A müncheni központú Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. közel 5 milliárd forint összegű beruházással épülő új gyárának és tesztlaborjának az építését kezdték el pénteken Kecskeméten. A zöldmezős beruházás az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg 1,4 milliárd forintos támogatással - jelentette be Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója. A vezérigazgató a 2013 végére elkészülő beruházásról elmondta: a várostól 8,6 hektár nagyságú ingatlant vásárolt meg a gazdasági társaság, ahol minden tekintetben korszerű, modulárisan kialakított gyártóépület és fejlesztőlabort építenek mintegy 22 ezer négyezetméter alapterületen. Lepsényi István emlékeztetett arra, hogy 40 éve kezdte meg a cég kecskeméti üzemében a gyártást, 2010-ben döntöttek arról, hogy nem a régi üzemet bővítik, hanem egy teljesen új gyárat és fejlesztő központot építenek.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
A fejlesztő központban 31 új kutatói munkahely létesül, a gyárban pedig a jelenlegi létszámhoz képest 100 fővel nő a dolgozók száma.
Nakimaga
Senkit ne tévesszen meg az 5 milliárd,nem annyit hoznak,annyit majd visznek !

Állami támogatás igénylése,elköltése,adózás képtelenség bejelentése,csőd eljárás,felszámolás,munkahelyek megszüntetése,kivonulás az országból,Indiába!
Pilóta
A Knorr-Bremse évtizedek óta Kecskeméten van! Most, csak a bővítésről adtak hírt:-)
Pilóta
@Nakimaga: 9:31
A fentit kommentet ajánlom a szives figyelmedbe:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.