Nem piacvédelmi okból indul vizsgálat a Vietnamból importált pangasiusokkal, magyar nevén cápaharcsákkal kapcsolatban. Ezt a vidékfejlesztési miniszter mondta egy piaclátogatáson, ahol egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar friss hal jó minőségű és biztonságos, míg a távol-keleti országokban, gyakran ellenőrizetlen körülmények között tenyésztett halfajok a hosszú szállítási lánc és a bizonytalan eredet miatt kockázatokat rejtenek.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lbs
@Dr.luigilongo60: Én nem értek veled egyet! Soha nem étkezem moslékcsárdákban (Kentucky, meg Mc Donald's) elvből sem, ráadásul a magyar ételek jobbak amiket a kockás-terítős kifőzdékben lehet kapni emellett nem is drágák ezek a helyek.
Ráadásul az adagok is megfelelőek, ellentétben pl. a Mc Donald's-al ahol - miután ott hagytad a fele tartalmát a pénztárcádnak, kifelé menet már kezdődő éhségérzeted van.

Általában kifejezetten hazai termékeket árusító helyekről veszem az élelmet, mert a nagy áruházláncok külföldi gazdáit nem akarom a nehezen megkeresett jövedelmemmel tovább gazdagítani.
A hazai kolbászoknak, szalámiknak, húsipari termékeknek a fűszerezése is sokkal jobb mint a külföldi.
Nem veszek pl. marokkói epret, meg paprikát, mert kipróbáltam, víz-, meg fűízűek volt voltak és csak nyomokban hasonlítottak a hazai megfelelőikre.
Télen inkább minőségi vecsési savanyúságokat fogyasztok.

kivételek a déli gyümölcsök - értelemszerűleg. Bár a magyar almák legalább annyi, ha nem több "C" vitamint tartalmaz mint a külföldi citrusfélék emellett finomak is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Dr.luigilongo60: A tótkomlósi kolbász biztos hogy magyar, és annál nincs jobb. Sajnos abban van némi igazság hogy hiába akar az ember magyar terméket venni, ha van nála jobb is. Kedvencem például a Lindt csoki, nem magyar, de jobb mint bármi ami csoki. A halakért nem vagyok oda, a hekk kirántva jöhet, meg a most szidott pangasius is, mert ezeknek nincs "halízük". Mondjuk mellé egy kis libamáj, és nyam nyam...:-)) Pár évig vegetáriánus voltam, főleg az állatok szeretete végett, de rá kellett jönnöm hogy úgyis levágják az állatokat ha én nem is eszek belőle, ezért visszaálltam a vegyes étrendre. Utólag már nem is bánom.
hajduferenc52
Én először azt csinálom mikor a halárusnál vagyok hogy meg kérdezem hogy melyik hal beszél magyarul,és a kiválasztott hal politikai hozzá állását ís megtudakolom ,és csak ez után dőntők hogy most polipot eszek e vagy nemzeti magyar halat...ez nem is téma nálam!!!
adrenalink
@hajduferenc52: Süket áll az akvárium előtt és nézi a halat.Negyedóra múlva megszólal:
- A te anyádat!
lbs
@marlin: Mondta valaki hogy az alma a "C" vitaminban "bajnok".
Én annyit írtam, hogy talán magasabb a "C" vitamin tartalma, mint a narancsé.

Különben azt eszik-iszik mindenki amit akar.

Ha neked a narancs smakkol jobban akkor azt edd.
A kutya sem akar benne megakadályozni.

A beírásodból persze vastagon kiérződik a hungarofobia. Megfelelő pszichiáter segítségével kezelhető...
marlin
@lbs: "Bár a magyar almák legalább annyi, ha nem több "C" vitamint tartalmaz mint a külföldi citrusfélék emellett finomak is. " (lbs)
no comment!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.