Csütörtökön több dolgozó megkapta az előzetes értesítést arról, hogy a közmédiában a továbbiakban nem számítanak a munkájukra. Rockenbauer Zoltán, az MTVA kulturális főszerkesztője, az első Orbán-kormány minisztere nem adja a nevét a további elbocsátásokhoz, és beadta felmondását. A Népszabadság információi szerint a szakszervezetek már kedd este bejelentették, hogy sztrájkbizottságot alakítanak, így a törvény szerint hét napig nem lehetne folytatni a csoportos leépítést, ennek ellenére a kirúgásokról szóló értesítőt csütörtökön elkezdték postázni az érintetteknek. Az elbocsátásokkal összefüggésben felmondott Rockenbauer Zoltán, az MTVA kulturális főszerkesztőségének vezetője, az első Orbán-kormány kulturális minisztere. Az MTVA vezetését állítólag nem érte meglepetésként Rockenbauer felmondása: a főszerkesztő már a kirúgási listák összeállításakor jelezte, hogy ha a szerkesztőség zömét elbocsátják, akkor tiltakozása jeléül maga is távozni fog.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A kulturális főszerkesztő csütörtökön már el is búcsúzott kollégáitól. A Népszabadság információi szerint a főszerkesztő helyettese, Bánki Ilona nyugdíjba vonul.

A mostani elbocsátás főként a műsorkészítőket érinti. A rádiós területről a távozók között van Sándor Erzsébet, M. Dénes Tamás, Király István Dániel, Horváth Judit, Várkonyi Bene. A tévések közül megválnak Hajagos Andrea műsorvezetőtől, Balla Györgyi riportertől és Czinege László szerkesztőtől."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.