A professzor szerint a TEK egyre inkább a miniszterelnök magántitkosszolgálatává válik, ami máris Orwell-i hatalmat birtokol, mivel gyakorlatilag ellenőrzés nélkül hajthat végre titkos megfigyelést és folytathat titkos adatgyűjtést bárki ellen. A szerző megjegyzi, hogy nem Orbáné az egyetlen magyar magánhadsereg, hiszen a Parlament Kövér László házelnök magánmilíciájának, a Házőrségnek a felállítása 2013 január 1-jén kezdte munkáját. Kim Lane Scheppele kiemeli, hogy egész Európában nincs még egy olyan Parlament, amelyik őrségének joga lenne magánszemélyek lakásába behatolni és azt kikutatni.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: A Tündik bündije
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"A TEK egyszerre rendőrség és titkosszolgálat: csak akkor köti bírói engedély, ha éppen rendőri szervként cselekszik. Ha viszont éppen titkosszolgálati minőségében akar megfigyelni valakit, már csak a miniszteri bólintásra van szüksége. Scheppele arra is rámutat, hogy a kormány azért szüntette meg az adatvédelmi ombudsman posztját, hogy ne legyen, aki tiltakozik a TEK adathalmozása ellen."

Azért az is poén, hogy az egykori koleszos szobatársak már annyira nem bíznak egymásban, hogy vikinek ott a TEK, Morcos Bajusz úrnak a Házőrség, Ádernak meg a Palotaőrség. Remélem, egyszer egymásnak mennek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Na, megint egy ballibsikomcsi ujság ! Monnyon le a New York Times!!!
Sede
@coyote3: ha már mi, itthon élő magyarok vakok vagyunk...
loboncos
@QQCSI: én csak érdeklődtem..-) ..de jó hogy szolsz!!!@coyote3: és sokkal jobban.azok nen hülyék mint ezek...
loboncos
@dr. prédikátor: monnyonle"nekem már nincs sok amiröl lemondhatok
vukkocska
Nagyon kell a védelmük, mert már nagyon be vannak ijedve. Csak ha ennyire érzik, hogy kötélen táncolnak, miért ilyen gusztustalanok továbbra is? Persze értem én, mert a gyávaságot nagy hanggal kell takarni.
loboncos
@vukkocska: Fej hangon sikítva ,"tolvaly vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.