Akár milliós nagyságrendű pénzt is összeszedhetett a kanadai szociális ellátásokból, alkalmi munkákból egy-egy kitelepülni próbáló család - mesélik Sajószentpéteren az érintettek, akik között egyre többen települtek haza. Az itthon hagyott házakat azonban több esetben is teljesen szétlopták. Miskolcon felháborodást keltett a kanadai kormány kampánya, a helyi ellenzék szerint azonban a város vezetése mindeddig homokba dugta a fejét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"Van akinek a házát teljesen szétlopták, amíg odakint szerencsét próbált."

Magyarul kiment némi kis segélyturizmusra, mert odakint többek adnak, többet lehet dajdajozni. Aztán hazajön és majd addig sír a háza, amíg új házat nem kap, mert szegény kátrányosnak az is jár. Így lehet is jól élni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Jézusúristen, micsoda lepratelep... :(
Zsoel
Csak azt nem értem, hogy ha mindnyájan ilyen szépen beilleszkedtek, dolgoztak, miegymás, akkor mégis kik lehetnek azok, akik miatt ez a csúnya Kanada kirekesztő módon az összes borsodi cigányt haza akarja zsuppolni? :)
Tündérrózsa
A város vezetés eddig homokba dugta a fejét. Ez így igaz, örültek, hogy megszabadultak a cigányoktól.
Miskolc agyjon nekik munkát, fogadja vissza őket, és vegyék tudomásul, hogy Kanadában sem kellenek, mert nem dolgozni mennek, hanem élősködni. És nem bevándorlók, hanem menekülők. Érdekes, az afrikaiak nem mondják azt, hogy menekültek.
silber13
@Zsoel: Bizonyára azok, akik nem illeszkedtek be, nem "dolgoztak" ilyen szépen. Bár ez utóbbi olyan népmesei motívumnak tűnik...:-))
Zsoel
@silber13: Tudod: messziről jött ember azt mond, amit akar. :)
A Tündik bündije
"Van akinek a házát teljesen szétlopták, amíg odakint szerencsét próbált."

Magyarul kiment némi kis segélyturizmusra, mert odakint többek adnak, többet lehet dajdajozni. Aztán hazajön és majd addig sír a háza, amíg új házat nem kap, mert szegény kátrányosnak az is jár. Így lehet is jól élni.
kerék
@Zsoel: Dehogy dolgoztak azok...kapták a segílyt mint itthon, csak ott jóval többet .
Meg havat lapátoltak, oszt csókolom.

Erre felé is van olyan család amelyik kiment (fényes-família, az egyik legnépesebb) visszajöttek és a legújabb BMW terepjárókkal szaladgálnak. Persze itt sem dolgoznak, maffia főnökök, kurvákat futtatnak, stb.
szöszmösz
Szétlopták a házat a rokonyok? Na és aztán! Ez csak hagyomány ápolás. Ezek egymást is meglopják, ez a cigány mindennapi kultúra része!
csa-csa
"Az itthon hagyott házakat azonban több esetben is teljesen szétlopták. "

NA ÉS MILYEN ÉRZÉS MIKOR A TI HÁZATOKAT FOSZTJÁK KI MI??
kukac50
Meg tudják milyen az amikor mások házát lebontják vagy elfoglalják.
almosd
Persze hogy áldják Kanadát hiszen mindent ingyen kaptak,nem kellet fizetni semmiér csak sokkal többet kaptak ott mint idehaza A szociális ellátás itt is ingyenes nekik ,és érdekes módon, idehaza még le se mondták a segélyeket ,ezek szerint még ezt is felvették,két-három évre visszamenőleg nem kis összeg.
loboncos
Mondottam volt,már odafelé az óceánba,nem nyüszit amikor vissza eszi a fene.Oszt jónapot.
