Jövő januártól mint ismert, kivezetésre kerül a szuperbruttósítás a bruttó havi 202 ezer forint felett keresők esetében, illetve eltörlik a nyugdíjjárulék plafonját is, mely a bruttó 661 850 forint feletti bérért dolgozók esetében érintheti a nettó kereseteket. Összességében ez a két változás azt eredményezi, hogy a bruttó 202 ezer forint alatti nettó keresetek változatlanok lesznek, míg a 202 és 661 ezer forint közötti összegért alkalmazásban állók többet vihetnek haza 2013-ban, mint idén a szuperbruttó kivezetése miatt. Az efelett keresők esetében a kivezetésre kerülő nyugdíjjárulék plafonja még nem veszi el teljesen a szuperbruttó kivezetésével nyert pluszt, 1,01 millió forint bruttó felett viszont csökkenésre fordul át a nettó bér az idei évhez képest. Azt lehet tehát elmondani, hogy a legnagyobb mértékben azon dolgozók bére fog emelkedni, akik 650 ezer forint közeli összegért állnak alkalmazásban. Azt, hogy az Ön bére mennyire érintett a jövő évi adómódosulásokban,...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A szegényektől elvesz, a jól keresőknek még többet ad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Na akkor egy kulcsos adó, végtörlesztés, rezsicsökkentés és még ez a szuperbruttó kivezetés...Van még ami esetleg kimondottan a gazdagodnak kedvez? A 3 év nagy termései...egytől egyik maguknak találnak ki mindent.
entero
@Hellcat: Tévedsz, tőlem pont, hogy elvesznek, mégsem lázadozok.
percsi
Igazán megadhatná azt is, hogy a kieső bevételt mivel akarja pótolni. Talán a 202 e Ft alatt keresőknek 27% lesz az adó.
Hellcat
@entero: A fidesz 3 éve nagyon sok mindenkitől elvesz, mégse lázadozik senki, mert a felbujtás az a fidesz fegyvere :)
entero
@Hellcat: Ha annyira szar lenne itt az élet, lennének komolyabb lázadások.
Hellcat
@entero: Ugyan már...félelemben ki mer tüntetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.