A hallgatói szervezetek elégedetlenek a felsőoktatás átalakítására vonatkozó kormányzati bejelentésekkel. A HÖOK hiányolja a részleteket, a Magyar Rektori Konferencia szerint is még sok a nyitott kérdés. Tovább fokozza a hallgatók szkepticizmusát: kiderült, hogy Orbán Viktor, a HÖOK és a HaHa kihagyásával, a Fidesz ifjúsági társzervezetének, a Fidealitas-nak a tagjaival "vitatta meg" a felsőoktatás jövőjét. Irreális, hogy a HÖOK elmenjen a Balog Zoltán szakminiszter által hétfőre kezdeményezett találkozóra a felsőoktatásról, hiszen előzőleg semmiféle hatástanulmányt nem kaptak, így nem tudják, hogy pontosan miről lehetne tárgyalni – közölte Kiss Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségi tagja még szombaton.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Kiss Dávid azt mondta, a HÖOK szerint még nagyobb lett a bizonytalanság a felsőoktatási rendszerben, a Giró-Szász András kormányszóvivő és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottak pedig ellentmondanak mindannak, amit a kormány az utóbbi időben kommunikál.

A HÖOK vezetői jelezték, hogy olyan anyagot szeretnének kapni, amelyből legalább a sarokpontokat megismerhetik. Például, hogy mi történik a Diákhitel 2-vel, illetve megmaradnak-e a hallgatói szerződések. Ezek nélkül nem tudnak véleményt alkotni és dönteni."
Pilóta
"Nem gyors, hanem megalapozott döntésekre van szükség

Hétfőn már azt közölte a HÖOK, hogy a felsőoktatás átalakítására vonatkozó részletek ismerete nélkül nem szerencsés előrehozni a kedd délre egyeztetett találkozót az emberi erőforrások miniszterével.

„Meggyőződésük, hogy elsősorban nem gyors, hanem jó és megalapozott döntésekre van szükség a nemzet jövőjét meghatározó oktatáspolitikai kérdésekben. "Ennek okán a hétfői meghívásnak nem tudnak eleget tenni” – közölte Nagy Dávid, a HÖOK elnöke, aki hozzátette: erről az Emberi Erőforrások Minisztériumát levélben értesítették, illetve kérték, hogy írásban kapjanak tájékoztatást az új elképzelésekről."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.