A Kecskeméten készülő új Mercedes–Benz CLA légellenállási együtthatója (0,23) világrekordot jelent a szériagyártású autók között. Már számtalan fotón látható volt a Mercedes–Benz Kecskeméten készülő kompakt szedánja, a CLA, Detroitban végre minden hivatalos adatot nyilvánosságra hoztak róla. A gyártó a kupés kialakítás miatt kategóriateremtőként emlegeti a kompakt szedánt, amelynek padlólemezét az A és B osztály alatt található MFA platform adja.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A CLA 4630 milliméter hosszú, a C osztályon 38 milliméterrel nyújtózik túl. Tengelytávolsága 2700 milliméter, ez 61 milliméter kevesebb annál, mint amit a C osztály kínál. A stílusos CLA 1438 milliméter magas, szélességét tükrökkel együtt adták meg, ez 2032 milliméter. Az autó fejlesztésénél kiemelt szerepet kapott az aerodinamika, ennek is köszönhető a 0,23 értékű légellenállási együttható (BlueEfficiency változat: 0,22), amely világrekordot jelent a szériagyártású autók között."
No_Fidesz_No_Problem
Attól, hogy magyar gyártósori munkások rakják össze a szalag mellett az autót egy marék rizsért, attól bizony még ez a Mercedes semennyire se lesz magyar.

Netán a világ úgy tudná, hogy a Mercedes egy magyar cég, ami magyar tervezésű, magyar fejlesztésű gépkocsikat gyárt a világnak?
Pilóta
@No_Fidesz_No_Problem: 12:24
Ezt a típust csak Mo-n gyártják, amely az alvázkódból is kiderül, s ekként nyilván magyarnak is tekintik!
bundi
@Pilóta: gondolom akkor adnak rá adókedvezményt (regadó...stb) és ez lesz a népautó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.