Készíthetnek koncertfotókat, de azokat nem használhatják csak úgy és bármeddig, ráadásul ingyen oda kell adniuk őket az LGT-nek, aki aztán bármire használhatja a képeket. A fotós szakma kiakadt, bojkottot tervez - írja a Hir24.hu.

Furcsa szerződés érkezett a Hir24 szerkesztőségébe a koncerteket szervező Showtime Budapesttől. A fotósokat csak az aláírt dokumentummal engedik be.

Ebben többek között az szerepel, hogy "Fotós/TV Stáb tudomásul veszi, hogy a Felvételeket kizárólag a koncertről való tudósítással összefüggésben használhatja fel (az adott) kiadványban/műsorban a koncertet követő 15 napon belül (...), azokat máshol nem hozhatja nyilvánosságra, harmadik személynek nem adhatja át és kereskedelmi forgalomba nem hozhatja. Fotós/TV Stáb vállalja, hogy az LGT-nek a fentiek megszegéséből eredő összes kárát megtéríti."

A lap úgy tudja, a nagyobb online médiumok bojkottálják az együttest: a Népszabadság Online, az Origo, a HVG, az MNO és az Index úgy döntött, ezekkel a feltételekkel nem tudósít a koncertekről.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Aki ott lesz úgy is csinál saját magának a tudósítás nélkül csak megleszünk mindannyian.
Zsoel
Mindig is meglehetősen rühelltem az LGT-t, az Omegával összehasonlítva. Most szereztek hozzá nálam még egy negatív pontot.
DR.somosi
igazuk van.megtehetik.ennyi.tudják, nekik már nem kell a reklám, utolsó koncert lesz.
miért is kéne engedniük hogy mások keressenek ezen pénzt?
almalibre
Megdöbbentek a fotósok, hogy profikkal állnak szemben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.