Jelentős, az elmúlt évek átlagában 20 százalék körüli eltérés mutatkozott Magyarországon az eladott ingatlanok bejelentett ára, illetve a valódi értékük között azokban az esetekben, amikor adóhatóság általi értékmegállapításra került sor - derül ki az OTP Jelzálogbank számításaiból. Mindez a nem megfelelő alapossággal kidolgozott előzetes értékbecslésnek is lehet a következménye, pedig komoly hátránya is származhat az eladóknak és a vásárlóknak egyaránt abból, ha rosszul mérik fel az adásvételben érintett épület értékét. Mindazonáltal a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben gyakran igen nehéz feladat a reális piaci érték meghatározása, főként az olyan környékeken, ahol alig van viszonyítási alapként szolgáló forgalom....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Ez az amit nem sikerült megtudnom, sem anno a szocializmusban, sem az épülő kapitalizmusunkban. Mindkét alkalommal az ingatlan értékbecslő kijött, felmérte az ingatlanunkat. Nézegetett jobbra, nézegetett balra minden egyébbel foglalkozott, s aztán megkérdezte "Mennyit gondolnak?" mármint mi, mondtunk egy összeget az értékbecslésbe pedig ez az összeg került, holott mi szerettük volna tudni, hogy mennyit ér valójában az ingatlanunk. Ennyit az értékbecslők munkájáról.

Azt szokták mondani minden annyit ér, amennyit adnak érte, de ez nem sok tájékoztatást ad, lehet alul, lehet felül értékelt valami.
kukac50
Most,hogy nincsen a lakásvársárlásra pénz értékén alul is odaadják,hogy ha nagyon kell a pénz az eladónak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.