A KDNP közleményben tiltakozik a pápaválasztás kapcsán. Szerencsére nem a pápa ellen, mert az országnak aligha hiányozna az ebből fakadó politikai bonyodalom. Most éppen a pápával kapcsolatos sajtóvisszhangok és internetes mémek ellen keltek ki. Ami azért, lássuk be több szempontból is necces lehet. Nem csak azért, mert önvizsgálatra szólították fel a sajtó képviselőit, hiszen ehhez joguk van.

Van azonban a közleményben egy olyan kitétel, hogy: „A KDNP bátorítja azokat, akiket a gyalázatos vélemények súlyosan megaláznak, hogy a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesítsék". Mindezt alig pár nappal azt követően, hogy Orbán Viktor bátran kiállt a bíróságokkal szemben, és gyakorlatilag a nép ellenségének titulálta azokat. Ezt követően furcsa, hogy a kisebbik kormánypárt egyfajta politikai megrendelést ad fel híveinek. S mi történik akkor, ha a bírságok a gondolati szabadságra hivatkoznak? A KDNP is csatlakozni fog a bíróságokat botrányos testületként aposztrofáló véleményhez. Ja, bocsánat, ezt a csatlakozást már megtették a tapssal Orbán beszédét követően.

Esetleg a KDNP közleménye csak előjáték a totális internetszűrés előtt? Lehetséges. Elvégre az, aki a blogokat, mém-készítőket, viccfaragókat, és az internet megannyi más szereplőjét zusammen a sajtó címszó alá rendeli a szerkesztőségek mellé, annak komoly fogalmi gondjai lehetnek. No meg persze lila gőze sincs az internet világáról. Ahogy annak tudásanyagát is kétségbe lehetne vonni, aki a krumplit és a sárgarépát azonosnak tekintené azon az alapon, hogy földbeni részéből főz főzeléket mindkettőnek. Miközben persze elfogadjuk, és készséggel tesszük, hogy senki vallási érzését nem szép és emberi dolog megsérteni. Mert sérti az emberi méltósághoz, a gondolati-, és hitszabadsághoz fűződő jogait.

Ám hol ez a KDNP-s hevület, amikor az egyházzá nyilvánítást, és így közvetve a hitélet gyakorlását parlamenti hatáskörbe sorolja. S hol volt ez a hevület akkor, amikor a Áder János a pápa beiktatási szertartása alatt jelentette be a az esetleg az egész ország jövőjét meghatározó döntését. Esetleg a KDNP már fogalmazza is a feljelentést Áder János ellen? Elvégre gesztusával minden magyar állampolgárt megsértett, aki hitéletében a kereszténységhez kötődik. Megsértve ezzel a pápát is, akinek kommunikációs szintjére emelte önmagát.

Andrew_s

A szerző további írásai a Gondolatvilág blogban >>>

Ha szívesen megjelenne a Propeller.hu-n írásával, küldje el szerkesztőségi emailcímünkre ([email protected])

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szepwilly
Erdekes,hogy a zsidozas,cigozas nem nagyon zavarja öket vaagy a horogkresztek a haz falan!Azert sem agodnak,hogy a fel orszag munka nelkül van es ehezik,hat csokoljak meg a papa SEGGIT!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szepwilly
Erdekes,hogy a zsidozas,cigozas nem nagyon zavarja öket vaagy a horogkresztek a haz falan!Azert sem agodnak,hogy a fel orszag munka nelkül van es ehezik,hat csokoljak meg a papa SEGGIT!!!
sonderkommando
A kettős mérce eddig sem volt létidegen a hatalom esetében.
Na, de totális internetszűrés? Az nem fog menni, hiszen ez nem Észak-Korea, nem beszélve a technikai megoldásról (ld. kurucinfo).
lajospapa
@sonderkommando: Észak - Korea? Nincs az olyan messze !
massa
Harrch már a szarást is törvlnyben hozod email minden klotyónál
sonderkommando
@lajospapa: Nem a fizikai távolságra gondoltam. A politikai, ideológiai távolság pedig marad, ez mégiscsak Európa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.