csikknorisz
@Zsoel: Anyósom falujához képest ez egy csillivilli metropolisz. :) A fiatalok (mármint magyarok) többsége elköltözött, az öregek többsége meghalt, a magukra hagyott házakat meg az utolsó tégláig széthordták a cigányok, csak kétméteres gizgaz burjánzik a helyükön. Egyedül a kisebbség(?) létszáma nem csökken ott.
miazavalami
Mindannyian dolgoztak , jól éltek... akkor Kanada miért rúgja seggbe őket???
miazavalami
@csikknorisz: Na itt nem "engedték" meg a cigányoknak , hogy betelepedjenek. Amikor építették nekik a szocpolos házakat egyik falubeli se adott el nekik telket! 4 cigány családunk van , de ők rendes tisztességes emberek! De közel lakunk a városhoz , bejártak onnan lopni!!
IQrájderöcsém
@szöszmösz: Szívemből szóltál, pont ezt akartam leírni :). Csak tezsvíriesen osztoztak egymás közt!

Amúgy a franciák (a román s.eggnyalók) konkrétan megmondták, hogy ad az EU egy csomó lóvét, csak tartsuk itt ezeket, nehogy rászabaduljanak Európára!!
csikknorisz
@miazavalami: Nagybátyáméknál egy családot se hagytak letelepedni, ott is csak a közeli városból érkező "vendégek" miatt van polgárőrség.
miazavalami
@csikknorisz: Jól tették! Az a 4 család aki a faluban él , ide született a nagyszüleik is itt éltek! Azt nem értem , ha nekik sikerült beilleszkedni akkor a 99% - nak miért nem!
IQrájderöcsém
@miazavalami: Én azt tanítottam a gyerekeimnek, hogy nem a bőrszíntől lesz vki cigány, hanem az életmódjából, a viselkedéséből. Azt a kevés kivételt pedig kimondottan sajnálom :(.
miazavalami
@IQrájderöcsém: Hűha! Aztán miért sajnálod őket?
IQrájderöcsém
Azért mert szerencsétleneket beskatulyázzák a többi mocsok miatt!
Hopppá
"Az Egres városrészből legalább 40-50 család célozta meg a jobb megélhetést, így akár 3-400-an is kivándorolhattak Edelényből. Azért is tudja, hogy kikről van szó, mert tőle próbáltak olyan igazolást kérni, hogy hazájukban a származásuk miatt üldözik őket. Az elnök viszont minden ilyen kérést elutasított és kijelentette, hogy „valótlansághoz nem adja a nevét”. Ráadásul – tette hozzá – sok család „elfelejtkezett” kijelentkezni az itthoni szociális rendszerből, így a jókora kanadai segélyezés mellé megkapták az itthoni támogatásokat is."

Az ELNÖK a fentiekben elismerte, hogy név szerint tudja, hogy kik azok akik kivándoroltak. Milyen alapon jár nekik ezek után itthon a szociális segély arra az időre amíg távol voltak?
miazavalami
@IQrájderöcsém: Itt mindenki ugyanúgy bánik velük mint a többi falubelivel. De ha ők kinyitják a szájukat akkor értelmesen meg tudnak szólalni , nem egy csorda esik ki! Velük együtt nőttem fel , egymás mellett ültünk a padban , a mai napig teljes jogú tagjai a közösségnek. Nem hinném , hogy aki pl. Irénkével szóba elegyedik megvetné amiért cigány...
IQrájderöcsém
Nekem is van ilyen ismerősöm. És utálja a cigányokat, pedig olyan fekete, mint a négerek :D. Imádom a csajt, értelmes, kedves! Azt mondja, nem meri kiengedni a lányát az utcára a szomszéd purdék közé :)
miazavalami
@IQrájderöcsém: Mindenkiben van egy kis előítélet irántuk, de azt hiszem ez nem abból áll , hogy egy kalap alá vesszük őket. Jellemző amit leírtál. Amikor ide akartak jönni a városi telepről lakni , házat építeni a mi cigányainknak volt a legnagyobb hangjuk! Ők tiltakoztak ellenül a legjobban! :-)
alfás
semmit nem loptak el. minden megvan a szomszédnál. ja,hogy az sógorod?
musicnummer1
Gazsihoz vendégségbe megy a vajda...Gazsi felesége:
-Tedd mán el az elötérböl ázt á kis bicájt !
