A hűségkártyás programoknál ezer forint kedvezmény eléréséhez legalább ötvenezer, de akár több százezer forintot is el kell költeni. Cserében a cégek lényegében ingyen jutnak vagyonokat érő fogyasztói adatbázisokhoz, akik így azt is könnyen fel tudják térképezni, hogy kinek melyik a kedvenc bora. A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) szerint elsősorban az üzletek nyernek a különböző pontgyűjtő kártyákon, és nem a vásárlók, mert a vásárláshoz képest a legtöbb esetben még egyszázaléknyi visszatérítést sem adnak. Vagyis az elköltött száz forintból van, hogy egy forint sem jön vissza. Ráadásul a cégek potom áron jutnak hozzá a vásárlók adataihoz, ami nagy kincs, akár maguk használják fel, akár továbbadják más cégeknek.

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
@Kutyafüle: Mire összegyűjtöd a pontot, addigra otthagyod a multiban a WOK teljes árának 3-4 x-esét. Egyszer én kiszámoltam, aztán jót röhögtem rajtuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Nálunk most éli fénykorát a pont gyűjtő rendszer. A CBA is konyhai késeket kínált én nem gyűjtök pontokat de kíváncsiságból megnéztem a késeket na ott van az átverés mert eredetiben nem annyiba kerül mint ahogy reklámozzák. Magyarul lehet, hogy csak pár forinttal kerül kevesebbe. WFM termék a Sparban az is át verés a menyemnek meg tetszett meg is szerezte aztán ledöbben amikor megmutattam az én eredetimet zongorázni lehet a különbséget.
Everest
Játszunk kérem, játszadozunk. Tanuljuk ennek az ocsmány kapitalizmusnak a szabályait. Ne higgy senkinek, úgyis becsapnak, megkárosítanak, átvernek, csőbehúznak. Menj bele a játékba és sose szabadulsz! Molesztálnak mindenütt, mert a reklám az jó, az kell! Van mit venned moistmár. Pénzed meg nincs? Te kis naív. Panaszkodsz?! Kit érdekel? Ügyeskedj Te is - ez a túlélés egyik alapszabálya. Tisztesség, becsület, igazság, tisztelet, megbecsülés, alázat... Minek? Kinek? Kell ez nekünk? Jó ez nekünk?
Kisgazda
Több nagyobb áruházláncban a pénztárosok felajánlják a pontgyűjtési akciót, kis bélyegeket adnak , 1000.Ft-os várásláskor 1 db-ot. Megfigyeltem, hogy a vásárlók kb. 80 %-a megköszöni a felajánlást, de nem tartanak igényt rá...
tivoli
Megint egy figyelem felkeltő cím! Mi az, hogy iszonyú drágán? Hát persze, hogy. Olyan iszonyú drága minden, hogy mire az ember észbe kap már tízezreket fizetett jóformán semmiért. Függetlenül attól, hogy kap-e pontot vagy se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.