Mivel a bakonynánai időközi választásokon csak egy induló van a polgármesteri székért, a jelölt akár egy szavazattal is nyerhet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
@darwin: Tekintettel arra, hogy az önkormányzás joga alkotmányos alapjog, minden állampolgárt megillető közösségi jog, az önkormányzatot pedig a polgármester képviseli, valamint ő gyakorolja a jegyző feletti munkáltatói jogot és irányítja a polgármesteri hivatalt, igen.
A jegyző esetében viszont kistelepüléseknél (megyén belül egymással határos községek) körjegyzőségre van lehetőség, azaz ugyanaz a jegyző képvisel több települést is.
darwin
Akkor mitől függ,hogy van -e polgi,vagy nincs?A józan belátás a lakosok részéről,a pénztelenség,vagy van rá jogszabály?
Csizmás Kond
@darwin: ...az ilyenen kár mérgelődni...:)
szerintem az volna helyes, hogy minden önkori tartsa el magát vagy ha nem tudja akkor olvadjon be másikba, és nem a közpénzekből éljenek, de hát akkor fele ingyenélő munkanélkülivé válna...:)
darwin
@A Tündik bündije: Látom ,hogy érted a választójogot,ezért tőled kérdezem a fentieket.
A Tündik bündije
@darwin: Az 1990. évi LXV. törvény szól az önkormányzatokról, ezen belül a polgármesterről és a hivatali feladatokról külön, ha jól tudom, a 38. § pontjai.
Egyébként kistepelüéseknél egy szimpla tv. módosítással is megoldható lenne ugyanaz, mint a körjegyzőség esetében, de egyelőre ez van.
A Tündik bündije
@A Tündik bündije: Mármint kistelepüléseknél :-)))

kistepelüéseknél - ezt jól elgépeltem :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.