Az államfő nejének biztosítását ezentúl az adófizetők állják – így rendelkezik egy decemberi törvény. Az összeget a minimálbér kétszerese után kell fizetni. Havi 36 ezer forintról van szó. A mindenkori köztársasági elnök társadalombiztosításáról egy 1997-es törvény rendelkezik, ebben azonban nem szerepel, hogy házastársának tb-jét ki fizeti. Azért nem, mert a Göncz Árpád elnöksége alatt született verdikt idején az államfő felesége már nyugdíjaskorú volt, azaz ilyen járulék nem terhelte. A helyzet egészen tavaly májusig változatlan maradt: Mádl Ferenc, Sólyom László és Schmitt Pál hitvese is korára való ­tekintet­tel mentesült. Változást Áder ­János hivatalba lépése hozott. Ugyanis felesége, dr. Herczegh Anita aktív korú, évekkel ezelőtt még – a Fővárosi Törvényszék adatai szerint – gazdasági ügyekben bíráskodott.

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most akkor a felesége munkanélküli? Ha nem, akkor a fizetéséből simán levonható a TB. Ha munkanélküli, akkor meg irány a közmunka!
Szépen kialakítják az új magyar arisztokráciát. Francia országban, azért elég csúnyán végezték a végén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lenhardtibolya
Gondolom,hogy olyan rosszul keres az államfő, hogy nem tudná kifizetni a felesége tb-jét...
Dr plágium
@lenhardtibolya: Az éhhalál küszöbére kerülhetnének, legyünk belátóak :-))
mátmar
Ha ez igaz akkor minden reggel köpje szembe magát a tükör előtt!
Mobil123
Ha lenne bőr a pofáján akkor ezt maga fizetné be. Érdekes, hogy minden törvényt,rendelkezést, jogszabályt megváltoztattak szarra ami a Ránk eltartókra vonatkózik, de ami rájuk az t hagyták vagy úgy változtatták neki f@sza legyen.
bretagne
Szomorú, hogy erről hoznak törvényt. Nem igaz, hogy ő ne tudná befizetni. Mit terhelnek még ránk? Inkább a sok éhezővel törődnének, arról hoznának törvényt.
QQCSI
Ez megint egy finom kis gumicsont.
Legyünk őszinték, ez az összeg csepp a tengerben, ahhoz képest, hogy a sok léhűtő fizetését--tehát az abból befizetett adót, tb-t, ny.járulékot, stb.-t is -mind, mind az adófizetők adják össze. Épp ezért nincs is jelentősége, hogy fizeti-e, vagy sem és miből.
Tekintettel azonban arra, hogy az állam- és a kormányfőnek ill.a családjának ingyenes és megkülönböztetett szintű orvosi ellátás jár, minek is kell feszegetni ezt a dolgot?
A pályakezdő munkanélküli fiatal meg fizesse a TB-járulékát önmaga...a szülei minimálbéréből. :(
human
Most akkor a felesége munkanélküli? Ha nem, akkor a fizetéséből simán levonható a TB. Ha munkanélküli, akkor meg irány a közmunka!
Szépen kialakítják az új magyar arisztokráciát. Francia országban, azért elég csúnyán végezték a végén.
samama
Az Áder felesége is éveken át vagy szült, vagy szoptatott, mint Orbán-né. Az első Orbán kormány idején pedig nem gazdasági, hanem fővárosi cégbíró volt. Igy aztán nem sok évet gyüjtött össze munkával, most meg minek dolgozzon mikor reprezentálhat is, az jobban megy neki, meg úgy is a zemberek fizetik.
Maja
Ez nagyon szomorú ! Mindenféle képen le húzzák a szegény emberek pénzét csak győzünk fizetni .
Zsuga
Micsoda!!!??? Mindjárt megyek vérnyomást mérni! Negyedik éve nem kapok munkát, és nem azért nem dolgozom, mert a férjem jövedelméből is röhögve lébecolunk! A 6300,-Ft-os tb-met viszont szigorúan fizetnem kell az ő fizetéséből, mert különben bünti lesz! Ilyenkor ...inkább nem írom le, mit csinálnék legszívesebben a tisztelt házzal és az igazságos törvényeikkel!
