A csak kicsit gyanús bankbetéteket is feljelenthetik majd az adóhatóságnál. Még intenzívebbé tenné egy új törvényjavaslattal a kormány a nemzetközi szintű együttműködést az eltitkolt vagyon felderítésére, elsősorban az adóhatóságok közötti információáramlás segítésével – összegzi az új javaslatot a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda. Eddig is volt lehetőség arra, hogy két állam adóhatóságai az adózási információk megszerzése érdekében megkeressék egymást, de sok esetben nem volt biztosított a visszacsatolás, és nem voltak eljárási határidők. A jövőben ez úgy módosulna, hogy a megkeresett adóhatóságnak visszaigazolást kellene küldenie a megkeresés beérkezéséről, és a kérést 2 vagy 6 hónapos időszakokon belül kellene teljesítenie. Újdonság a jelenlegi rendszerhez képest, hogy a megkeresést nem lehet majd a nemzeti adóztatási érdek hiányára vagy banktitokra hivatkozva megtagadni, ugyanakkor a megkereső adóhatóságnak a kért információk felhasználásáról visszajelzést is kell adnia...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

IQrájderöcsém
A nav számára kicsit gyanús bankbetéteik pedig csak a kisembereknek és kisvállalkozóknak lehetnek :).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@marlin: Hehe, örököltél, mint a Fideszesek:-)) Ezen jót nevettem.
marlin
@entero: Te szerencsétlen, 18 éves voltam amikor meghalt apám, és én örököltem(!), vagyis nekem nem kellett (és finoman fogalmazok) "beszállnom a ti(!) vadkapitalizmusotokba!!
csapnivalo
Én elégedett lehetek. 20 éve 60 ezer forintos fizetésre vágytam és egy Golf II-re. Mára mindez megvalósult! :D (jó, ez nem az én viccem, de tetszik)
entero
@marlin: Sajnálom, de ezt nem tudhattam. Poénnak szántam, amint láthattad is, de most az elnézésedet kérem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.