A kezdeti lendület megtört, de korai temetni a Bajnai-féle formációt. Két dolog ugyanis továbbra is változatlan: Bajnai személyes politikai tőkéje és az új választási rendszer logikája - írja a Véleményvezér.

Előbbiből adódik, hogy nincs, és nagy valószínűséggel a következő évben már nem is emelkedik ki olyan ellenzéki politikus, aki akár ismertségben, akár a rátermettséggel kapcsolatos választói benyomások tekintetében felvehetné vele a versenyt. Utóbbi pedig egyértelművé teszi, hogy ha az ellenzék nem kooperál, akkor nem csak veszít a választásokon, hanem pénzügyi értelemben is teljesen talajt veszíthet (az önkormányzati funkciók államosításával a mindenkori kormány szinte az összes valamirevaló „zsíros" posztot viszi).

A választások közeledtével, ahogyan a szavazók kezdik alaposabban felmérni az új szabályokat és az alternatívákat, ez a két tény egyre fontosabb lesz. Ezt kihasználandó Bajnainak fenn kell tartania az ismertségét, növelnie az alkalmasságába vetett hitet, és folyamatosan emlékeztetnie az ellenzéki szavazókat az összefogás fontosságára.

További részletek a Véleményvezéren >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.