Zsuga
@mátmar: Az nem elég! Hányja is le magát, azután fél üveg hashajtót az italába és pár óra múlva Besenyi Petya forgassa meg néhányszor a levegőben!
Zsuga
@human: Ha munkanélküli, akkor is a családjának kell fizetni az ő tb-jét is. Viszont úgy látszik ez csak a csóró polgárra vonatkozik, arra nem, aki milliós jövedelemmel, ingyen kocsikkal, lakással és rezsivel tengődik.
human
Az elit egy része úgy érzi, hogy sem megfizetve nincs eléggé (jutalmak, költségtérítés), sem az áhitott tiszteletet nem kapják meg eléggé (országgyűlési őrség). Többet és többet akarnak, mert úgy érzik ez nekik jár. És ez fentről lefele haladva ragályként terjed a vezetői rétegben.
dr. prédikátor
Káder János !!Miért nem te fizeted???Nincs elég lopott pénzed???
Manno István
Nagyon helyes ennyi kijár a köztársasági elnöknek!
QQCSI
@Manno István: Kijár neki több is, de most a feleségéről van szó.
Igaz, nem is vártuk el tőled, hogy ilyen hosszú mondatot egyből megérts:
"Az államfő nejének biztosítását ezentúl az adófizetők állják – így rendelkezik egy decemberi törvény. "
jozsiami
Ha Áder olyan gerinces lenne ahogy mutatja akkor ezt úgy ahogy van visszautasítaná mert nem kötelező elfogadni,vagy úgy van vele mint a legtöbben ,hogy ha adnak el kell fogadni.
QQCSI
@Pilóta: Esetleg Lex Ádernyicová?, tudod, olyan volt CCCP-akcentussal...:)
overdose1
Szegény a több millós fizetésükből nem tudják fizetni ? ez az undoritó aki meg munkanélküli azoknak havi 6900ft kell fizetni !
Pilóta
@QQCSI: 11:55
Majd meglátjuk, hogy melyik változat honosodik meg:-)))
Körömpiszok
Mi a különbség a MSZP és a Fidesz között?

Az MSZP csak egy rabló csürhe, a Fidesz egy jól szervezett rablóhorda.
QQCSI
@Pilóta: Imádom, amikor a véghajrában kb.5 másodpercenként születnek törvények...
Mekkora humor lenne átkötni a vezetékeket, a kiadott ukáznak megfelelően a 2/3 -nak kiadott ukáz meg fordítva jelenne meg: IGEN helyett NEM. Lenne meglepi: köteleskövérlaca rághatná percekig a bajuszát! :-)
tivoli
@QQCSI: Jó az, ha az állam nagyvonalúan gondoskodik prominenseiről, meg azok pereputtyáról. Mi az a 36 e ft. havonta, ennyit még a hangyák is összehordanak, nemhogy a magyar nép. Olcsón megszámították.
Asszongya a cikk vége, összehasonlításul. Könyörgöm, ne hasonlitsák már obamáné, meg a királyi család költségeit a magyar viszonyokhoz. Nem mindegy, hogy a pékségben vagyunk egerek, vagy a templomban.
QQCSI
@tivoli: Igen, én is imádom, amikor jön a szöveg, hogy bezzeg...
Ez meg egy nagyon jó benyögés:
"Nem mindegy, hogy a pékségben vagyunk egerek, vagy a templomban." :-)
bosszants
Ezt a szégyent nehéz lesz lemosni erről a mosolytalan gengszterről!
Kutyafüle
Mi köze van az én uramnak az Ádernéhoz? Miért ő fizese a tb-jét? Apukám, erről nem is meséltél:))
Pilóta
@QQCSI: 12:07
Há' ez van annyira vicces, mint imitt-amott a jogalkotás:-)
Kutyafüle
@sokanvagyunk: Nehogy már asszonytartást is kérjenek, mert szakciókat helyezek kilátásba:))
Pilóta
@Kutyafüle: 13:38
Nos, van köze!
Mégpedig az, hogy ő meg carik a Te férjed tb-jére:-)
sokanvagyunk
@Kutyafüle: Most hogy mondod... ha mi fizetjük... bele se merek gondolni!
human
Volt mikor egy fideszes képviselő felesége levelet írt, hogy igenis megérdemlik a plusz pénzeket, mert 2000 Ft a fodrász (a feleségé) meg az inget is naponta kell cserélni. Vajon mi ezt nem a fizetésünkből álljuk? Ráadásul a feleség a férje költségtérítésből mióta mehet fodrászhoz, a mi pénzünkön? Nagyon elszaladt a ló ezekkel.
