Az államfő nejének biztosítását ezentúl az adófizetők állják – így rendelkezik egy decemberi törvény. Az összeget a minimálbér kétszerese után kell fizetni. Havi 36 ezer forintról van szó. A mindenkori köztársasági elnök társadalombiztosításáról egy 1997-es törvény rendelkezik, ebben azonban nem szerepel, hogy házastársának tb-jét ki fizeti. Azért nem, mert a Göncz Árpád elnöksége alatt született verdikt idején az államfő felesége már nyugdíjaskorú volt, azaz ilyen járulék nem terhelte. A helyzet egészen tavaly májusig változatlan maradt: Mádl Ferenc, Sólyom László és Schmitt Pál hitvese is korára való ­tekintet­tel mentesült. Változást Áder ­János hivatalba lépése hozott. Ugyanis felesége, dr. Herczegh Anita aktív korú, évekkel ezelőtt még – a Fővárosi Törvényszék adatai szerint – gazdasági ügyekben bíráskodott.

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most akkor a felesége munkanélküli? Ha nem, akkor a fizetéséből simán levonható a TB. Ha munkanélküli, akkor meg irány a közmunka!
Szépen kialakítják az új magyar arisztokráciát. Francia országban, azért elég csúnyán végezték a végén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Azon törtem a fejem, melyik rászorulónak adjam a töménytelen felesleges pénzemet. Végül a mozgássérült gyerekek sportolását segítő Athletis alapítványnak adtam mind az 5000 forintomat. De látom, kormányunk talált még rászorulóbb személyt, akit támogatni lehet. Megnyugodtam, a többi felesleges pénzem is méltó helyre kerül.
marlin
@human: És a másik,
az Isten barma plagizálásával mi a helyzet??
Vagy amiről nem beszélnek, az nincs??
Mert az még mindig Magyarország miniszterelnök-helyettese, na ez az igazi hányinger!!
human
@marlin: Ráadásul "Isten barma" pont úgy kuszálja a szálakat, hogy akitől lopott azt állítsa be plagizálónak. Keresztényi, emberi cselekedet ez a javából.
Önmagában a plagizálás az egy dolog. Idővel bizonyíthat, hogy a doktori nélkül is ember. Az erkölcsi 0 az, aki miután bizonyított és hivatalosan megerősített a plagizálás, még mindig hárítja a felelősséget. Nem mond le, sőt még követel is. Ehhez akkora arc, kell amit szerencsére ritkán látok ott ahol élek.
Törölt felhasználó
Annyi köztársasági elnök feleséget öltek meg eddig ebben az országban, hogy haladéktalanul kellett hozni egy ilyen döntést..:)
QQCSI
@ziziplanet: Nem egészen erről van szó, hanem arról, ha például tragikus módon vagy gyógyíthatatlan betegség következtében hivatali ideje alatt az állam-ill.kormányfő elhalálozna, akkor az özvegyének legyen pár milliócskája, hogy le ne pisiljék a kutyák.
(Bár most elbizonytalanodtam, vajon nem csak a közt.elnökről volt-e szó csupán...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.