Kötelezővé tenné a latinoktatást a nyolcosztályos gimnáziumokban az oktatási államtitkárság, a változtatás több mint száz középiskolát és több ezer diákot érintene. Az már most biztos, hogy az ötödik és hatodik évfolyamban bevezetik a „latin örökségünk” nevű tantárgyat, hetediktől pedig elkezdődik a latin nyelv oktatása - a kerettanterv kidolgozói szerint a latin ugyanis "megalapozza a közjóra, a nemzeti és társadalmi összetartozásra való törekvést". „A nyolc évfolyamos gimnáziumok sajátossága, hogy kötelezően latint tanulnak a tanulók” – az oktatási államtitkárság szerint ez az egyik intézkedés, amellyel javítani lehet a középiskolai nyelvoktatás minőségén, legalábbis ez áll a december közepén nyilvánosságra hozott nyelvoktatási stratégiában, a „fehér könyvben”. A dokumentumban nincs magyarázat arra, miért éppen a nyolc évfolyamos gimnáziumban vezetnék be a latinoktatást, és melyik tanévtől lesz kötelező az összes évfolyamon.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rézangyal
Nekem még kötelező volt az orosz. Nem voltam hajlandó megtanulni. Kettes alá, oszt pá. Megbuktatni nem tudtak, mert minden másból Jól telepítettem. :^)
sóher
A fideszes pulyáidat tanitsd latinra segg!
silber13
@Rézangyal: Most miért javítottál, mikor szerintem a telepítettem szó is idevág? A tanáraid által elszórt magok at te felcsipegetted, elültetted, az összevisszaságot felszámoltad, egy heyre telepítetted az azonosakat. Idővel ezek ültetvénnyé nőttek és nőnek. Hogy kicsit költői legyek mán..!!! Nnaa!
kamazuka
Tetszik,hogy az idő kerekét visszafelé forgatja a Fidesz.
A gáz csak az,hogy aki egy kicsit is érti a latin kifejezéseket,és a biológiai összefüggéseket az a legtisztábban látja a jelenlegi kormány szemfényvesztő zsonglőrködéseit,az egészségügy és a mezőgazdaság terén.
a latin nyelv szépsége akkor érik be,mikor egy diadal ív előtt állunk,és el tudjuk olvasni a feliratot.
bretagne
Rózsika már eldugulhatna! Ne tegyen már kötelezővé semmit. Aki latinul akar tanulni, nyilván megtalálja a módját, hol teheti meg. Nem kell ennyit ötletelni! Inkább a hallgatókkal foglalkozna és menjen ki a hóra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.