Londoni elemzői vélemények szerint nem valószínű, hogy Matolcsy György azonnal unortodox intézkedéseket tenne a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élén.

Timothy Ash, a Standard Bank londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza a nemzetgazdasági miniszter MNB-elnöki jelölésének pénteki bejelentését kommentálva annak a véleményének adott hangot, hogy Matolcsy György rövid távon "érzékeny lesz a piaci aggályokra", és nyilván nem akarja, hogy jegybankelnöki tevékenységének kezdetét "markáns piaci eladási hullám" kísérje.

Matolcsy György éppen ezért várhatóan "a megfelelő nyilatkozatokat" teszi majd, ahogy a jelölésének bejelentése előtti napon is tette, amikor kívánatosnak nevezte ugyan az alacsonyabb MNB-kamatszintet, de hangsúlyozta azt is, hogy a monetáris enyhítésnek nem szabad veszélyeztetnie az inflációs célt - jelezte. Hozzátette: ha azonban a magyar gazdaság a választások közeledtével sem kap erőre, akkor elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Matolcsy György vezette MNB az unortodoxia eszköztárához folyamodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.