Könnyebb dolga lesz nyártól az adóhatóságnak a vagyongyarapodási vizsgálatoknál és mind jobban megizzaszthat minket. Márpedig az idén nagy erőket vet be ezen a téren. Az egyik változás, hogy júliustól ugyanolyan könnyen és gyorsan elérheti a bankszámlánk forgalmi adatait az adóhatóság, mint ahogy betekinthet az ingatlan vagy a gépjármű-nyilvántartásba. Az adóellenőröknek elég lesz egy e-mailt írniuk a pénzintézetnek, és máris mindent megtudhatnak a számlamozgásainkról. Sőt, már az adóellenőrzés megindítása előtt is lekérhetik majd a banki forgalmunkat. Így tehát pontosabban ki tudják majd választani, kinél is kell vagyonosodási vizsgálatot végezni. Mindezt egy jogszabályváltozás teszi lehetővé – hívja fel a figyelmet az RSM DTM tanácsadó cég.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
a külföldibe is? (mert az gáz lenne)
ha jól tudom kedves lázár úr is ezzel dicsekedett.
jameska
@kamazuka: többet tudnak rólad, mint gondolnád ;-)
2 bankszámlám van. Ezek után meg fogom szüntetni az egyiket... haha :-)
paparazzi
Én megszüntetem a magyar bankszámlámat, úgyis csak a pénzt viszi. befektetésnek sem jó a lekötés, akkor meg minek. Lesz egy külföldi. amivel vásárolgatok a neten azt cső. Bár szerintem eddig is belekukkanthattak a magyar számlákba. 2 milliós utalásnál egyébként is egyből adatot szolgáltatnak a nav felé.
honeykiss
Na az enyémet nézheti, lesz neki nagy meglepi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.