Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány. Viszont a "kisembereket" a legkisebb hiba után egyből zaklatják, felszólítják, megbüntetik. A cégeket zaklatják, újraadminisztráltatják, ellenőrzik.

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@entero: "aki szegényebb, abban van annyi rosszindulat, hogy még képes feljelenteni is azt aki nem adott neki."

He lehetne kérni, ne sértegess már több millió embert.

Tudnék mesélni a gazdagok szarrágó, lenéző és ráadásul még tahó viselkedéséről is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Hogy változna bármi is, amikor a politikai rabló gárda is mindig ugyaz.
Nakimaga
"Ez az a ház,ahol semmi sem változik!
Ez az a ház,ahol áll az idő!"
-Ez a múltunk!
-A jelenünk a vagyontalanság!
-Jövőnk ebben a felállásban,nincs !
miazero
Már hogy ne változna, zaklassanak, büntessenek, a cég megszűnik, csődbe megy, mi meg tanyára, aztán kapálunk, esszük a nyers varjútojást meg a gyökereket.
marlin
@Nakimaga: Látod, ezért volt jobb a Fehérvár Áruház!! :))
Ott mindig történt valami!!
Január
Miből élnének az ügyvédek, ha mindenki törvénytisztelő lenne.
Azért tényleg, senki sem akar itt rendet teremteni?
entero
A kisemberek sem csalhatnak adót, nagyon rossz az a felfogás, hogy "engem megbüntettek mert nem adtam egy tojásról számlát", aki 100 milliót csalt azt meg nem. Ha a sok kis adócsalót, feketézőt összevetnék a nagyokkal, kevés volna a pénzbeli különbség.
entero
@marlin: Szerintem így van, ezt te is beláthatnád. A legtöbb ember seftel valamivel, teljesen mindegy hogy egy CD - t másol át valakinek pénzért, vagy másként jut némi haszonhoz, ez mind ADÓCSALÁS!
marlin
@entero: Azokon be is hajtják, nem úgy mint a százmillákat lenyúló szabadságharcosokon!! :-((
dzurinda
@entero: Vagy a fodrász nem ad számlát, vagy a szerelő nem ad számlát, stb., stb.

Adócsaló az egész ország :(
entero
@dzurinda: Most van az a pont, amikor maximálisan egyetértünk. Azonban a fogyasztó is hibás ebben, mert inkább nem kér számlát, csak olcsóbb legyen. Ki van ez találva.
dzurinda
@entero: Így van, mindkét fél érdekelt az adócsalásban, hiszen több marad a zsebében.

Ha viszont mindenki befizetné az adókat rendesen, akkor több jutna az országban egészségügyre, oktatásra, infrastruktúrára, stb. Tehát mégsem érdekelt mindkét fél az adócsalásban :)
Levendula
És pont ennek az irritáló pucunak a képét kellett idetolni elénk?
Hellcat
@dzurinda: Vagy az ember már nem kér számlát, mert akkor olcsóbb és így is alig van pénze kifizetni a szerelőt, hála a nagy egykulcsos sikertörténetnek...
dzurinda
@Hellcat: Ebben is van igazság, hogy akinek nincs sok pénze, az nem fog számlát kérni. Talán, ha kisebbek lennének az adók.
entero
@Hellcat: Az egy kulcsnak ehhez semmi köze.
entero
@dzurinda: Nagyon sok esetben a gazdag ember az, aki nem kér számlát mondjuk egy építkezésről, vagy más egyébről, aki szegényebb, abban van annyi rosszindulat, hogy még képes feljelenteni is azt aki nem adott neki.
entero
Nem eltűnök, csak megyek edzésre. Viszlát késő este.
Dr.luigilongo60
@entero: "aki szegényebb, abban van annyi rosszindulat, hogy még képes feljelenteni is azt aki nem adott neki."

He lehetne kérni, ne sértegess már több millió embert.

