Ukrajna a jövőben is egy gyors gazdasági növekedésre képes ország lesz, Magyarország pedig szeretne részt venni ebben a fejlődésben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután megbeszélést folytatott Mikola Azarov ukrán kormányfővel.

Az utóbbi napok ciprusi eseményei világossá teszik Magyarországnak, hogy egyoldalú külkereskedelme - vagyis hogy a magyar export mintegy háromnegyede Nyugat-Európa felé irányul - korlátot is jelent számára, ugyanis nem használja ki a keletre fekvő országok, így Ukrajna által kínált lehetőségeket - fejtette ki sajtónyilatkozatában a magyar kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kérte ukrán partnere jóindulatát és támogatását az Ukrajnában tavaly elfogadott nyelvtörvény végrehajtása ügyében, ami fontos az ott élő magyar kisebbségnek. Ez egy lojális, de a nemzeti identitását és kultúráját fenntartani akaró közösség - így ajánlotta a kormányfő az ottani magyarokat Mikola Azarov figyelmébe.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Tisztességesebb lenne hazánkat fejlesztené,
ezt a 93 ezer km²-t és az ittélö
majdnem 10 millió embert...
a jólétet biztositaná, a megélhetést,
munkát biztositana !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Magyarország fejlődésével mi lesz, de grazi gumiszoba-szökevény?
laslow
Miniszterelnök úr!Először,az itthoni dolgokat kellene rendbe tenni,van mit!Az,hogy kelet felé akar nyitni,egyelőre maradjon másodlagos kérdés,feltéve,hogy van keresletje a magyar exportnak!Kérdésem:Ha nincs iparunk,mezőgazdaságunk,mit akarunk exportálni bárhová is a nagyvilágba?Szellemi tőkénket már elszipkázta a Nyugat,marad tehát az,amit több kommentelő is szóvá tett,más országok belügyeibe,nem kellene beleszólni,mert eddig csak viszályt keltettek ezek a próbálkozások,ami Magyarországnak nemhogy hasznára nem válik,de még a fejlettebb demokráciák ellenszenvét is kivívják!
szepwilly
ennek is egy baszom nagy pofara eses lesz a vege,mint mindig!
kukac50
Egyszer már leszartuk az Oroszokat most meg lenyaljuk?
csegala
Gondolom, hogy besz@rhattak az ukránok, mikor meghallottálk ezt a hírt.
töky
Akkor jajj az Ukránoknak. De erre az apró cigányra meg úgysem hallgatnak. Ugyanúgy nem hallgatnak rá, mint Európa, hiába veri szabadságharcosként a száját a kis bohóc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.