Elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést - közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész csütörtökön.

Bayer Zsolt ellen a Magyar Hírlap szombati számában megjelent, a szigethalmi késeléssel kapcsolatban született írása miatt érkezett feljelentés, az ügyészség azonban azt bűncselekmény hiányában elutasította.

A megbízott fővárosi főügyész közleményében emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) egy 1992-es állapította meg határozatában állapította meg azt a zsinórmértéket, amely a véleménynyilvánítás szabadságának és a közösség elleni izgatás bűntettének elhatárolására alkalmas. Az Ab-döntés alapján kialakult egy töretlen bírói gyakorlat, amely az ilyen bűncselekmények jogi megítélését mára egységessé tette - tette hozzá.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Nem volt véletlen, hogy a fidesz LEGELSŐ dolga az volt, hogy Polt elvtársat oda ültették, ahová kell. És megváltoztatták a kinevezését is 9 (!) évre. Miért is? 4-évig mi vagyunk, addig vigyáz ránk--ha bukunk, 4 évig még mindíg vigyáz ránk. Ha esetleg 4 év után újra nyerünk, 1 évig még mindíg ott van, aztán ha jól viselkedik... Erre szokták mondani: ÜGYES !!! Ja és ha esetleg mégis gond lenne, egy "lépcsővel " lejjebb ott a szájer neje. Jéééééé ő is 9 évig !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
senkifia68
@nemkati: NEKED tényleg nincs mit magyaráznod!
Nem neked válaszoltam, te szólítottál meg! Kérdésemmel érveidre, gondolataidra, véleményedre voltam kíváncsi. Ha az nincs, amit mutattál jobb lett volna ha hallgatsz.
senkifia68
@Dr. Felipe: Jézusom! Fülöp! Mit ittál? Egy borzas görény rangú alkoholista ezért a piáért fél órát reppelne a Széchenyi téren.
Dr. Felipe
@senkifia68: Én soha nem fogyasztok alkoholt, amúgy neked Dr.Felipe.
Lordboxer
Mit lehet várni a Polt-bábú vezette fidesznyik bandától?
mássalhangzó
@musicnummer1: Semmit! Csak annyi kell, hogy nem a Fidesz KDNP pártkoalícióhoz kell, hogy tartozzon, de a feljelentés onnan induljon! Ilyen egyszerű ez, ma, Magyarországon...
mariaberta
Hát akinek -ki is?- a barátja? Az üdvözül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.