik.pedig volt eltérö tantervü részleg is csak valahogy a helyiek sose kerültek oda.ilyen ez ha a falu szegröl végröl rokon.de a szomszéd faluból a jöttek böven.pedig azokkal a családvédelemi szolgálatnak vagy a gyámügynek kellet volna foglalkozni.mindenre ott van volt van az apparátus csak nem müködik.van olyan gyerek aki ugy lett a nagyobb fiam osztálytársa hogy bukott aztán még néhányszor a kisebbel is volt egy évet.gondolom már csak kivégezte a 8 at mert nagykoru.ja és nem cigányok.engem megakartak büntetni mert a lányom az öccse születése után 2 honapig nem járt.közbe meg volt olyan gyerek aki akkor volt az ovodában amikor az iskolai beiratást kellett intézni.meg is harapta a tanárnöt amikor négykézláb nyargalászott a padok alatt.hiába volt közelebb mentünk onnan mint a szél
Dr plágium
Na persze, ha a gyerek VIII.31-én tölti a hat évet, bizony jobb lenne még egy évet várni.
nehogymá
elnézést a gépelési hibákért ellenem fordult a billentyüzet
Kutyafüle
@Dr plágium: Már évek óta, a nyári gyerekek az ősziekkel együtt "viszamaradnak " még egy évig! Az iskolakötelesek mindíg a megelőző év nyári, őszi, és az idei év január1-től Május 31 ig a 6.ik életévüket betöltő gyerekek.
De ha a szülő úgylátja, hogy a gyermeke még éretlen az iskolára akkor még egy évre felmentést kaphat. MInt például az én unokám, aki márciusi születésű, de nagyon picike, és beteg volt, ezért a lányom kérvényezte az óvodát még egy évig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.