Ez akkor volt, mikor Seres Mária 600 000 aláírást gyűjtött össze, hogy a képviselők csak számlával igazolt költségeik után kapjanak térítést. Erre a honatyák (akkor már fideszes többséggel), átnevezték a költségtérítést valami másra. Kijelentették, hogy nincs miről népszavazni, mert a költségtérítés már más nevet kapott a keresztségben.
Pilóta
@sokanvagyunk: 13:45
Mi egy államot tartunk el, magunkon- és családunkon kívül, s most még a nyakunkba rakják az Államfőnyicát is, hát nem ebbe roppanunk bele, de ezen túl, ez az egész egy roppant gusztustalan, csak szarrágiságra utaló eljárás:-)
tenger49
mi ezen a hír? a többinél is így volt!!! és ez természetes!!!
musicnummer1
@Manno István: Baszki Pista, de érdes lehet már a nyelved...
kukac50
Arról is hozhatnának törvényt a nagyokosok,hogy 64 éves nyugdíjasnak aki mezőgazdasággal foglalkozik ne kelljen minden évben tanfolyamra menni,fizetősre.
Ilyen tanfolyamok kellenek a területalapú támogatásokhoz. Ha nem végzi el nem kap támogatást. Van aki még a kérdéseket sem látja, tudja el olvasni.
Miért az idősekre építenek a politikusok?
Íróasztal mellől nem látják a valós helyzetet.

Ádernek lenne annyi pénze,hogy fizessen a felesége után!
A minimálbéresektől még vonnak el 1%-ot,hogy legyen a nagyságának
társadalombiztosítása.
bakegya
Ez áderéknek a cociális keretből jár!-mannó szolidalitási alapon szavazta meg,nekünk csak tolni kell a lét.De ki fizeti az én két munkanélkül frissen diplomával az utcára került gyerekem után.14 ezer/hó.
Dr. Felipe
Ha aktív korú ez a derék asszony akkor mé nem dóógozik és fizeti maga után a járulékokat mint más rendes ember. A fideSS szerint van munka dögivel akkor hajrá.
QQCSI
@Kutyafüle: ma, 13:41 :) :)) :)))

Nem asszonytartás a neve, de ha a főméltóságú urak hivatali idejükben elhaláloznának, az özvegyek életük végéig kapják a jövedelmeiket. (Nem ám úgy, mint a pórnép, hogy így jártál, legfeljebb kérhetsz temetési segélyt.)
marlin
Lex Tétényi; lex Herczeg; lex minden!! Vagy nem lex??
QQCSI
@Kutyafüle: Kiváltságosan gusztustalan kiváltság,
kiváltságosan undorító törvényalkotókkal,
kiváltságosan visszataszító gombnyomogatókkal.
Pilóta
@Kutyafüle: 15:27
Inkább talán, királyságos:-)
kamazuka
Rettenetesen meg vagyok nyugodva!
Véresre rágtam a körmöm,hogy milesz ezzel a kérdéssel.
Mostmár nyugodtan hátra dőlhetek.
sokanvagyunk
Holnapra nagylelkűen megjelenik egy kis hír Ádertől: lemondunk a lehetőségről... (mi leszünk a hálátlan banda!) - úgy mint elődje a zongoraszobáról, a zongoráról nem!!... :))
Hopppá
Nem értem, hogy tud valaki ennyire lesüllyedni. A kapzsiság elveszi az emberek eszét?
Pilóta
@kamazuka: 15:38
Na látod, Te is hasznot húztál ebből a megoldásból:-)
QQCSI
@Pilóta: ...és, ha nincs háttámlája a székének...?
Pilóta
@Hopppá: 15:45
Kérlek ne operálj költői kérdésekkel, az ügy komolyságára tekinettel!:-)))
Pilóta
@QQCSI: 15:50
Nem gond, tb-je talán van?!:-)
QQCSI
@Pilóta: Kérdés, egy csigolyatörésnél mennyi várólista?
dr. prédikátor
Ma még csak a TB. Holnap már az intim betét meg a bugyogó is a mi pénzünkből lesz!!!És van bőr a pofájukon elfogadni!!!