-Àáááá, nem olyan a vajda, hogy ellopja!!!
-Tudom... és ha felismeri ???
musicnummer1
A cikk ciméböl itélve lesz miböl újraépiteni a viskót...vagy éjszaka visszalopják...
rokker33
Közel lakom Sajószentpétertől szóval ismerem és nem túl biztonságos hely főleg hétvégén 8 óra után!A sok rohadék bedrogozott c... beleköt az emberbe ok nélkül de Kazincbarcikán is nem egyszer kötöttek belénk a szegény ártatlan cigányok!Most biztos örülnek a Péteriek hogy még több csürhe tér haza majd még jobban megkeserítik a szomszédok és az ott lakók életét!!
balogh tibor
nem vagyok indulatos ember de borzasztó amiket irkáltok ,nektek valószinű van egzisztenciátok,a sok romának nincsen ,sőt szegénységi bizonyitványal rendelkeznek ,nem hogy valami támaszt vagy kompromiszumot tanálnátok ki ,inkább ostromoljátok őket mint egy kutyát , idióták vagytok és ha nem vagytok hajlandóak velük élni akkor menyetek el a pi... szerencsétlen hülyék ,már tiszttelet a kivételnek ezért tart itt az ország mert mindig másokkal kell foglalkozni -eddig is itt voltak ,ezután is itt lesznek- azért mert mocskos magyarok mint mindanyian
rokker33
@balogh tibor: Persze szegény cigányok akkor tudnak sírni mikor elzavarják őket minden országból meg a rasszista magyarok köpködik őket de mikor vascsővel agyon vernek nyugdíjasokat 700 forintért vagy ok nélkül beléd kötnek az utcán a házuk mocsokban áll patkányok meg csótányok között élnek és ezt a szomszédoknak el kell tűrniük arról nem beszélve hogy élősködnek Magyarországon segélyből meg családiból élnek a kölyköket meg csinálják sorra a munka meg büdös az nem számít ugye csak a magyar rasszista mert ezt a gusztustalan népséget el kell tűrniük de gondolom te nem ilyen környéken laksz mert úgy írsz mint ha a cigányok sose semmi rosszat nem követtek volna el!!!
yazo64
@balogh tibor: Ha elmegyünk a pi...-be kinek az adóforintjaiból fognak élni?
Nem azokkal van baj akik beilleszkedtek...
Kompromisszum? Sokuknak ez ismeretlen fogalom...
balogh tibor
@rokker33: kedves rokker bizonyára tudod ,hiszen gondolkodo lény vagy ,ha valakinek rosszat kivánsz a saját magad fogod be vonzani és te fogod azt megélni ?? szeretsz olyan helyre bemenni ahol nem vagy szimpatikus ,vagy peddig olyan helyre ahol szeretnek .tudni kell mindenkit kezelni nekem is vannak elöitéletem ,de ők is emberek és rájuk is vonatkoznak a törvények ,ha külömbnek érzed magadat akkor igen ted oda magadat hiszen okosabb vagy nem de bár bocsika a helytelen irásért
rokker33
@balogh tibor: nem kívánok én senkinek semmi rosszat csak ez a valóság.25-30 év alatt annyira megutáltatták magukat a cigányok hogy már csak nagyon kevés magyar és külföldi ember tud róluk pozitív dolgot mondani és ezt kiérdemelték hisz maguknak csinálták ezt a "hírnevet"Érdekes módon a többi kisebbség betudott illeszkedni dolgoznak betartják a törvényt csak a cigányok sírnak mindig hogy üldözzük őket meg nem adunk nekik munkát!!

