Hatósági eljárást indított a Médiatanács a Magyar Hírlap ellen Bayer zsoltnak a cignyokkal szemben uszító, január eleji írása miatt - írja a Népszabadság a panaszt tevő Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodára hivatkozva.

A szervezet igazgatója, Muhi Erika a Népszabadságnak azt mondta, hogy azért fordultak a hatósághoz, mert megítélésük szerint Bayer írása megsértette a törvényeket, amelyek egyértelműen kimondják, hogy a különböző orgánumokban megjelenő kijelentések, vélemények semmiképpen nem lehetnek kirekesztőek és gyűlöletkeltőek. Muhi üdvözölte a médiahatósági eljárás megindítását.

A hatóság Népszabadság birtokába jutott végzése szerint a médiaalkotmány "vélelmezett megsértése tárgyában" indítottak eljárást, a jogszabály 17. paragrafusának első két bekezdése ugyanis kimondja, hogy a médiatartalom nem lehet alkalmas valamely nemzet, közösség, nemzeti, etnikai és nyelvi és más kisebbség vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére. és kirekesztésére.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A honvédő hadsereg oszlopos tagját merik vegzálni ? :)
zipper
Lehet fogadni a "'hatósági eljárás" végkimenetelét illetően...a Bayer féle cigányozás naná, hogy belefér a szólás szabadságába !
A Lézert ért kritika naná, hogy nem !
nyanya001
A honvédő hadsereg oszlopos tagját merik vegzálni ? :)
pbalage
beáldozzák a békemenet fővezérét. politikai trükk.
DR Eric CARTMEN
Majd polt elvtárs kivizsgáltatja. Aztán szájer felesége eldönti mi legyen. Szerintetek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.