A kormány erősen épít a nyugdíjas szavazókra 2014-ben, ezért felmerült az ötlet a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésére – értesült az Index. A lap úgy tudja, az államkincstárban már háttérszámítások folynak.

A szocialisták kormányzása idején bevezetett, majd 2009-ben eltörölt jóléti intézkedés igazi választási cukorka lehet, ha jól időzítik a bejelentést. A Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője szerint a bejelentéssel mindenképpen meg kell várni az uniós túlzott deficit eljárás kimenetelét, illetve az őszt, hogy kiderüljön: a 2013-as költségvetés biztosan megbírja-e a 300 milliárdot közelítő többletkiadást.

A 13. havi nyugdíj bevezetését fontolgatja a kormány, a tervezet előkészítésére, a szükséges háttérszámítások elkészítésére a Magyar Államkincstárat már fel is kérték - értesült az Index. Információinkkal kapcsolatban tájékoztatást kértünk a kincstártól és a Kormányszóvivői Irodától is, választ a cikk megjelenéséig nem kaptunk. Úgy tudjuk, a választási kampány hajrájára tervezett extrajuttatás abban térhet el az MSZP által korábban bevezetett rendszertől, hogy nem pénzben, hanem a mostani állami cafeteria-elemek valamelyikében, például Szép-kártyán vagy Erzsébet utalványon kapnák meg a nyugdíjasok - írja a hírportál.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@leszúrt rittberger: Na nehogy már ti mondjátok meg kik szavazhatnak egyenlő állampolgárok vagyunk mint nyugdíjasok. A mi élet tapasztalatunk talán több mint egy 18-30 év közöttinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
irén48
@Eperke: Ez igy van nyügdijasok vagyünk de nem hujék
irén48
@lenhardtibolya: Igyvan én idén egy ünokámnak sem tudtam veni semit tiz unokám van mejiknek adjak akor nem fizetek rezsit és éhen halok
lajospapa
Szépen el tudunk vitatkozni, hogy lehet- e kell-e adni egy 70-80 ezer forintot kapó nyuggernek még egy havit adni év végén, mert belerokkan az ország! A 16%-os adóval kb. a kétszeresével több nettója marad egy mezitlábas képviselőnek. HAVONTA. És őnáluk de sokkal többen sokkal többet keresnek. Szegények.
jancsik68
@lenhardtibolya: A13.HAVI nyugdijat anno a szocialistakormányok vezettékbe figyelembe,s a véve az akkori gazdasági helyzetet,s amikor változás történt abban,felfüggesztették,s ebben a FIDESZ IS RÉSZT VETT.A nyugdijasok mégegyszer nem veszik be a Fidesz cselt,mer tudják, hogy az csak egy ujjabb keresztény hazugság lenne,ami erre akormány jellemző
KöBüKi
@jancsik68: Ez a 13.havi nyugdíj óriási húzás volt anno,de legalább a cucik beváltották igéretüket.!Itt dőlt el a választás!!!A fütyügők próbáltak igérni 14.havi nyugdíjat,de kiröhögték őket.!Ezért volt csalódás a 2010-es választás,mert a sok balga ember felült a hazudozásaiknak.!!!
Én úgy gondoltam,hogy a 13.havi nyugdíj is nagy nehézség lesz,de az a párt aki gátlástalanságában pofátlanul még erre ráigér???
lenhardtibolya
Én csak a saját magam nevében tudok nyilatkozni, de szerintem nem a 13. havi nyugdíjba pusztult bele az ország, hanem abba, hogy ellopták a közvagyont, kiárusítottak mindent, amit lehetett. Ezek után nem könnyű forrást találni az idősek/nyugdíjasok kárpótlására/meggyőzésére, de valami pénzt virítani kell, különben nincs választási győzelem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.