"de ők is emberek és rájuk is vonatkoznak a törvények"
Persze rájuk is vonatkozik csak éppen leszarják magasról a rendőröket kinevetik a börtön tele van cigányokkal lopnak verekednek egyre többször ölnek is főleg ártatlan gyenge nyugdíjasokat és egyre többet engednek meg maguknak!De tudod mit költözz ide Borsodba majd megváltozik a véleményed a cigányokról nem valami kellemes itt az élet és nem csak a szegénység miatt hanem gondolom tudod!Majd mikor szétlopják az értékeidet vagy este azt veszed észre hogy a kerítésedet fűrészelik mert kell a tűzifa!
kiskutyauto
Nekünk meg tovább kéne toloncolni ezeket a parazita koloncokat vissza Indiába egytől-egyig..!!!
lenhardtibolya
Kanada nem hülye ország, nem fogja az ingyenélőket eltartani. Most már rájöttek, hogy ezek a cigányok bizony nem sietnek munkát találni. A szociális háló bizonyára ott is inkább azokat illeti meg, akik tettek már valamit az országért. Na, ezek ott sem kellenek, így hazazavarták őket. Most még reklamálnak, hogy az elhagyott viskóikat a rokonok kicsit átrendezték... Talán azt szeretnék, hogy újat kapjanak? Majd ha építenek maguknak! Mi, magyarok sem jutunk ingyen lakáshoz...
bakegya
A dunántúli falvakban is ugyanez a helyzet.Az idős nagynénénk hajlékát ,már 7.alkalommal pakolták ki/12-ben,a tettesek egy része ismert,de még csak nyomozgatnak se!-az épületet viszont folyamatosan rongálják,valójában az állaga is a tolvajoknak lesz hasznosítható!
MONDOM
És a szolidaritás hol marad az oda.vissza települtekből??? Ők jól éltek odakint, aki itthon maradt, az szerintuk dögöljön éhen? Nem! Azok pedig jól éltek abból amit a vándormadarak itthon hagytak. Csak nem sajnálják a tesvíreiktül??? Ők úgyis azzal mentek el, hogy soha nem jönnek vissza. De ha nincs hová visszamenniök, mennek az Önkormányzathoz, hogy adjanak nekik másik lakást. (És azok pedig a magyarok pénzéből adnak)
bakegya
@kiskutyauto: itt az alkalom,kéretőzzenek fel a kormánygépre!-de várjuk meg,mert ha putyin megsajnál minket,nála nagyobb a nagytermészet.
lajospapa
Nagy klasszikusunk megmondta: A lét határozza meg a tudatot. De sok palotában lakó pedig más léte van, semmivel sem különb, csak ő másként lopott, milliókat. Senki ne értsen félre, a gazdag is lehet becsületes, meg a szegény is még a cigány is, de előttem bűnösebb aki milliárdokat kaszál, még akkor is, ha mindent " a törvénynek megfelelően " csinál. Mert a törvényt ő csinálja, magának.
Pilóta
"Amit a vámon nyer, elveszíti réven."
sokanvagyunk
"olyan rendes ország nincs még egy, mint Kanada" - hogy így is maradjon, ezért patteroltak ki benneteket!
balogh tibor
@rokker33: jogosan mondod kedves lelkitársam ,akkor most mi tövök legyünk,,gyölölködjünk,
tartsuk retegésben és elnyomás alatt őket ?
