A tervek szerint a hallgatók a következő tanévtől szerződés helyett egy nyilatkozatot írnak majd alá, és aki két gyermeket nevel, ezzel tanulmányainak állami finanszírozásáért a tőle elvárt kötelezettséget teljesíthetné is. A részletekről jövő szerdán dönt a kormány - mondta Klinghammer István csütörtökön a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének küldöttgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón.

A felsőoktatási államtitkár az MTI kérdésére közölte: a hallgatókkal a koncepciót munkálták ki. Abban egyebek között az szerepel, hogy a nyilatkozatot aláíró hallgatók állami ösztöndíjat kapnak, és emellett jár majd a szociális ösztöndíj is.

A végzés után 10-12 év alatt kell ledolgozni magyar vállalatoknál a tanulmányokra fordított időt - tette hozzá Klinghammer István.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
ÓÓÓÓ hát az egészen más !!! Tudjuk a "megszorítás" se megszorítás!!! Csak annak látszik !!! Meg a "támogatom a rezsicsökkentést" aláiratgatása se a "kubatov lista" frissítése, csak annak látszik. Meg a Blahán egy tál ételért sorban állók százai se a nyomort jelzik, csak annak látszik. Esküszöm hányingerem van ezektől már !!! (elnézést ! )
bretagne
@DR Eric CARTMEN: Teljesen igazad van. Azon gondolkoztam, most akkor mi a különbség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.