Öt év múlva adják át a megújult Városligetet az új múzeumi negyeddel; a projektre a kormány 120 milliárd forintot szán, jórészt uniós forrásból - közölte az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten.

Balog Zoltán hangsúlyozta, ekkora kulturális fejlesztés száz éve nem volt Budapesten, 2018-ra azonban a Városliget olyan kulturális-szórakoztató központtá válhat, mint amilyennek a Millennium idején megálmodták.

A január 30-ai kormányhatározat szerint az új közgyűjteményi épületegyüttesben a Néprajzi Múzeum, a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek egyesítése érdekében az Új Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, a Magyar Zene Háza és a Magyar Építészeti Múzeum kap helyet, felújítják továbbá a Szépművészeti második világháborúban súlyosan megsérült, és azóta zárva tartó Román Csarnokát is.

Balog Zoltán kiemelte: ahhoz, hogy valóban nemzetközi figyelmet kapjon a projekt, a világ legnevesebb építészeit érdemes bevonni, ezért a múzeumi negyed épületeire nemzetközi tervpályázatot írnak ki. Ezt június 30-áig kell előkészítenie a szaktárcának, így 2014 tavaszára már az eredményhirdetés is megtörténhet. Az egykori Szabolcs utcai kórház területén emellett új raktár- és restaurálási központ épül majd.

A részletek a kormányzati portálon olvashatók >>>

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Na, erről beszéltem. Munkahely teremtés nem lesz az EU-s pénzből, de felújított Városliget, kolbászpark, fürdő és templomrenoválás meg főtér-építés annál több. Aztán majd korzózunk arrafelé korgó gyomorral.
Nem arról van szó, hogy ez nem kell. A kultúra és a hagyományok ápolása is fontos egy társadalomban, de addig, ameddig egy ember is éhezik, talán nem a 120 milliárdos Városliget a legfontosabb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kandur
Ez
kormányoznak,munkahelyeket kellene teremteni,
kandur
Fogturizmusra Orbán fogorvosa 2 milliárdot nem semmi ?
rosalinda57
Ha ennyi ember éhezik az országban. a Városliget felújítása bőven várhat. Ez már megint rossz döntés. Ébredjenek már fel a kormánytagok ? Mi a fenét csinálnak ebben az országban ? Amihez idáig hozzányúltak, ott kiégettek maguk körül mindent. Nem a Városligettel kellene foglalkozni, hanem arról, hogy mindenkinek legyen jövedelme, élelme, lakhatási körülménye -és a sorrendiség itt is fontos !!! Ha a sorrendet sem tartják be felelősek a magyar emberek anyagi és erkölcsi nyomorba tételéért !!!
Proli
@janos555: Miért zsidózol?
Mi bajod Szegeddel?
Ne írj butaságokat, mert szégyenben maradsz!
massa
Ez a fontos,ill stadionok épitése ,muzeumok? minek munkahelyeket kell teremteni te betegelme mint a főnököd,menj vissza papnak ott hazudozhatsz a patkányoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.