Mangu
@balogh tibor: Akkor szerinted a cigány nem magyar? Ha nem magyar akkor szavaiddal élve te és ők húzzatok el innen! Egyébként addig nem lesz érdembeni változás, míg a becsületes cigány többség nem igényli, hogy a rajtuk és belőlük élő fajtájuktól megszabadúljanak.
balogh tibor
@Mangu: értem, amit sugalsz kedves mangu ,csak annyira elegem van ebböl a kurva cigányságból ,mindig a köztugatba van ,kérdezem tölled mint lelkitárs mi a picsáért kell mindig minösiteni és degerenálni , mi értelme van jobb úgyse lesz.
orogordog
@balogh tibor: Na az ilyen mint te miattam éhen is halhat. Én nem kapok segélyt se, mert nem vagyok cigány, pedig nincs elég pénzem és van három gyerekem, kiemelt családit sem kapok. Meg hát kik lopják meg a nyugdíjast és kik zsebeli ki a kis csóró ember a pályaudvarokon? Ki kap ingyen beteg ellátást? Hogy elvagy nyomva! Én rohadjak meg dolgozzak 80ezerért, hogy neked jusson minden!
orogordog
@balogh tibor: Ezeket kivágták Kanadából, mert nem illeszkedtek be, akkor itt mit vársz tőlük. Rendese kiszorítja a bűnözőket és dolgozik, üzletel, nem a segélyt és lopást választja. És ők nem foglalkoznak az ilyen dolgokkal élik az életüket, mert akinek nem inge nem veszi magára.
Mangu
@balogh tibor: A politika érdekeinek megfelelően alakultak és alakulnak e témák (nemzetiségi kérdés, határon túli magyarok, svábok kitelepítése, Trianon, Don-kanyar, stb.) mert nagy a kalap és a 21. században még mindig középkori a szellemi mentalítása a tömegnek. Buta a nép, sajna és amig ez nem változik, addig marad minden a régiben, mindig más lesz a hibás. Egyre jobban elbunkósodik az ország (nem véletlenül), lásd a média megfogalmazásait és a commentek stilusát.
nyugger68
Magyarország minden baját két,befogadott kisebbség okozza. Melyik az a kettő?
balogh tibor
@orogordog: Már ne is haragudj de látod itt is látszik hogy mínősítést kap minden roma.Ugyanis képzeld én is dolgozom mellette tanulok és tisztességesen nevelem a 2 gyerekemet.Szóval én sem kapok és soha nem is kaptam segélyt.Amióta elvégeztem a közép iskolát azóta dolgozom.Az a baj hogy primitíven gondolkodsz,mert elhiszem hogy vannak problémák egyes romákkal nem is tagadom de mi a helyzet azokkal akik milliárdokat tesznek zsebre ??? És tönkre teszik az országot és konkrétan a te életed is.Ezen filóznod meg hogy ilyen kisz sz*r retkes pénzből élsz.És ez nem roma kérdés!!!
Mangu
@nyugger68: Korod van, de eszed nincs, fogalmad sincs történelmünkről. Nem a befogadás és a befogadott az ok, hanem a kezelés módja. Amikor a törököt kiverték Magyarországról, akkor a lakóság 15%-a volt csak magyar. Európából mindenhonnan jöttek a betelepülők.
Ezek a betelepülők "származásuktól és vallásuktól" függetlenül magyarrá váltak. Magyarrá. Ki és kik voltak azok a barmok, aki kitalálták a "nemzeti kissebség" meghatározást egy ország állampolgárainak megosztására és gyakorolják hatásosan ma is, meg azok akik ebből hasznot húznak, kiknek szent kötelességük lenne - bárhol is vannak (parlament, nyomortanya) a Haza védelme, az ország szolgálata.
Ki emlékszik már erre: "Hass, alkoss, gyarapíts és a Haza fényre derül"?
sonderkommando
@Zsoel: Miből gondolod, hogy szépen beilleszkedtek Kanadában? Egyáltalán van olyan hely, ahol integrálódtak (India nem játszik!)?
VDG
@Mangu: Ezt a 15 %-ot honnan veszed ?

a cigányságnak miért nem sikerült a beolvadás ?
