Kedden a BRFK nyomozói új bűncselekménytípust mutattak be, az úgynevezett itatós rablást és az “öregezést”. Az új trükkös rablások egyre gyakoribbak, ráadásul akár erő és erőszak sem szükséges. Az itatás annyit takar, hogy a gyanútlan italozó, szórakozó fiatalok italába Dormicumot kevernek, ami egy vény nélkül kapható nyugtató. Alkoholos italba keverve eszméletvesztést, de minimum hányást és légzési zavarokat okoz. Hasonlóan a “ginához”, a kiütött, védekezésképtelen fiatalokat ezek után kirabolják. Súlyos esetben a Dormicum ilyetén adagolása halált is okoz. Tavaly márciusban találtak holtan az otthonában egy fiatalembert, akinek vérében megtalálták az anyagot. Nyomozás elfogták K. Hajnalkát, aki bevallotta az itatást, valamit, hogy ő és társai részegen hazafele tartó férfiakra vadásztak. A másik trükkös rablás az “öregezés”. Általában szexuális jellegű ígéretekkel találnak meg fiatal nők idősebb férfiakat, viszont ehelyett csak bizalmukba és lakásukba férkőznek. Eleinte...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Eleinte pénzt kérnek erre-arra, majd később lopnak, végső esetben fenyegetőznek is a pénzért.

Tavalyi eset, mikor egy 82 éves egykori honvéd alezredest vert össze a megismert fiatal nő élettársa, mikor kirabolta.

Korábban a boltocskázás volt hasonló módszer az "öregezéshez", mikor anyagilag rossz helyzetben lévő, kiszolgáltatott embereknek adtak élelmiszert, italt. Polgáron is ismert ilyen eset, az elkövetők "hitelre" adtak termékeket, amit utána jóval drágábban követeltek vissza. Előfordult, hogy zálogként elkérték az adós bankkártyáját, amit aztán meg is csapoltak. A boltocskázás tulajdonképpen az uzsora egy fajtája, különbség annyi csupán, hogy élelmiszert és nem készpénzt adnak "kölcsön".

Tavaly egyébként az első hét hónapban több, mint félezer uzsorabűncselekmény ügyében nyomozott a rendőrség. Jelentős hányada a keleti megyékben fordult elő, a károsultak életkora 25-59 között mozog, kétharmaduk pedig nő."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.