Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán elfogadta az idei költségvetés kiegészítésére vonatkozó indítványt és a 2013-as büdzsé tervezetét. A jövő évi keret a megnyirbálás helyett több mint 2 százalékos növekedést tartalmaz, így lényegében az Orbán Viktor és Angela Merkel által támogatott elképzelés valósult meg, miszerint a büdzsét nem lehet tovább csökkenteni. A politikusok ezzel az állásfoglalásukkal már a korábbi – eredménytelenül zárult – tárgyalások idején is hatalmas támogatottságot szereztek. Surján László egy hosszú folyamat végéről beszélt.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az immár elfogadott 2013-as büdzsé 132,84 milliárd euró kifizetést tartalmaz, ami 2,4 százalékos növekedés az idei szinthez képest. Az uniós kötelezettségvállalások szintje pedig 2013-ban 150,9 milliárd euró lesz, ami 1,6 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest, viszont 2,5 milliárd euróval marad el attól, amit a jelenlegi többéves pénzügyi keret lehetővé tenne."
Pilóta
"A költségvetésről röviden

Az uniós költségvetés az EU bruttó hazai terméke egy százalékának felel meg, haszonélvezői elsősorban a dél-európai országok, nettó befizetői pedig főként az észak-európai országok. A költségvetés rendelkezésére álló összegnek mintegy 40 százaléka megy el mezőgazdasági támogatásra, egyharmada a lemaradó térségek felzárkózását támogató strukturális és kohéziós alapok finanszírozására, tíz százaléka versenyképesség-javító programokra és hat százaléka az uniós apparátus működésének finanszírozására."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.