Orbán Viktor miniszterelnök tizenötödször értékelte az ország helyzetét, ezúttal a Millenáris Teátrumban.

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

A tárcavezető felkérte a kormányfőt, hogy beszédében mondja el, mit üzen a sok munka, amit elvégzett a miniszterelnök, és mire lehet számítani a következő évben. A teremben a szónoki emelvény mögött a Magyarország jobban teljesít felirat volt olvasható, nemzeti zászlókat is felállítottak. A drapériára reflektorokkal a magyar zászló színeit vetítették ki.

Orbán évet értékelt: jobban teljesítünk, de még nem elég jól

A vendégek között voltak a kabinet tagjai és kormánypárti politikusok mellett Schmitt Pál volt államfő és felesége, Makray Katalin, Mádl Dalma, néhai Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye, Polt Péter legfőbb ügyész, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Balázs Péter színművész, Széles Gábor nagyvállalkozó, Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kálomista Gábor producer és Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos.

Az idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány. A kormányfő - utalva az éppen pénteken közzétett uniós prognózisra - azt mondta hallgatóságának: az Európai Unió éppen aktuális előrejelzései ne zavarják meg önöket, a hiányt még egyszer sem sikerült eltalálniuk, a deficit idén is három százalék alatt lesz. Orbán Viktor szerint sikernek kell nyilvánítani, hogy Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit.

Orbán évet értékelt: jobban teljesítünk, de még nem elég jól

Orbán Viktor szerint a magyarok 2010-re belátták, hogy a folyamatos igazodás, az alázatos alkalmazkodás, a gyengeség nem megoldás, ez a felismerés hozta létre Európa egyetlen kétharmados kormánytöbbségét. "Azóta mindent véghez vittünk, amiről azt mondták: lehetetlen" - mondta a kormányfő, hozzáfűzve: a magyarok már nem külföldiek hasznáért dolgoznak, "nem bankárok vagy külföldi bürokraták mondják meg, hogy milyen alkotmányunk lehet, mikor emelhetünk béreket, nyugdíjakat".

Orbán Viktor elmondta, kijelölték a következő húsz év céljait: a pénzügyi és az energiafüggőség megszüntetését, a devizaadósok kimentését, a népességfogyás megállítását, azt, hogy mindenkinek legyen munkája, aki itthon akar boldogulni, hogy a magyar a harminc legversenyképesebb gazdaság közé tartozzon, hogy 15-20 regionális multi erősítse a gazdaságot, hogy a GDP 50 százaléka alá csökkenjen az államadósság, hogy több magyar egyetem is a legjobb kétszáz közé tartozzon a világon, és hogy a magyarok életszínvonala meghaladja az európai átlagot.

Orbán évet értékelt: jobban teljesítünk, de még nem elég jól
Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is - sorolta a kormányfő.

Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába, jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat.

Jelezte ugyanakkor, hogy még számos feladat van hátra, ezért folytatni fogják például a munkahelyvédelmi akciótervet, és programot indítanak a bérből és fizetésből élőknek.

A beszéd visszanézhető itt:

144 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@entero: Egyébként kissé visszatetsző, amikor azt írod, hogy senki ne nézze meg azok közül, akinek nem tetszik, miközben te is kommentáltál Bajnai évértékelő beszédénél, ami azt feltételezi, hogy legalább elolvastad a cikket, ami az évértékelő beszédéről szól...

propeller.hu/itthon/2618703-bajnai-orban-kormany-mara-remenytelenseg#c737278

propeller.hu/itthon/2618609-bajnaiek-partta-alakulnak?all#comments

propeller.hu/itthon/2618572-megertem-ha-tart-tolem-bajnai#c732605

Mind a három helyen elejtettél néhány hozzászólást. Tovább megyek, olyan hozzászólásokat írtál, amelyeket "gyűlölködőnek" minősítenél, ha a mostani évértékelőhöz írná egy Orbánt nem kedvelő kommentelő.

Erre szerettem volna felhívni a figyelmedet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
...úgy érti ez a szerencsés,hogy még nem mentek el elég messzire?...hát közölhettem volna már az 56-os gödörásás fölötti beszéde után is,de véleményem szerint ma már későn is,de igen vicktor megértél az akasztófára,na nem politikai szemléletből indíttatva mondom ezt mert ahoz semmi közöm,hanem gazdaságtalan vagy ,mert nem csak a javainkat nyúlod és nyulatod le hanem a jövőnket is!Egyenesen a magyarok földjét húztad ki alólunk és még lelkiismeretfurdelásod sincs.Az EU -működésed meg egyenesen a lejáratásunkat eredményezte csak.A te nagy birodalmadban csak arokonok,haverok és részvényesek,meg a birkáid érezhetik jól magukat,akiket velünk tartattsz ki,meg az EU-val akiket ugyancsak zsebre akarsz tenni,minden áron.
profon
@bakegya: Nocsak ,egészen véletlenül nincs 180 felett az IQ-d :))
moszkvatér
Érdekes ! Én átlag Magyarként a szocikat sem szívleltem a Furko ferko idejében , de mégsem éreztem ennyire hányingert mint most amikor ezeket a bólogatva beszélő majmokat meglátom a tv-ben miközben próbálják elmagyarázni hogy a világoskék az valójában sötétzöld . És nyomatékosítás képen hogy még jobban elhidd bólogatnak a fejükkel miközben gúnyos cinikus mosoly látszik az arcukon . Ezt ti is észrevettétek vagy csak én vagyok a hülye vagy paranoid ?
moszkvatér
fő veszély a sóher kapitalizmus rablótámadásai mellett a belső mindenkori hatalom akik a
Magyar nép nyakát bakancsal taposva fojtogatják a nemzetünket .. Jöjjön aki ennek véget tud vetni .
Jöjjön a Gordonka művész !
moszkvatér
A Gordonka Művész el fogja húzni a fidesz nótáját !
jancsik68
@Manno István: E megszolalásod is bizonyitja silány emberi minőséged.Az egész évértékelő egy gyengén sikerült hencegés forma Egy beteges agyu ember blöffölése korlátolt képességű gy.ülekezete számára, a gyulai bégetőbirkák pedig kábultan tapsoltak,bégettek.Igaz,a nyájban is van egy szamár,aki mutatja az irányt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.