Everest
@Mangu: Vedd már észre, h a zsidókra és a cigányokra gondolt az általad lealázni gondolt nyugger68. Hát igen a magyarság viharos évszázadai folytatódnak. A cigány miért gondolja azt, h neki szaporodni, sokasodni kell? Egy civilizált ember nem szaporítja a fajtáját, ha csak ilyen nyomorúságos életet képes biztosítani neki.. A cigányság csak addig maradna itt amíg lenne kin élősködni. A minap adták le az egyik TV-ben azt a riportot, amelyben bemutatták azt a cigány nőt, aki 11 éves korában szülte meg első gyerekét a 17 éves apától. Azóta szült még 3-at. Most 25 éves. Szerencsétlen csóró család. Csak nem azt hiszik, h a kölykeik majd különben fognak élni?
anti
Ha milliók vannak a zsebükben,miért várják,hogy az önkormányzattól lakást kapjanak?A szétlopott házukat keressék a maguk fajtáinál!Mangunak és balog tibinek: Mondjátok már el,hogy kevés kivétellel,/jó pár cigánnyal dolgozom együtt,minden baj nélkül/miért nem tudtok beilleszkedni? Gyere el ide a "nyóckerbe"este 10 felé,"csodát
""láthatnál! No,nem dolgozó cigányt,mert olyat még Jézus sem tudna csinálni!Jogaitokat fújjátok,de a kötelezettség már nem megy!Jó lenne ha a nagy nekibuzdulás helyett ti is tennétek valamit a felzárkóztatásra!
Mangu
@Everest: A szegénység és nem a cigányság a probléma oka. Nézd meg Mexico nagyváros nyomornegyedét - 10 milliós lakóság és a körülményeik. Ahol már van osztandó, veszteni való, ott már nem szaporodnak, mint a nyulak - törökök Németországban (második, harmadik generáció), bezzeg otthon annál inkább.
Egyébként, ha TV-t nézel, láthatsz "magyar" 8 - 10 gyerekes családokat is, sajnos körülményeik nem sokkal jobbak a cigányokénál. Ők mit hisznek?
Mangu
@anti: Éltem Budapestren, jól ismerem a nyolcadik kerületet is (Köztársaság téren volt lakásom). Ti és politikusaitok tettétek olyanná, amilyen. Az én fiatalságomban a körzeti rendőr kint volt az utcán és ismert mindenkit, tudott és mert intézkedni. Nagyobb volt a lakóság létszáma, de jobb volt a tömegközlekedés, nem lődörgött ennyi ember munkaidőben az utcán, mint ma. Volt utcaseprő, pakőr, házmester, rend, fegyelem. Folytassam? Mikor jártál a "Lumunba" lakótelepen (láttam felépítését, betelepítését és lezüllését)? Tedd a dolgod, ha tudod. Sok sikert hozzá.
Mangu
@VDG: Múltbeli ismereteim alapján. Akit érdekel a magyarság története, történelme az nem kérdez ilyet, utána néz. A cigányság gyűjtő fogalom, több féle/fajta létezik és jó részük beilleszkedett. A politika ezeket az embereket játékszerként kezelte és kezekli ma is. Nem cél a társadalmi beillesztésük, mert akkor ki lenne az ellenség kép?
Talán az országot kifosztó milliárdosok? Azért ne feledd, volt mindenünk (saját magunknak termeltünk), fizettünk keletnek, nyugatnak háborus kártérítést, exportáltunk, romokból (segély nélkül) felépítettünk egy országot (kétszer - keserű szájízzel írom a Rákóczi út árkádosítását). Lehetőséget biztosítottunk, hogy a jelenlegi politikai elit kialakulhasson (bal - jobb) és mostani gondjainkért a zsidók és a cigányok a felelősök?
