Jelentős előnyhöz juttatta a Médiatanács a Neo FM rádió tulajdonosait, amikor 2011-ben módosította a műsorszolgáltatási szerződésüket - ez is kiderül az átlátszó.hu által megszerzett és eddig titokban tartott dokumentumból.

Négy évvel ezelőtt, a választások közeledtével hatalmas botrány kísérte a Sláger és a Danubius Rádió frekvenciáinak újrapályáztatását. A két felszabaduló frekvenciáért öt cég versenyzett: a frekvenciákon korábban sugárzó Sláger és Danubius Rádió, a Juventus Rádió, az Advenio Zrt., valamint az FM1 Zrt. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) annak ellenére hirdette ki nyertesként a két utóbbi céget, hogy mindkettő pályázatával gondok voltak. (A vesztesek később Magyarországon is pereskedtek és nemzetközi választottbírósághoz is fordultak, utóbbi eljárás azóta is tart) - írja a lap.

Az Origo internetes lap újságírója, a Transparency International jogi segítségével pert indított a két rádióval kötött műsorszolgáltatási szerződések nyilvánosságáért. Hiába ítélkezett azonban úgy a Fővárosi Törvényszék első fokon úgy, hogy a szerződéseket, illetve azok módosítását nyilvánosságra kell hozni, a Médiatanács fellebbezett és a szerződés pontos részletei továbbra is homályban maradtak.

Az atlatszo.hu azonban megszerezte és most nyilvánosságra hozza a szerződést, amelyből kiderül, hogy az FM1 Konzorcium egyrészt valóban üzletileg teljesen megalapozatlan vállalásokat tett, másrészt pedig az is, hogy a Médiatanács által 2011-ben aláírt könnyítések - ha az eredeti pályázatban szerepeltek volna - jelentősen befolyásolták volna a konzorcium pályázati szereplését.

A szerződést az Atlatszo.hu oldalán nézheti meg >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

atomixer
a két régi sz@r helyett lett két újabb. a hatalmas botrányrol meg annyit hogy az ottani dolgozók sírtak csak akik közül mind átmentek az uj adokhoz. a neveken kívül nem sok minden változott

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.