Tizenhat óra munka után már a kenyeret se kívánja az ember; ha a gyerek megbetegszik, teljesen levetkőzteti a családot anyagilag; távcsővel figyelik a munkásokat - sonkádi valóság a nepszava.hu-n. 280 ezer ember - köztük mintegy 50 ezer roma - kóstolhatta meg a siker ízét, hirdette meg a Belügyminisztérium, azt követően, hogy az ombudsman 75 oldalban marasztalta el a kormányt, mondván: méltánytalanul és diszkriminatívan fizeti és szabadságolja a közmunkásokat. A jelek szerint a tárca és az ombudsman valósága köszönőviszonyban sincs egymással - a jelek szerint az élet az utóbbit hitelesíti. 110 ezer forint a két gyerek iskolakezdésére; 18 ezer forint a vízdíjra; 22 ezer forint buszbérletre - kíméletlenül kopognak a számok Sonkádon, abban a faluban, ahol megalakult a Közmunkás Szakszervezet, és ahol a Népszava három közmunkás-család életét próbálja hitelesen nyomon követni. Lapunk arra törekedett, hogy "átlagos" anyagi helyzetben lévő famíliákat mutasson be - nem akarva fejére vonni azt...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka1939
scandináv , megkérlek szépen ,hogy ne ébressz bennem szégyenérzetet . Most laktam jól :)és erre tessék , miről kell olvasnom : Vagy eszek vagy fizetek . Az a kép olyan mintha munkatáborokba kísérnék az embereket . Távcsővel figyelik őket ? Meg a jó ku..va annyát azt a büdös férgének . Tiszta rabszolgatartó társadalom lett Magyarország . Ezért mondom én, hogy az unió 1 nagy kalap szar . Miért engedi meg ezt a gyalázatot ? !
kedwes
Ön dönt: Eszik, vagy rezsit fizet!
Ön dönt: Eszik, vagy gyógyszert vesz!
Ön dönt: Eszik, vagy csak úgy, élni akar!
Ön dönt: …

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.