Magyarország új alapokon áll - deklarálta tavalyi évértékelőjében Orbán Viktor. Az EU legfrissebb prognózisa szerint ezek az alapok erősen mállanak - bukni látszik a kormány legfontosabb célkitűzése is. Ám erősen kérdéses, hogy Orbán délutáni évértékelőjébe beszüremlik-e a várható megszorítások valósága. Hogy Orbán miért csak a sajátjai között hajlandó beszélni (miközben a parlamentben is kétharmados többség támasztja hátulról), az rejtély, ugyanis mindössze két ellenzéki frakcióvezető reakciója "kelthetne némi zavart az erőben". A miniszterelnök nincs könnyű helyzetben, úgy kellene kortesbeszédet tartania és kedélyjavító intézkedéseket beharangoznia (gyakorlatilag ráfordulni a 2014-es kampányra), hogy a frissiben kinyomott EU-jelentésből kiderül: bukott a kormány egyik legfontosabb célja, 2013-sem sikerül 3 százalék alatt tartani a hiányt. Azaz a jelenlegi uniós prognózis újabb megszorításokat sejtet - ennek árnyékában kellene Orbánnak optimistának lennie.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

öcsi55
Borítékolni merem,hogy egy olyan győzedelmi beszédet hallunk,hogy aki nem itt él az azt hiszi itt sikerült ötvözni a kánaánt és a paradicsomot meg a mennyországot.Valamint hallani fogjuk,hogy én O.V. vagyok a legszebb,legjobb,legügyesebb.legokosabb és mint ilyen nehéz szerénynek lennem. Az ilyen év értékelőt szerintem a miniszterelnöknek a parlamentben illene elmondani,igaz ott is van elég stróman aki majd szájtátva hallgatná.
Dr plágium
Jó! És egészen addig tartsa ott amíg csak lélegezni tud.
Zsuga
Egy biztos! Ő már sokkal óvatosabb lesz, nem fogja fennhangon elismerni senki előtt sem, hogy "hazudtunk", vagy hogy "elkúrtuk". Bármennyire is igaz ez rájuk még fokozottabban az elődöknél. Van aki elismeri, ha hibázik, de van, aki akkor is tagadja, hogy sz@rban lépked, ha kilométerekről bűzlik tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.