Fegyelmi eljárást kezdeményez a szocialista párt szombathelyi frakciójának vezetője azt követően, hogy a helyi önkormányzat legutóbbi ülésén a várost jelenleg irányító alpolgármester elviccelte azt a kérdést, hogy valóban ittak-e az egyik iskolában alkoholt a gyerekek előtt megrendezett disznóvágáson. Az ellenzéki politikus szerint ezen nem lehet viccelni, egy iskolában nincs helye egyetlen csepp alkoholnak sem, még akkor sem, ha ezzel kívánták esetleg szemléltetni a hagyományos disznóvágás legfőbb mozzanatait.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Miért, az iskolai disznóvágásnak milyen tanító/nevelő hatása van?
Ha viszont szükséges az iskolában bemutatni a disznóvágást, akkor bizony - a hitelesség követelménye szerint - minden mozzanatával együtt kell azt tenni!
.
Hol vannak most az állatvédők?
Azok, akik ezért visítottak:
Ovis szeme láttára lőtte le az ebet Lajos - Propeller
propeller.hu/szorakozas/2561144-ovis-szeme-lattara-lotte-le
most nem emelik fel szavuk, hogy a gyerekek szemeláttára rendeznek véres trancsírozást a suliban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Rézangyal: De kemény vagy megint, jó is ez az internet...:-))
QQCSI
@sziráki ágnes: Kerékkel értek egyet. Főleg azért, mert nem mindegy, ki mire predesztinált.
Alsós koromban békát és vadgalambot boncoltunk, fakultatív tantárgyként, de ötven párnával próbáltam a sertés halálsikolyát eltompítani, sikertelenül.
kkalman
A disznóvágás, baromfivágás hozzátartozik az élethez, minden velejárójával együtt. A gyerekek így legalább megismerik azt az állatot, amit nap, nap után megesznek.
És hogy miért az iskolában kellett disznóvágást rendezni?
Egy városban hol lehet helyet találni egy ilyen biológia órai bemutatóhoz? Panel X. emelet, 1,5 szobás lakás? Úgy gondolom, az iskola udvara megfelelő egy ilyen tevékenységhez. Nem kellene ebből politikai ügyet csinálni, még akkor sem, ha az alpolgármester, és talán mások is egy snapsz elfogyasztásával adták meg a végső tisztességet az "elhunyt" disznónak.
sza
@QQCSI: A béka és a galamb kissé más mint egy ember felboncolása! Azt pedig nem állítottam hogy a disznóvágás gyereknek való!
kukac50
@sziráki ágnes: Sajnálhatják.
Volt Nálam 2 éve egy Amerikában élő 25 éves fiú és a nagymamája disznóvágáson.
Soha nem látott előtte ilyent,a mamája aggódott,hogy nagyon finnyás az unokája mi lesz mit eszik majd vagy undorodik. Nagyon jól érezte magát,mindent evett ívott,mint bárki aki itt volt. A forralt bort nem ismerte,de nagyon megszerette,mert még mindig emlegeti,hogy ilyen finomat Ő még soha nem ívott.
Anyukáját nem ismertem,egy szombati napon telefonon megkérdezte,ha hétfőn eljön hozzám az Nekem jó e. Vártam,jött a mama és a fiú anyukája.azóta is barátok vagyunk
Azóta ha anyukája Magyarországra jön felhív,vagy meglátogat,vagy Én Őt egy kis hazaival.
Pisti271
@Pálinkafőző Rézüst: "ha sok véres hurka kell, akkor szúrni kell"
Ha felhasználják a vért, ha nem, az állatot mindenképp ki kell véreztetni, mert a hús döntő része nyersen kerül továbbfelhasználásra (pl. kolbász) és a vér romlékony.
Mikor én jártam suliba, oktatófilmet vetítettünk a disznóvágásról.
Jól emlékszem rá, mert sok osztályban levetítettem, és közben (magunknak a szertárban) fordítva befűzve is megnéztük, azaz összerakták a disznót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.