Tudnék mesélni a gazdagok szarrágó, lenéző és ráadásul még tahó viselkedéséről is.
entero
@Dr.luigilongo60: Tudom, te főleg ilyenekről tudnál mesélni, valószínűleg mert te nem tartozol közéjük, de ez a te hibád. Na, tényleg megyek...:-))
entero
@Kutyafüle: Ha hazaérek, majd kifejtem.
kerék
Hát itt nem, szerencsére, ha minden jól megy szeptemberre elhúzok innen !
És majd ugyan azzal a munkával mint itthon, 3-4-szer annyit keresek majd.

@entero: CD-másolás, feketézés...ezek sem hoznak annyit a kisembernek, mint a gazdagok mocskos kis játékai, amikkel milliókat húznak be.

Szerinted eddig is nagy különbség volt gazdag és szegény között, azért ez az árok maradjon meg most is.
marlin
@entero: Mert már megint
a ping-pong abban a hideg tornateremben, brrrrr, még rágondolni is rossz!!
Hellcat
@entero: Szerintem meg eléggé benne van a dologban. Mint az ugye kiderült a matolcsy féle egykulcs az a szegényeknek árt a gazdagoknak kedvez, ez nem vitatéma, ez tény. Na akkor most ha a szerencsétlen ember keveset keres, plusz mégkevesebbet az egykulcs miatt, plusz minden külön szar adót ráraknak még telefonálásért átutalásért mittudomén...na szóval az ilyen ember meg fogja számolgatni a pár ezer forintját mikor elromlik a mosógép és kihívja a szeretőt és aszondja hogy 10e számla nélkül amugymeg 15...a gazdag meg leszarja és vesz egy másik gépet...
Hellcat
@entero: Még annyit hogy, szar érzés ám mikor a húsz forintosoka számolgatod a pénztárcádban, hogy tudsz-e még venni felvágottat a zsömle mellé vagy nem. Sajnos mostanában többször fordult velem elő mint számítottam rá.
Mobil123
@Hellcat: Na nem az utolsó mondatod miatt nyomtam "teszik"-et.:-(
X-ray
@entero: F1 sportot űzöd, ami köztudottan a legdrágább?
Vagy a legolcsóbbat, a futást?
Esetleg bázisugrás, siklóernyőzés, lovaglás, golf?
Mobil123
@Horizont: Sajnos egyre többen vagyunk, leszünk úgy ahogy@Hellcat: utolsó mondatában írja:-((((
Hellcat
@Horizont: Hát jó neki, hogy nem érzi át az ilyen fajta problémákat. :)
Mobil123
@Horizont: De becsülettel!! Igaz nem sok eredménye van/volt., de ez van.:-(
Hellcat
@Horizont: Egyik legjobb barátom soha életében nem volt munkanélküli. Ahogy befejezte az iskolát (megjegyzek oklevelekkel meg versenyeket nyert közben) azonnal elment dolgozni, és rohadtul érti a dolgát, nagyon ügyes gyerek. Most volt náluk főnökváltás és az új főnök meg barmolja szét a gyárat és rohadtul mehetnékje van mindenkinek a gyárban DE NINCS HOVA!!! Olyan helyen vannak leépítsek ahol életemben nem hittem volna hogy lesz. Most az ilyen megint mit tud csinálni...
Hellcat
@Horizont: Jól érveltél, igazad van. Volt is egy kis gúny a "jó neki" hozzászólásomban :)
Mobil123
@Horizont: De hogy változtattna meg a lottó főnyeremény!! Aki nem oly módon élte addigi életét nem hiszem, hogy megváltozna emiat, főleg ebben a korban(meg ne haragudj a kor említése miatt!) Szerintem nem mindegy, hogy az ember miben, hogyan nevelkedet és nőt fel, élte le élete nagyja részét.
Mobil123
@Horizont: Nézd aki paraszt volt az paraszt is marad akár szegény akár gazdag. (a paraszt jelen esetben nem egyenlő a földeken dolgozóval!!) Különben is igaza van a férjednek! Addig ne osztogass amig nincs mit.:-))
Mobil123
@Horizont: De azért lottót vegyél:-)))))))
Nyuszicsibe
@Mobil123: na mi van,már ott is felezés lesz ?? :)))
Mobil123
@Nyuszicsibe: Látod már mindehol csak az a fránya lottó fő-fő nyeremény:-)))))) Csak ugy dől a lé ... álmunkban:-)))
