Eddig 15 633 pályázatot nyújtottak be a nyáron induló trafikokra. Miközben bizonyos területeken a túljelentkezés négy-ötszörös, addig több mint 1400 településen senki nem pályázott - tájékoztatta a Hír24-et a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázat kiírását a beérkező pályázatok kezelését, valamint a koncessziós szerződések megkötését a Miniszter a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közreműködésével bonyolítja le.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az előírásoknak és törvényi határidőknek megfelelően 2013. február 23-án megkezdte a beérkezett anyagok iktatását és bontását, valamint a pályázatok érvényességének ellenőrzését.

Határidőn belül mindösszesen 15 633 darab pályázati anyag érkezett be, melyek feldolgozása és értékelése jelenleg is folyamatban van.

Az országban 1417 település, ahol nem adtak be pályázatot - írja a Világgazdaság.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezető nem kívánt válaszolni arra, mi lesz akkor, ha az új felhívásra sem jelentkezik senki az adott településekről. Légrádi Petra azt mondta: azon vannak, hogy az országban mindenütt lehessen legálisan dohányárut venni - olvasható a Hir24 oldalán.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Nekem ez a cigis dolog öngólnak tűnik. Ha ennyire zrikás árulni, -most a jövedelmezőségéről ne beszéljünk- akkor a kieső adóbevételt miből pótolják? talán csak nem egy újabb csomag lesz? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.