Az Együtt 2014 szerint bár a miniszterelnök egy gyarapodó Magyarországról beszélt, valójában rossz irányba mennek a dolgok. A Párbeszéd Magyarországért úgy kommentált: a miniszterelnök semmilyen konkrét megoldási javaslatot nem tett. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédéből kimaradtak a valós tények és a kormányfő csak az álmairól beszélt. Az LMP úgy látja: Orbán Viktor képzelt világban él.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nem nagyon vagyok kíváncsi az évértékelő reagálásokra. Elég volt a déli hírekben egy mondatot hallani, az angolok Mo.-i gazdaságértékeléséről. Valahogy így hangzott: Mo. nem valószínű, hogy 2013-ban tartani tudja a 3,0% deficithiányt!

Ez azt jelenti, hogy az idén hasonló, vagy még nagyobb megszorítások várhatók, mint a megelőző években. :(
nemkati
0rbán mondott egy gyenge beszédet, tele tévedésekkel és hazugságokkal. Ráadásul felolvasta, tehát vagy leírta neki valaki, vagy már nem emlékezett a felolvasáskor, hogy annakidején mit írt. Az egyik emlékezetes idézete ("idézetekből" bőven el van látva, nem baj, ha tévedés vagy szándékos ferdítés miatt sántít):
"Két dolgot utálok, az inflációt és a kommunizmust"- Ronald Reagan. Hát ehhez ez a mondanivalóm:
1. Kihagyta Reagan utálatából az adókat. Miért is hagyta ki? Mert az adókat nemhogy utálja, egyenesen odáig van értük. Nem volt még kormány, amelyik annyi új adót vezetett volna be, mint 0rbán kormánya.
2. Utálja az inflációt: ezt tudjuk, meg azt is, hogy mennyire melléfogott kedvenc Matolcsyjával együtt, amikor unortodox gazdaságpolitikájával ennyire sikerült feltornáznia az inflációt.
3. Utálja a kommunistákat: ez remekül hangzik, főleg hogy ma már nagyítóval is alig talál kommunistát a világban. Mindenesetre ezt bővebben is kifejthette volna, mármint hogy kit tart kommunistának. De nem tette, hiszen ez ma már egy olyan szitokszó, amit bárkire rászór, aki neki nem szimpatikus. Pedig olyat, aki akár emlékeztethetné is valamilyen kommunistára, bőven találhat akár a saját pártjában is. De még a tükörben is.
human
@nemkati: Nagyon emlékeztet ez arra, mikor a Petőfi versből cenzúrázták a következő sorokat március 15-én:

Szabad sajtó!... már ezentul
Nem féltelek, nemzetem,
Szívedben a vér megindul,
S éled a félholt tetem.
...
Míg az országgyülés ott fenn,
Mint szokása régóta,
Csak beszélt nagy sikeretlen:
Itt megkondult az óra!

Tettre, ifjak, tettre végre,
Verjük le a lakatot,
Mit sajtónkra, e szentségre,
Istentelen kéz rakott.
csikknorisz
Egy legyintésen túl nem sok reagálnivaló van rá, de hát ugye most ez volt a nap űberfőhíre, valamiből a sajtónak is meg kell élni, a politikai szájjártatóknak szintúgy.
nemkati
@human: A történelem ismétli önmagát. 3 hét múlva lesz az ismétlés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.