Nem! Mi vagyun a felelősők, mert hagytuk, hogy így legyen. Ámen!
rokker33
@balogh tibor: "tartsuk retegésben és elnyomás alatt őket " Nem ez a magyarokra SAJNOS nem jellemző az ilyen fajta viselkedési stílus mi rengeteg időt adtunk a romáknak a beilleszkedéshez nem panaszkodhatnak a s*ggük is ki volt vagy még ki van nyalva de nekik ez sem jó ingyen várnának mindent a munka meg büdös!És nem azokkal van a baj akik dolgoznak hanem azokkal akik nem és csak egyfolytában azt hajtogassák hogy rásszistááá köcsög mágyár nem ad pízt meg hasonló buta dolgokat de arra nem veszi rá magát hogy elmenjen dolgozni csak a lopás vasazás dinnyézés uzsora és sajnos egyre rosszabb a helyzet!Kanada kapcsolt egyből hogy ezek csak az ingyen pénzért mentek ki és Kanadát leszarják de hamar kitoloncolták őket!És az is egy aljas húzás volt hogy akik kimentek azok azt hazudták hogy Magyarországon üldözik őket közben meg a kormány és az emberek többsége azon volt hogy a romákat támogassák szociális házat adtak nekik/amiket teljesen szétvertek lelaktak/ingyenesen kapnak sok mindent amiért más magyarok és a dolgozó romák megdolgoznak és még sorolhatnám hogy mi mindent megadnak nekik de ez is kevésnek bizonyult.
orogordog
@balogh tibor: Alakul a dolog a politika és a munkaadó lehúz, ami meg még van azt ellopják a megélhetési bűnözök. Munka hely kel és kötelező munka mint a Kádár rendszerbe. Aki ledolgozott 30-40évet az nem kap semmit, aki semmit sem dolgozott az megkapja az emelt családit és a segélyt és hiéna módjáró fossza a környezetét.
orogordog
@Mangu: 19.27. RE: Ők az ingyenélők a gyerekekből akarnak élni, nem gyereket eltartani.
Everest
@Mangu: Nyomorban élők - mindig is voltak. Számukat csak a járványok, betegségek korlátozták. Koldusok, kéregetők mindig is voltak - még a bibliai időkben is. De engedtessék meg nekem az a valóságtól elrugaszkodó gondolat, h ezt a 21. században nem lehetne kezelni? A mindenkori hatalom bűne vagy érdeme a probléma kezelése és annak megoldása. Elvárom, h a hatalomért induló pártok nyilatkozzanak arról, h milyen megoldást ajánlanak fel a polgároknak.
gabrella
Majd elintézik családon belül! A fagyi visszanyal!
drficsor
Rasszista ugyan nem vagyok, de csak megjátszanám az Indiai deportálást úgy 300 ezer cigóval. A maradék meg meghúzná magát.

No most komolyan majd 20 éve évente több száz milliárt megy el segélyre (csak nekik!!!) a magyar ember szégyelli ha egy ft is kell kérnie.
És több száz milliárd megy el felzárkóztatásra.

Kérdés 10000 felzárkóztatottból mennyien lettek
pedagógus
orvos
gépész vagy villamos szakember
jogász
mennyien érettségiztek
Mennyien végeztek szakmunkásképzőt

Ne számoljatok megmondom, nem éri el a létszám összesen a 100 at.

A
Mangu
@Everest: Nyilatkoztak és élvezzük eredményét. Mindegyik hazudik, mert érdeke azt kivénja. A buta meg beszopja. Előbb szellemileg kell fejlődnie a népnek, hogy érdekeit meg tudja fogalmazni. Ez igaz egész "kis" Földünk minden országára - talán, ha jól tudom, Dominika a kívétel, ahol a hadsereget megszüntették és az oktatásra fordították a költséget. Nem a nyomorban élés a gond, hanem az oka és annak orvoslása, változtatás igénye és a cselekedetek. Amig a politikusok igérete nem kikényszeríthető, nem számonkérhető, addig felesleges ilyen "demagog frázisokat" hangoztetni. Lásd jelenlegi "ellenzéki" megmozdulások "jelszavai".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.