Gyuri Géderről
@bakegya: Az fizesse, aki megválasztotta őket!
lajospapa
Aggyonak má nekie valami segélt is!
Nem megérte volna az Elnök Úrnak hogy maga nyögje ki azt a járadékot hogy az ilyen irigy kutya mint én ne ugasson?
Dr.luigilongo60
@lajospapa: Egyetlen oka van: a pitiánerség.

Nem elég egy bársonyszéket elfoglalni, ahhoz fel is kéne nőni agyilag.
Fidióták képtelenek erre.
kata53
Szegény Áderné!!!Úgy sajnálom...már ha ráérnék! Ezzel a szerencsétlen még dolgozó néppel mindent kifizettenek!NAAAAAAAAAAAAA. DISZNÓSÁG!!! eZ AZTÁN MINDENNKE A TETEJE!!!
kerék
@Manno István: A havi 2 millióból bizony nagyon nehéz kifizetnie a feleségének mi? Manócska, te olyan hülye vagy, hogy a lépcsőn is felfelé gurulsz...
kerék
Mellesleg milyen ország az, ahol egy emberre külön törvényt hoznak? Szarrágó szemetek...
human
Fideszesek! Magyarázzátok már meg, hogy ilyen törvény létrehozására milyen nemzetmentő érdek késztette a kormányt?
human
Szintén a fidesznek köszönhetjük, hogy egy gerinctelen alaknak pár évnyi tollnokoskodása után botrányos lelépés mellett továbbra is milliókkal tömjük a zsebét évente, mint ex köztársasági elnök. Hányinger.
egyember
Remélem, ez a passzus is a Tákolmányba kerül ...
rbela
Ebben az országban mindenre van pénz, amire az állam akar, tehát megszavazzák, elfogadják, a nép meg fizeti.
overdose1
Szegény a több millós bevételükből nem tellik!
kerék
@human:
Ennek egyetlen oka van: Olyan törvényeket hoznak, amivel jól megszívatnak minket, ezt végignézik és teliszájjal röhögnek rajtunk,mert tudják, hogy semmit nem tudunk tenni ellenük. Poénkodnak kicsit, elvégre egy ország kirablása nehéz feladat, néha ki is kell röhögni a szerencsétleneket.
nemkati
Azon törtem a fejem, melyik rászorulónak adjam a töménytelen felesleges pénzemet. Végül a mozgássérült gyerekek sportolását segítő Athletis alapítványnak adtam mind az 5000 forintomat. De látom, kormányunk talált még rászorulóbb személyt, akit támogatni lehet. Megnyugodtam, a többi felesleges pénzem is méltó helyre kerül.
marlin
@human: És a másik,
az Isten barma plagizálásával mi a helyzet??
Vagy amiről nem beszélnek, az nincs??
Mert az még mindig Magyarország miniszterelnök-helyettese, na ez az igazi hányinger!!
human
@marlin: Ráadásul "Isten barma" pont úgy kuszálja a szálakat, hogy akitől lopott azt állítsa be plagizálónak. Keresztényi, emberi cselekedet ez a javából.
Önmagában a plagizálás az egy dolog. Idővel bizonyíthat, hogy a doktori nélkül is ember. Az erkölcsi 0 az, aki miután bizonyított és hivatalosan megerősített a plagizálás, még mindig hárítja a felelősséget. Nem mond le, sőt még követel is. Ehhez akkora arc, kell amit szerencsére ritkán látok ott ahol élek.
Törölt felhasználó
Annyi köztársasági elnök feleséget öltek meg eddig ebben az országban, hogy haladéktalanul kellett hozni egy ilyen döntést..:)
QQCSI
@ziziplanet: Nem egészen erről van szó, hanem arról, ha például tragikus módon vagy gyógyíthatatlan betegség következtében hivatali ideje alatt az állam-ill.kormányfő elhalálozna, akkor az özvegyének legyen pár milliócskája, hogy le ne pisiljék a kutyák.
(Bár most elbizonytalanodtam, vajon nem csak a közt.elnökről volt-e szó csupán...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.