Még nincs végleges döntés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről - tudta meg a Népszabadság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM). Egyelőre lepattant a kormányról a hazai élelmiszeripar meghatározó cégeit tömörítő lobbicsoport javaslata az alapvető élelmiszerek áfájának tíz százalékra csökkentéséről - írja a lap szerdai száma. A Népszabadság emlékeztet arra: a Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért nevű szervezet megbízásából tavaly nyáron az Ernst & Young tanulmányt készített, amely szerint tízszázalékos áfakulcs mellett a büdzsébe is befolyna a forgalmi adóból várt bevétel, ugyankkor ilyen áfaszint mellett már nem lenne kifizetődő a feketekereskedelem.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
"Az élelmiszeriparban úgy tudják, az NGM most azért nem ment bele az áfacsökkentésbe, mert nem merték megkockáztatni, hogy ne teljesüljön az idei évre meghatározott hiánycél."
Pilóta
"A tárcánál azzal érveltek, hogy az Európai Bizottságnál és a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) most rosszul venné ki magát egy radikális áfacsökkentés. Ezt Torba Tamás, a fórum szóvivője azért nem érti, mivel ők is tárgyaltak az EU, illetve az IMF képviselőivel, és ezeken az egyeztetéseken nem merültek fel ilyen aggályok. Sőt, a szóvivő szerint a külföldi tárgyalópartnerek megdöbbenve értesültek arról, hogy Magyarországon mekkora problémát jelent a feketegazdaság az élelmiszeriparban - olvasható a lapban."
Pilóta
Élelmiszerek áfakulcsa az EU-ban, 2012-ben, táblázatosan!
csikknorisz
@Pilóta: Ez azért hülyeség, mert már az IMF-tárgyalások előtt is szőnyeg alá söpörték mindig, ha szóba került.
Pilóta
@csikknorisz: 13:12
Én csak idéztem a cikket, nem kommentáltam azt:-)
csikknorisz
@Pilóta: Tudom, nem is neked szólt, hanem amit idéztél. :)
marlin
www.youtube.com/watch?v=9d8qfcDOxMk

"és ezt egyébként zárt körben elmondta a Völner úr, hogy majd akkor, hogyha lehet kire fogni a vonalbezárásokat, akkor igenis meg fogják lépni. És ez mikor lesz? Amikor az IMF tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke; azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat."

Legalább valami "újat" találnának ki, de vagy a "Gyurcsány a hibás" (meg mostanában a Bajnai), vagy az EU a hibás, meg az IMF a hibás!!
A "birkamenet" meg "eszi" a mézesmadzagot!!
Dr.luigilongo60
@marlin: Eszi???
Ájultan zabálja két pofára az eléjük lökött baromságukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.