kukac50
Változott! Orbán ítélő képessége,mert még az IMF hitel 2% ez nekünk nem jó,nekünk kötvények eladásából kell pénz 5,1% kamatra ez havonta az országnak 25 milliárd forinttal többe kerül. Az értékpapírokért kölcsön adott pénz sokkal drágább hitel.
Igaz a Fidesz szerint ez nem hitel,csak így eladhatják az országot senki nem tehet ellene .
Magyarországon kevés ember tud venni értékpapírt.
SwordFish
Győzike félék mindig mindent megúsznak.
entero
@marlin: A mi termünk az meleg, némely ellenfél nem képes fűteni, hogy a fene vinné el őket...:-))
entero
@Hellcat: Nem hinném, mivel 16% - os lett mindenkinek az adója, ettől az évtől pedig mindenki a tényleges 16 % - ot fizeti.
entero
@kerék: Ezeket a feketézéseket ne egy emberre vonatkoztasd.
entero
@Horizont: Nem azt mondtam, hogy a gazdagok szentek, egy fenét. Viszont a szegényebb emberekben több az irigység meg a rossz indulat, emlékezz csak a névtelen feljelentések korára. Elég volt ha új szomszéd érkezett, majd ledúrta a régi házat és újat épített. Utána jött az új autó, és a szomszéd szemei vérben forogtak. Egyébként a számlaadásos munkának nem volna szabad többe kerülni, mint a számla nélkülinek, csak ezt sokan nem tudják, és elhiszik, hogy ezzel jobban járnak. Tényleg jobban, az aki nem ad számlát.
entero
@X-ray: Egyiket sem, asztaliteniszezek. Régebben teniszeztem, fociztam, de végül a ping pong lett a verseny sportom. A többi általad felsorolt sportok nem érdekelnek, sőt vannak amiket kifejezetten utálok, talán a futást nem annyira.
entero
@Hellcat: Sajnálom, remélem nem állandósul ez a problémád. Szurkolok neked, hogy minden jól alakuljon az életedben.
entero
@Mobil123: Én abban bízom, hogy mindenki jobban fog élni pár éven belül. Tudod, ezt is szeretném, még ha más kép is alakult itt ki rólam sokaknak.
entero
@Horizont: Ahhoz, hogy jókor legyél jó helyen, kell hogy legyen az emberben valami olyan plusz, amire felfigyelnek. Csak úgy semmi nem hullik az öledbe, maximum ha szerencséd van a lottónyeremény, amit egy pénzhez nem értő ember bizony valóban könnyen képes elherdálni különböző befektetési tanácsokra...
Mobil123
@entero: Csak az baj, hogy addig amig ez az idő eljön sokunk elveszíti azt a kicsi vagyonkáját, amiért keményen megdolgozott. És itt ne gondolj többre mint csak egy lakásra, önbecsülésre.
Így emiat eltünt minden bizalom a politikusokkal szemben, és számomra mindegy, hogy melyik oldalon fröcsög.
marlin
@entero: (ma, 01:57)
Én is bízom, hogy már csak egy év, meg egy kicsi!!
kukac50
Változik a gazdag még gazdagabb lesz! A szegény még szegényebb! Köszönhetjük Orbán elbaszott politikájának. Nem vagyok irigy természetű,minden józan gondolkodású ember ezt így látja a jelenlegi helyzetben. Munkahelyeket is oda akarnak ahol Fideszhez tartozó elnökök vezetők laknak.Nem oda tervezik ahol a legtöbb éhező ember,vagy munkanélküli van.
X-ray
Az orbáni-út nem rossz elgondolás, de nehezen megvalósítható, sőt - mivel EU-s tagország vagyunk - nem sok rációt látok benne. Többen akadályozzák Magyarországot, mint ahányan segítik.
A másik dolog, amit a "kisember" tapasztal, a mérhetetlen arrogancia a kormányzópártot alkotó egyének részéről. Gondolok itt a zsiga marcell-félékre. Hogyha ilyen alakoktól meg tudna szabadulni a fidesz...
coyote3
Már hogyne változott volna!!! A protokoll szakember épp most préseli ki az országból az utolsó cseppeket ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.