Magyarország nem kerülheti el a piac büntetését, ha a kormány, illetve a jegybank új vezetése túlságosan nagy fordulatot akar végrehajtani a nemzeti bankban. A befektetők bizalma egy pillanat alatt megroppanhat, a külföldi és belföldi tulajdonú tőke hirtelen megindulhat külföldre, ami automatikusan drasztikus forintgyengülést generálhat és elvezethet a bankrendszer megroppanásához is. A jelek szerint a piac az utóbbi időben egyre nyugtalanabb a kormány jegybankkal kapcsolatos terveire. A befektetőket és az elemzőket most leginkább az kezdi aggasztani, jövő márciustól kit ültet a kormány a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe, miután lejár Simor András megbizatása, valamint az, hogy milyen monetáris politikát folytat majd az új vezető. Csaknem biztosan a kormány által várt irányváltás jön a jegybankban, a kabinet ugyanis számos unortodox intézkedést vár el Simor utódjától. Matolcsy György nemrég úgy fogalmazott, stratégiai szövetséget kell építeni a kormány és a jegybank új...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@miazavalami: Ezt én is szeretném tudni de ha Orbánnak van egy csepp esze, nem teszi oda Matolcsyt, még mindig jobb egy engedelmes szakember, mint egy ilyen húgyagyú kváziközgazdász.
miazavalami
@Dr.luigilongo60: És Orbánnak vajon maradt egy csepp esze? Szerintem nem!
matthew
Ha Magyarország meg akarja úszni 2013-t, akkor az MNB élére egy független - bel és külföldön is elismert bankembert kell kinevezni.
kkalman
Uram, ki vagy az égben,
A Matolcsytól ments meg minket!
Ez az én nagy kérésem.
sóher
Főleg he Orbán bedúgja ezt az elmebeteg Matolcsyt? ki is lehet rúgni kár a gőzért Orbán?
kamazuka
Én örülnék annak is, ha a belpolitikának már áprilisban, nem azzal kellene bíbelődni,hogy az elszámoltatás elől külföldre menekült jelenlegi elnököt hogyan faggathatnák ki az eltünt milliárdokról.Van az a kockázati tényező mely már most is tudhatja,hogy hová,milyen jogcímen vándorolhattak milliárdok,melyek a későbbiekben a helytelen rossz befektetés címén tüntek el a gazdaságból.Az csak hab lenne a tortán ha mindezekről az a kőr is tud mely egyre csak szorgalmazza a nemzetközi hitel felvételét.
Hm

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.